مشکلات شایع نوزادان؛ 13 مشکل و بیماری نوزاد که شایع هستند

مشکلات شایع نوزادان از نگرانی های خانواده ها است. یکی از مهم ترین وظایف خانواده ها در قبال نوزادان تازه متولد شده شان بررسی کردن مرتب نوزاد از نظر سلامتی و پیدا کردن ریشه و دلیل بیماری ها و مشکلاتی است که در نوزاد به وجود می آید. به همین دلیل ما این مقاله را برای شما آماده کرده ایم تا شما را با تعدادی از مهم ترین و شایع ترین مشکلات جسمی که نوزدان به آنها مبتلا می شوند آشنا کنیم تا در این مقوله به شما پدر و مادرهای عزیز کمکی هر چند کوچک کرده باشیم.

همان طور که احتمالا خبر دارید و مطلع هستید، نوزادانی که تازه متولد شده اند یا چند ماهی از تولد آنها گذشته است به دلایل زیادی از نظر بیماری ها و مشکلات جسمی بسیار حساس و آسیب پذیر هستند. از جمله این دلایل می توان به نرم بودن استخوان ها و اسکلت بدنی، عدم توانایی ابراز درد و مشکل جسمی با کلمات و… اشاره کرد. این نوزادان هستند که با مشکلات و بیماری های مادرزادی متولد می شوند و به راحتی مستعد آلوده شدن به انواع میکروب های عفونت زا می باشند.

این شرایط زمانی برای والدین سخت تر و پر استرس تر می شود که نوزاد آنها اولین فرزندشان باشد و تجربه آن دو در موضوع بچه داری کم باشد. در این چنین موقعیتی است که شما باید خیلی سریع اطلاعات خود درباره انواع بیماری ها و مشکلات شایع در نوزادان و کودکان را بالا برده و سعی کنید خودتان را با مشکلات سلامتی و بهداشتی که احتمال درگیری فرزندتان با آنها وجود دارد آشنا کنید. اگر در این مورد دانش کافی را داشته باشید و بدانید که چگونه با بیماری های نوزادان مقابله کنید از پس این چالش خاص بر خواهید آمد. همانطور که گفتیم در این مقاله به بررسی مشکلات شایع نوزاد خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید…

مشکلات شایع نوزادان؛ 13 مشکل و بیماری نوزاد که شایع هستند

زردی از مشکلات شایع نوزادان

به جرات می توان گفت که زردی مشکلات شایع نوزادان است که در نوزادان تازه متولد شده دیده می شود. این بیماری زمانی علائم خاص خود را نشان می دهد که مقدار ماده بیلی روبین در خون فرزند شما از حد استاندارد خود فراتر رفته باشد. در نتیجه تجمع بیلی روبین رنگ بافت های نوزاد و به خصوص پوست او از حالت طبیعی خارج شده و به زرد شدن نزدیک می شود. امروزه بسیاری از نوزادان با زردی متولد می شوند و دلیل آن هم رشد کمتر از حد طبیعی کبد نوزاد است.

وقتی کبد کودک به اندازه کافی بزرگ و بالغ نشده باشد توانایی آن در جمع آوری و تجزیه کردن بیلی روبین اضافه موجود در بدن هم کاهش پیدا می کند. به خاطر شیوع نسبتا زیاد این مورد در نوزادان بسیاری از پزشکان معمولا در هفته اول تولد دستور گرفتن آزمایش خون از نوزاد و بررسی کردن میزان بیلی روبین خون او را می دهند تا از نظر ابتلا به بیماری زردی بررسی شود.

در نتایج این آزمایش اگر میزان بیلی روبین موجود در خون کودک تازه متولد شده از عدد 10 بیشتر باشد نشانه ای از ابتلا به زردی تلقی می شود. البته اگر این عدد بین 10 تا 12 باشد بیماری به طور خود به خودی و با گذشت زمان کمی برطرف خواهد شد. در حالی که در عددهای بالاتر نیاز است تا بیمار با فتودرمانی و به وسیله دستگاه مخصوص این کار درمان شود.

فتودرمانی به این ترتیب انجام می شود که کودک مبتلا شده در یک بازه زمانی 5 الی 7 روزه در دستگاه و تحت درمان قرار می گیرد. در نتیجه به آهستگی و قدم به قدم مقدار بیلی روبین در خون او کاهش می یابد؛ تا جایی که عدد مربوط به بیلی روبین در آزمایش کودک به زیر 8 برسد و در این نقطه می توان گفت نوزاد درمان شده است! البته اگر درمان زردی نوزاد از حالت معمول خارج شده و به 20 روز یا بیشتر برسد این نشانه وجود یک بیماری ارثی در نوزاد است که حتما باید مورد بررسی و آزمایش جدی قرار بگیرد.

