با روش ژن درمانی بیماری های چشمی درمان می شوند

با روش ژن درمانی بیماری های چشمی درمان می شوند

 ژن درمانی, بیماری های چشمی, درمان نابینایی, اختلال ژنتیکی و نابینایی, درمان کم بینایی, چشم, درمان بیماری های چشمی

درمان بیماری های چشم با ژن درمانی

در دنیا افراد زیادی به بیماری های نادر چشمی که منجر به نابینایی می شوند، مبتلا هستند به همین علت یک شرکت فرانسوی برای بهبود این بیماری ها اقدام به ترکیب عینک آفتابی و ژن درمانی کرده است. در این مقاله از دکتر سلام در خصوص درمان بیماری های نادر چشمی با روش ژن درمانی اطلاعاتی را آماده کرده ایم. با ما همراه شوید.

زیست‌شناسان شرکت زیست‌دارویی “ژن‌سایت” (GenSight) در فرانسه، در حال گسترش روش‌های ژن‌درمانی برای درمان بیماری‌های نادری هستند که منجر به نابینایی می‌شوند.

این شرکت، اخیرا در انگلستان، تاییدیه‌ای برای آزمایش دو مرحله‌ای موسوم به “PIONEER” دریافت کرده است که برای درمان افراد مبتلا به ” رتینیت پیگمنتوزا” (retinitis pigmentosa)، نوعی درمان را از راه ترکیب ژن‌درمانی با یک ابزار شبیه‌سازی بصری، آزمایش خواهد کرد.

بیماری “رتینیت پیگمنتوزا”، یک بیماری ژنتیکی غیرقابل درمان است که موجب نابینایی می‌شود. در واقع این بیماری مجموعه‌ای ازاختلالات ژنتیکی است که موجب از بین رفتن سلول‌های شبکیه می‌شود.

“رتینیت پیگمنتوزا”(RP) یک بیماری ارثی است که باعث اختلال شدید بینایی می‌شود. در مراحل اولیه فرد در شب دچار مشکل می‌شود و با پیشرفت بیماری، دید فرد در روز هم کاهش می‌یابد. علت کاهش دید زوال تدریجی گیرنده‌های نوری شبکیه است.

این روش درمانی، ” GS۰۳۰″ نام دارد و این شرکت انتظار دارد در سه ماه نخست سال ۲۰۱۸، اولین بیمار را در انگلستان درمان کند.

این آزمایش، شامل بیمارانی است که سه دوز افزاینده ژن‌درمانی را از راه تزریق مستقیم به چشم دریافت می‌کنند. شرکت‌کنندگان برای دستیابی به ایمنی درمان در هر سطح دوز، مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

ژن‌درمانی، یک پروتئین حساس به نور را به سلول‌های شبکیه چشم می‌رساند.

همچنین این بیماران از یک عینک آفتابی اپتوژنتیک استفاده می‌کنند که ابتدا نور را می‌گیرد و سپس آن را به چشمان بیمار منتقل می‌کند، به‌خصوص برای شبیه‌سازی سلول‌هایی که به طور ژنتیکی ساخته شده‌اند و بهبود بینایی افراد.

اگر این روش موثر باشد، این فناوری برای درمان بیماری‌هایی که موجب از بین رفتن سلول‌های “فوتوریسپتور”(نوع خاصی از نورون‌های موجود در شبکیه که انتقال نور به چشم را ممکن می‌کنند) در شبکیه می‌شوند، امیدوارکننده است.

مطالب مشابه را ببینید!

درمان گرفتگی عضلات پا در خواب؛ دلایل گرفتن ماهیچه پا و اقدامات هنگام گرفتگی حساسیت به گربه؛ دلایل ایجاد حساسیت به گربه و درمان آن درمان همیشگی درد عصب سه قلو توسط متخصص درد درمان یبوست کودک؛ علائم و روش های تشخیص یبوست در کودکان همه چیز در مورد لرزش بدن؛ نشانه ها، درمان و دلایل تفاوت فیستول با کیست مویی چیست؟ جراحی انحراف چشم؛ علائم، دلایل و روش های پیشگیری از مشکل انحراف چشم علائم پارکینسون؛ روش های پیشگیری و درمان این بیماری درمان سنگ کلیه؛ لزوم مصرف آب تا رژیم غذایی مناسب برای درمان آن نشانه‌ های مشکلات قلبی؛ علائم اصلی نشان دهنده بیماری های قلب