خواص هلو؛ خواص هلو برای پوست و مو و سلامتی

هلو یکی از میوه های تابستانی پرطرفدار است که طعم خوشمزه ای دارد. اما آیا تا به حال فکر کرده اید که این میوه خوشمزه چه فوایدی می تواند برای سلامتی، پوست و موی شما داشته باشد؟ هلو سرشار از ویتامینهاست و جالب است بدانید که بیشتر این ویتامین در پوست هلو قرار دارد اما اکثراً پوست آن را جدا کرده و دور می اندازند. ما در این مطلب قصد داریم شما را با خواص بی نظیر هلو آشنا کرده و امیدواریم از این مطالب استفاده و بهره لازم را ببرید.

خواص هلو

خواص هلو

هلو داری انواع مختلف با گونه ها و طعم های متفاوت است. از انواع مختلف ای میوه میتوان به بلخی، کاردی،زعفرانی (که دارای دو نوع هسته جدا وهسته چسب موجود است و مورد استفاده قرار میگیرد)،هلو انجیری، هلو هلندری(که شباهت فریبنده‌ای به زرد آلودارد) نام برد.از استان های تولید کننده عمده هلو میتوان به استان چهار محال و بختیاری و به صورت عمده شهر گردشگری و زیبای سامان و استان البرز و شهرکرج اشاره کرد. هلوی بلخی، که بسیار بزرگ و شیرین است، از تولیدش بسیار کاسته شده است، زیرا بلافاصله بعد تماس لک می شود و چهره‌ی بدی به خود میگیرد.

هلو یک میوه کم کالری است که در عوض سرشار از انواع ویتامین ها بخصوص ویتامین ب1، ب2 و آ است که به مقدار زیادی از این ویتامین ها در پوست هلو تمرکز یافته است. و همچنین سرشار از قیبر است که برای هضم غذا و دستگاه گوارش گزینه بسیار مناسبی است. درواقع یک ملین آور است. ضمن اینکه لازم به ذکر است که هلو دارای منیزیم و برومیوم نیز است.

در موقع انتخاب هلو به این موارد دقت کنید:

اگر می خواهید هلوها را آب بگیرد باید هلو کمی سفت و تیره رنگ باشد. به یاد داشته باشید که از انتخاب هلوهای سبز صرفنظر کنید زیرا با وجود اینکه چند روز بعد نرم می شوند اما به اندازه هلوهای زرد تیره یا نارنجی یا بنفش شیرین نیستند. البته هلوهای رسیده سردرختی با رنگ تیره انتخاب مناسب تری هستد.

لکه‌های قهوه‌ای موجود در هلو نشان‌دهنده خراب شدن و از دست دادن ویتامین‌های موجود در آن است؛ به همین دلیل باید هلوی سالم و خوشرنگ مصرف کرد.

خواص هلو

رابطه هلو و هضم غذا (دستگاه گوارش)

هلو مثل تمام میوه‌ها خواص ادرارآور و ملین دارد. گوشت هلو دارای سلولوزهای نرم است و کاملاً هضم می‌شود. هلو میوه‌ای نسبتاً کم ترشی است. مواد قندی و نشاسته‌ای آن به آسانی هضم می‌شود و معده به راحتی هضم آن را تحمل می‌کند.

به نظر می‌رسد که مواد قندی هلو ترشحات غده‌های هاضمه را تقویت می‌کند و هضم غذا را آسان می‌سازد.

حدود ۲% از وزن یک هلوی رسیده را فیبرهای غذایی تشکیل می دهند. البته این فیبرها بیشتر در پوست آن قرار دارد و از نوع فیبرهای حلال در آب می‌باشند و روده‌ها بهتر می‌تواند آن‌ها را تحمل کند. از این گذشته هلو جزو اولین میوه‌هایی است که می‌توان به کودکان داد. فیبرهای موجود در این میوه برای رفع یبوست مفید است. می‌توانید روزانه تا ۳ عدد هلو میل کنید البته به شرطی که روده‌های خیلی حساسی نداشته باشید و با دقت این میوه را بجوید.

هلو سرشار از فیبرهای محلول در آب هست که باعث هضم راحت غذا و بهبود گوارش می‌شود. این میوه‌ی آبدار علاوه بر پیشگیری از یبوست و کاهش خطر ابتلا به سرطان کولون به پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی نیز کمک می‌کند.

آیا هلو در کاهش وزن مؤثر است؟

اگر جزو افرادی هستید که حساب‌وکتاب کالری‌های دریافتی روزانه‌تان را دارید باید بدانید که هلو یک میوه کم کالری است. این میوه خوشمزه سرشار از آب است. اگر دقیق‌تر بگوییم هلو نیز مانند طالبی حاوی حدود ۹۰درصد آب می‌باشد.

باید بدانید که هر ۱۰۰ گرم هلو حاوی حدود ۴۰ کالری است یعنی کمتر از یک عدد سیب یا حتی کمتر از میوه‌های تابستانی دیگر مانند گیلاس. از همه مهم‌تر اینکه شاخص گلیسمی این میوه بسیار پایین است. یعنی اینکه قند موجود در این میوه میزان انسولین را خیلی سریع بالا نمی‌برد و برای همین هم باعث ذخیره و انبار شدن قند نمی‌شود.