مطلب مشابه: آغوشی نوزاد چیست و چه فوایدی دارد؟ (انواع آغوشی و تصاویر آن)

کولیک و گریه های بی وقفه از مشکلات شایع نوزادان

از دیگر مشکلات شایع نوزادان که باید به آن توجه شود کولیک است که برای متوجه شدن این مشکل باید با دقت و توجه زیادی کودک خود را تحت نظر و مراقبت خود داشته باشید. کولیک یا به عبارت دیگر همان قولنج روده در نوزادان معمولا با گریه های بی دلیل و ادامه دار مخصوصا در طول شب همراه است و در صورت مشاهده این علامت باید به بیماری نوزاد خود شک کنید.

پزشکان اطفال و محققانی که در این زمینه فعالیت می کنند هنوز موفق به درک کامل این مشکل و ریشه یابی قطعی آن نشده اند. برخی از افراد این نظریه را دارند که کولیک به خاطر گاز تولید شده توسط هورمون های موجود در معده نوزادها به وجود می آید. طبق این تئوری عواملی از قبیل نور یا صدا به صورت غیر عادی برای نوزاد تحریک می شوند و سبب تولید غیر طبیعی این هورمون ها در دستگاه گوارش نوزاد تازه متولد شده می شود که در نهایت قولنج روده را به دنبال خواهد داشت.

بیماری قولنج روده به طور معمول و طبق آمارهای کلی از زمانی آغاز می شود که نوزاد در هفته دوم زندگی خود به سر می برد و مشکلات آن می تواند تا انتهای سه ماهگی هم ادامه داشته باشد. البته در صورتی که وجود داشتن عوارض بیماری کولیک از این مدت هم بیشتر شود توانایی ایجاد شدن مشکلات بزرگتری را در نوزادان خواهد داشت. تحمل نکردن فرمول شیر مادر توسط نوزاد از این دست آثار است که آن را با وجود برخی از مشکلات ارثی و زمینه ای در ساختار بدنی و ژنتیکی نوزاد مرتبط می دانند.

اگر شما هم گریه های شبانه و بی دلیل نوزاد خود را در طول چندین ماه مشاهده کردید و در مورد بیماری کولیک در فرزند خود به شک افتاده اید، بهتر است که همراه با نوزاد خود به یک پزشک اطفال مراجعه کرده و از او کمک بگیرید.

نفخ شکم نوزاد

نفخ یا افزایش حجم شکم نوزاد از داخل از مشکلات شایع نوزادان است، ممکن است برای هر نوزاد کم سنی اتفاق بیفتد. قورت دادن و بلعیدن هوای بیش از حد توسط کودک شما می تواند دلیل و ریشه اصلی این مشکل باشد. نوزادی که به صورت طبیعی و بدون مشکل باشد از شکمی نرم و بیرون زده برخوردار است. به همین دلیل والدین باید مرتبا شکم نوزاد را از نظر سفتی بررسی کنند و اگر به بافتی سفت و متورم برخورد کردند می بایست نسبت به یبوست، جمع شدن گاز در روده و نفخ نوزاد خود شک کنند.

نفخ و ورم به وجود آمده در شکم نوزادان معمولان به مرور زمان و با جایگزین شدن شیر مادر با دیگر غذاها برای نوزاد رفع خواهد شد. در نتیجه لازم نیست در این مورد نگرانی بسیار زیادی از خود نشان دهید و یک مراقبت نسبی از نوزاد کفایت می کند. در حالی که گاهی اوقات در کودکان مذکور علاوه بر ورم کردن بیش از حد شکم و سفت شدن آن، آثار کبودی و رنگ پریدگی هم در بافت سطحی شکم به چشم می خورد. در چنین شرایطی نشانه های یک مشکل بزرگ در نوزاد و به خصوص ایراد در اندام های داخلی او کشف شده است که باید به سرعت به آن رسیدگی کرد.

کبودی نوزاد و پوست آبی رنگ از مشکلات شایع نوزادان

زمانی که یک نوزاد به تازگی متولد شده است رنگ پوست و دست و پای او باید مقدار بسیار کمی به سمت آبی و کبود بودن متمایل باشد. این کبودی جزئی به مرور زمان و با توجه به افزایش کیفیت و روند جریان خود در دستگاه گردش خون نوزاد برطرف می شود. اما اگر والدین کودک لکه هایی با رنگ آبی و کبود را در اطراف دهان نوزاد مشاهده کردند و در همان زمان نوزاد دچار مشکل در دستگاه تنفسی خود نیز بود، این موارد در کنار هم می تواند یک زنگ خطر و نشان دهنده مشکلاتی در قلب و ریه های نوزاد باشد که عملکرد آنها را مختل ساخته است.

در شرایطی که به مدت 15 الی 20 ثانیه قطع شدن فرایند تنفس نوزاد مشاهده گردد و در کنار آن پوست هم به کبودی دچار شده باشد شانس ابتلا شدن نوزاد به آپنه تنفسی افزایش می یابد. آپنه در نوزاد نشانگر بیماری های زمینه ای مربوط به قلب کودک است که برای جلوگیری از عوارض خطرناک احتیاج به مراقبت های پیشرفته تر و دخالت های پزشکی خواهد بود.

در نتیجه اگر دست و پای کودک تازه متولد شده شما به صورت غیر طبیعی و در چند هفته بعد از تولد به صورت ناگهانی دچار کبودی شد یا پوست نوزادتان به رنگ آبی درآمد حتما باید به سرعت نسبت به درمان مشکل اقدام کرده و به یک متخصص کودکان مراجعه بفرمایید.

مطلب مشابه: دیسپلازی نوزاد یا در رفتگی مفاصل و درمان آن

حالت تهوع و پس دادن شیر

پس دادن شیر همراه با استفراغ و یا تف کردن آن توسط نوزاد پس از شیر دادن مادر مشکلات شایع نوزادان است که اکثر مادران آن را با کودکان خود تجربه می کنند. برای حل این مسئله افراد با تجربه تر به مادرانی که نوزاد شیرخوار دارند توصیه می کنند تا بعد از هر وعده شیر دادن به نوزاد خود با حرکات خاصی آروغ نوزاد و هوای اضافه ای که در سیستم گوارش او وجود دارد را بگیرند. این کار باعث می شود در هنگام شیر پس دادن نوزاد، هوای بلعیده شده به همراه دیگر محتویات معده او بالا نیاید و دردسرساز نشود.

با این وجود اگر کودک شما بعد از خوردن شیر آن را به همراه استفراغ و حالت تهوع پس می زند و رنگ محتویات مایعات دفعی او رنگی مایل به سبز است باید آن را جدی گرفت. به خصوص اگر این شرایط چند بار در روز برای کودک اتفاق بیفتد می تواند نشان دهنده یک خطر مهم برای سلامتی کودک شما باشد. در صورتی که این دست اتفاقات برای نوزادتان افتاد و آنها را تشخیص دادید بهتر است به سرعت سراغ یک پزشک متخصص بروید. چرا که بدن نوزادان در مقابل استفراغ و اسهال بسیار حساس بوده و به سرعت کم آبی و عوارض خطرناک آن در بدنشان ایجاد می گردد.

از جمله مواردی که می توان به عنوان ریشه این مشکلات به آنها اشاره کرد تحمل نکردن فرمول شیر مادر و لاکتوز موجود در آن است که تقریبا شایع بوده و نیاز به درمان های پزشکی خاصی دارد. البته در برخی موارد هم ممکن است تکرر در اسفراغ و حساسیت به شیر مربوط به یک عفونت ریشه ای و سابقه ای در بدن نوزاد یا حتی ناشی از مشکلات و بیماری های دستگاه گوارش کودک باشد.

مشکلات شایع نوزادان؛ 13 مشکل و بیماری نوزاد که شایع هستند

سرفه های پرتکرار

هنگامی که نوزاد شما خیلی سریع شیر را می مکد و در تغذیه خود عجله دارد احتمال سرفه کردن او در هنگام شیر خوردن بالا می رود. این اتفاق یک واکنش طبیعی در بدن نوزاد است اما زمانی که سرفه های او زیاد شده و پشت سر هم اتفاق بیفتند این اتفاق می تواند نشان دهنده وجود یک ایراد در شش ها و سیستم گوارشی کودک باشد.

همچنین اگز نوزاد شما بدون دلیل یا مشکل خاصی شب ها به طور مکرر و پشت سر هم سرفه می کند ممکن است به مشکلات تنفسی جدی دچار شده باشد و در هنگام نفس کشیدن غیر ارادی خود با سختی مواجه خواهد بود. هم در مورد سرفه مکرر در هنگام شیر خوردن و هم در مورد سرفه های مکرر و مداوم روزانه و شبانه، پدر و مادر نوزاد باید حساسیت به خرج دهند و در صورت طولانی شدن مشکل حتما به پزشک مربوطه مراجعه نمایند.

بیماری کم خونی در نوزادان

مادران بارداری که دچار بیماری های مربوط به خون و به خصوص کم خونی هستند به طور معمول این بیماری ها را به فرزندانی که در شکمشان حضور دارند منتقل می کنند و از مشکلات شایع نوزادان است. کم خونی نوعی بیماری مربوط به سلول های خونی است که در آن گلبول های قرمز از نظر تعداد حالت طبیعی ندارند. در نوزادان مبتلا به کم خونی تعداد گلبول های قرمز خون در حجم معین از خون کمتر از حد طبیعی است که به سن نوزاد ارتباط داده می شود. از آنجا که گلوبول های قرمز در درون خود حاوی ملکولی به نام هموگلوبین (ملکولی پروتئینی که در ساختار خود گروه هم دارد) هستند، می توان گفت کم خونی در واقع کمبود هموگلوبین در خون نوزاد است.

ملکول هموگلوبین یک ساختار بسیار مهم در بدن انسان و نوزاد انسان است. این ملکول با گروه های هم خود توانایی اتصال به ملکول اکسیژن را داشته و در واقع حامل اکسیژن خون و رابط بین دستگاه تنفسی و تهویه ای انسان با سلول ها و بافت های مختلفی است که از خون تغذیه می کنند. در نتیجه در بیماری کم خونی و کمبود گلبول های قرمز، انسان دچار کمبود هموگلوبین شده و با کاهش ظرفیت ذخیره ای اکسیژن خون دست و پنجه نرم می کند.

وقتی که خون توانایی حمل اکسیژن کافی و رساندن آن به بافت ها را نداشته باشد نوزاد شما دچار عوارض و مشکلات زیادی در بدن خود خواهد شد. دقیقا به همین دلیل است که باید کم خونی در نوزادان را جدی گرفت و نسبت به مراقبت های پزشکی مخصوص آن اقدام کرد.

تب و افزایش دمای بدن نوزاد

افزایش دمای بدن نوزاد از مشکلات شایع نوزادان است که به والدین و پزشک نوزاد درباره وضعیت جسمی نوزاد اطلاعات خوبی می دهد. معمولا اینطور در نظر می گیرند که زمانی که بدن نوزاد درگیر مبارزه با یک میکروب خارجی و عامل عفونی است دمای خود را تا حدودی بالا می برد تا شرایط را برای زندگی عامل بیماری زا سخت کند. البته این تب و افزایش دمای بدن اگر طولانی و خیلی زیاد شود می تواند آسیب زا و مضر باشد. برای مثال تب های بالاتر از 40 درجه سانتی گراد که ادامه دار هستند ممکن است به ساختارهای مختلف بدن آسیب بزنند و حتی توانایی ایجاد تشنج و آسیب های مغزی جبران ناپذیر را نیز دارتد.

در مورد اعداد و ارقام مربوط به تب کودکان خوب است بدانید که دمای 38 درجه یا بیشتر در نوزادانی که هنوز به سه ماگی خود نرسیده اند، دمای 38.2 درجه سانتی گراد یا بیشتر در نوزادان سه الی شش ماهه و در نهایت دمای 38.8 درجه و بالاتر در کودکان بزرگ تر از 6 ماه در صورتی که مکرر و مداوم باشد بسیار خطرناک و آسیب زا خواهد بود. در نتیجه اگر احساس می کنید که نوزاد شما تب دارد بهتر است ابتدا دمای بدن او را با استفاده از دماسنج های مخصوص این کار اندازه بگیرید و در صورتی که با این اعداد همخوانی داشتند برای کاهش تب نوزاد خود کارهای لازم را انجام دهید.

پاشویه و دیگر درمان های خانگی و استفاده از قطره های خوراکی ضد تب می تواند در مراحل ابتدایی تب کمک کننده باشد.

مطلب پیشنهادی: آموزش شیر دادن به نوزاد؛ مرحله به مرحله صحیح شیر دادن به نوزاد

مشکلات شایع نوزادان؛ 13 مشکل و بیماری نوزاد که شایع هستند

مشکلات و بیماری های پوستی نوزادان

از شایع ترین بیماری ها و مشکلات پوستی که ممکن است در نوزادان اتفاق بیفتد می توان به “بثورات پوستی” اشاره کرد. این ضایعه منجر به درد در کودک می شود و به دلایل مختلفی اتفاق می افتد. پوشیدن طولانی مدت پوشک مرطوب یا کثیف شده و عوض نکردن به موقع آن، آلرژی و حساسیت نسبت به یک عامل بیرونی مانند رنگ یا ترکیبات موجود در ساختار پوشک یا دیگر مواردی که با پوست کودک ارتباط مستقیم دارند از جمله مواردی هستند که توانایی ایجاد بیماری های پوستی مختلف مثل بثورات را در نوزاد شما خواهند داشت.

اگر نوزاد شما به این مشکلات و عارضه های پوستی دچار شده باشد کارهایی از قبیل تعویض زود به زود پوشک کودک و ماساژ دادن نواحی آسیب دیده از بدن نوزاد با پمادها و کرم های مخصوص ضد سوختگی می تواند در جهت تسریع درمان و کاهش درد در کودک تا حد زیادی کمک کننده باشد.

یک مورد دیگر هم که باید در اینجا به آن اشاره کنیم نگهداشتن کودک در طول روز در گهواره است که اگر به شکل مداوم و برای یک زمان طولانی انجام گیرد با تحریک غدد پوست نوزاد باعث افزایش ترشح مواردی مانند چربی و عرق بیش تر از مقدار طبیعی می شود که در پوست بدن و سر نوزاد قابل مشاهده خواهد بود. در نتیجه این اتفاق ممکن است فولیکول موی سر نوزاد دچار آسیب شده و در نتیجه عوارضی بدتر مانند پوسته پوسته شدن پوست سر را به وجود می آورد.

برای بهبودی این مورد هم متخصصان و افراد با تجربه توصیه های گوناگونی دارند که مهم ترین آنها شستن روزانه موهای سر نوزاد با شامپوهای ملایم است. این کار پوستی که آسیب دیده و مرده است را از لایه های مختلف سر نوزاد برداشته و شرایط را برای بهبودی کامل فراهم می کند. به طور معمول بیماری های اینچنینی با مراقبت های روتین روزانه و ساده باید با گذشت چند هفته تا چند ماه بهبود پیدا کنند. اما اگر این عارضه ها در این مدت برطرف نشدند خوب است که با یک پزشک متخصص در این زمینه مشورت داشته باشید.

عفونت گوش و بیماری های مربوط به آن در نوزادان

بیماری های مربوط به گوش و سیستم شنوایی هم در بین نوزادان و کودکان نسبتا شیوع بالایی داشته و از مشکلات شایع نوزادان بوده و پرداختن به آنها خالی از لطف نیست. یکی از مشکلات متعددی که در این باره وجود دارد عفونت در ناحیه گوش نوزاد است. کودکی که مشکلی در گوش خود داشته و احساس درد می کند با کشیدن مداوم گوش خود، ضربه زدن های مکرر به آن و البته کلافگی و گریه های مداوم سعی در نشان دادن این درد دارد.

اگر منشا و منبع این عفونت ها در کودکان و نوزادان ویروس باشد می توان آنها را جزو عفونت های شایع و ساده در نظر گرفت که اغلب در چند روز تا یکی دو هفته بعد از پیدایش مشکل برطرف می شوند. اما اگر عفونت ایجاد شده به خاطر حضور یک باکتری باشد زمان بیماری طولانی تر خواهد شد و می تواند منجر به کم شدن درجه شنوایی گوش کودک هم بشود. این عفونت ها بخاطر طول دوره زیاد خود و عوارض آزار دهنده نیاز به درمان دارویی داشته و با استفاده از آنتی بیوتیک های مختلف با آنها مبارزه می کنند.

برفک دهان در نوزادان از مشکلات شایع نوزادان

برفک دهان نام نوعی عفونت ناشی از مخمر است که در دهان کودکان و نوزادان زیادی مشاهده می شود و از مشکلات شایع نوزادان است. نام دیگر این عفونت که ممکن است به گوشتان بخورد کاندیدیازیس دهانی است و طبق گزارش های مختلف در کودکان درصد ابتلای نسبتا بالایی دارد. عامل عفونی ایجاد کننده برفک دهانی باعث می شود یک سری لکه ها و ضایعات غیر عادی روی زبان کودک یا در قسمت های درونی دهان او ایجاد شود که غالبا سفید رنگ هستند.

اگر والدین یک نوزاد یا کودک این لکه ها را مشاهده کرده و نزد پزشک بروند و او نیز بیماری برفک دهانی را برای فرد تشخیص دهد معمولا سعی می کند که با تجویز داروهای ضد قارچ آن را درمان کند. در حالت کلی می توان گفت که این بیماری در نوزادان و کودکان رایج بوده و خیلی جدی و خطرناک نیست. با این حال برای درمان به موقع و تاثیرگذار و کم دردسر بهتر است نسبت به مشاهده این لکه های خاص در دهان نوزاد خود حساس باشید.

اسهال و تغییرات غیر طبیعی مدفوع

اسهال به معنای افزایش مایعات موجود در مدفوع و همچنین افزایش دفع محتویاتی با غلظت کم می باشد. اسهال می تواند به دلایل گسترده ای ایجاد شود و واکنش بدن نوزاد نسبت به آنتی بیوتیک های مصرف شده توسط او نیز یکی از دلایل عمده این اتفاق است. همانطور که گفتیم از دست دادن بیش از حد طبیعی آب و مایعات بدن در نوزادان می تواند منجر به مشکلات بیشتری شود. به همین دلیل است که باید اسهال نوزاد خود را جدی بگیرید و در کوتاه ترین زمان ممکن برای درمان آن به پزشک کودک خود مراجعه فرمایید.

پزشکان برای درمان اسهال کودکان داروهای مختلفی مثل داروی او آر اس را تجویز می کنند که مصرف این دست داروها باعث متعادل شدن میزان آب و یون های بدن نوزاد می شود. همچنین شما به عنوان والدین نوزاد وظیفه دارید که مرتبا مدفوع نوزاد خود، کیفیت آن و همچنین مقدارش را زیر نظر بگیرید تا در صورت نیاز اقدامات سریع درمانی داشته باشید. از جمله تغییرات مهم در این موضوع تغییر رنگ و بافت مدفوع نوزاد است که در صورت مشاهده شدن این موارد، داشتن یک مشاوره با پزشک اطفال برای شما واجب خواهد شد؛ چرا که هم اسهال و هم یبوست برای نوزادان بسیار خطرناک هستند.

اگر طول زمانی که نوزاد شما به اسهال یا یبوست مبتلاست از سه روز فراتر رفته است لازم است تا به سرعت نزد یک پزشک بروید. چرا که اسهال و یبوست طولانی مدت علاوه بر آسیب هایی که به میزان آب و یون های بدن می رساند می تواند نشانگر چندین بیماری دیگر در سیستم بدنی فرد هم باشد. رعایت نکردن نکته های بهداشتی در هنگام غذا دادن به نوزاد یا مراقبت نکردن از او در محیط های مختلف که عامل بیماری زا به فراوانی در آن یافت می شود  از عواملی هستند که اسهال در نوزادان را ایجاد می کنند.

مشکلات شایع نوزادان؛ 13 مشکل و بیماری نوزاد که شایع هستند

بیماری ها و عفونت های مجاری ادراری نوزاد

آخرین موردی که ما در این مطلب به بررسی آن می پردازیم عفونت مجاری ادراری نوزادان از مشکلات شایع نوزادان است که جزو چند بیماری است که در لیست شایع ترین مشکلات نوزادان هم قرار می گیرد. طبق آمار 3 تا 5 درصد از نوزادان و کودکان خردسال دختر و حدود 1 درصد از این پسران به عفونت های مربوط به مجرای ادراری دچار می شوند. این عفونت ها به خاطر حمله کردن میکروب ها و عوامل خارجی بیماری زا به مجرای ادراری کودک رخ می دهند. این بیماری جدی بوده و باید برای درمان آن نزد پزشک متخصص بروید؛ چرا که در بعضی از موارد بیماری ممکن است عفونت به کلیه یا مثانه نوزاد هم برسد و تخریب گسترده ای به وجود بیاورد.

جمع بندی

در مقاله مشکلات شایع نوزادان سعی کردیم اطلاعاتی هر چند کوتاه و مختصر درباره مشکلات و بیماری هایی که در نوزادان و کودکان خردسال بیشتر از همه شایع هستند را در اختیار شما عزیزان بگذاریم. افزایش آگاهی و دانش والدین درباره این بیماری ها و دانستن راه و روش های مقابله آنها باعث می شود تا با خیال راحت تری بتوانند فرزندان خود را بزرگ کرده و از سلامتی و شادابی آنها مراقبت کنند. امیدواریم از خواندن این مطلب لذت کافی را برده باشید…

این مطالب را هم ببینید