و نکته جالب اینکه هر چه میوه رسیده‌تر باشد شاخص گلیسمی آن بالاتر است.

میزان فیبرهای موجود در هلو برای کنترل اشتها فوق‌العاده است. باید بدانید که این فیبرها به محض ورود به معده حجیم شده و بخش زیادی از معده را اشغال می‌کند در نتیجه یک ضداشتهای خوب و طبیعی محسوب می‌شود. برای اینکه فیبر بیشتری نصیبتان شود پوست این میوه را به دقت شسته و آن را با پوست میل کنید. به علاوه اگر اهل میل کردن سالاد میوه هستید از هلو غافل نشوید.

خواص هلو

هلو و تأثیر آن بر سلامت پوست

جالب است بدانید که با هلو می توانید یک ماسک فوق العاده تأثیرگذار برای پوست خود تهیه کنید. برای تهیه ماسک به منظور طراوت و جوان کردن پوست، هلو را پوست کنده و له کنید و روی پوست قرار داده و بگذارید مدت ۲۰ دقیقه بماند و پس از آن صورت را با آب معدنی بشوئید.

حتما به گوشتان خورده است که میگویند فلانی پوستش مانند هلوی پوست کنده است. عصاره‌ی هلو به عنوان یک ترکیب آرایشی استفاده می‌شود به خاطر اینکه حاوی خواص نرم و احیاکنندگی است. در واقع ویتامین‌های بی‌شمار این میوه مانند ویتامین A، پیش ساز ویتامین A و ویتامین‌های B، C و E قدرت احیاکنندگی و محافظتی بالایی به این میوه می‌دهند به طوری که باعث افزایش مقاومت و بالا بردن خاصیت ارتجاعی آن می‌شود. در نتیجه پیری زودرس به جان سلول‌های پوست نمی‌افتد. فراموش نکنید که سازمان‌های بهداشتی جهان توصیه می‌کنند که روزانه ۵ واحد غذایی میوه یا سبزیجات میل کنید.

همچنین هلو مانند یک ضدآفتاب عمل می کند. هلو جزو نادرترین میوه‌هایی است که هم کاروتنوئید دارد و هم پولیفنول. چون معمولاً بیشتر میوه‌ها یکی از این دو آنتی‌اکسیدان را دارند نه هر دو را. باید بدانید که کاروتنوئیدها رنگ‌دانه‌هایی هستند که به میوه‌ها رنگ زرد می‌دهند مانند بتاکاروتن، لوتئین، زآگزانتین و غیره. بتاکاروتن از پوست در برابر خواص مضر اشعه های ماورای بنفش حفاظت کرده و باعث برنزه شدن آن می‌شود. البته توجه داشته باشید که هیچ‌چیز به اندازه‌ی کرم ضد آفتاب شما را در برابر آسیب‌های اشعه های ماورای بنفش مصون نمی‌کند پس به طور مرتب کرم بزنید.

هلو دشمن واریس

در هلو آنتوسیانین هایی وجود دارد که جزو خانواده فلاوونوئیدها هستند که از رگ های خونی محافظت کرده و بازگشت خون سیاهرگ‌ها را ساده‌تر می‌سازد. برای همین اگر از بروز رگه‌های آبی رنگ روی پاهایتان ناراحت هستید از این میوه‌ی تابستانی خوش‌طعم بهره‌مند شوید.

هلو نیز مانند بیشتر میوه‌ها و سبزیجات منبع خوب پتاسیم محسوب می‌شود که برای حفظ تعادل سدیم لازم است. برای همین اگر از احتباس آب رنج می‌برید (یعنی اینکه آب در بافت‌های بدنتان جمع می‌شود و احساس پف کردگی می‌کنید) لازم است میزان پتاسیم و سدیم بدنتان را تنظیم کنید. برای همین توصیه می‌کنیم هلوی بیشتری میل کنید.

خواص هلو

چه ارتباطی بین هلو و سلامت چشم است؟

هلو سرشار از بتاکاروتن است؛ بتاکاروتن در بدن تبدیل به ویتامین A می شود. این ماده نقش مهمی در حفظ سلامت بینایی انسان داشته و از بروز انواع بیماری های مربوط به چشم نظیر «رمد چشم» پیشگیری می کند. نتایج یک مطالعه تحقیقاتی نشان می دهد کاروتنوئیدهای موجود در هلو یعنی «لوتئین» و «زیگزانتین» اثرات مثبتی در کاهش آب مروارید هسته ای دارند.

بر اساس نتایج تحقیق صورت گرفته در این زمینه، لوتئین و زیگزانتین در رنگدانه ماکولای چشم قرار گرفته و به حفاظت از شبکیه چشم در مقابل «دژنراسیون ماکولا» ناشی از افزایش سن کمک می کند. این ترکیبات (لوتئین و زیگزانتین) همچنین از بافت های شبکیه در مقابل صدمات رادیکال های آزاد و آسیب های احتمالی ناشی از نور با طول موج بالا محافظت می کنند.

تأثیر هلو بر تقویت نیروی جنسی آقایان

هلو نه تنها میوه ای خوشمزه بلکه سرشار از ویتامین C است که بر تحرک اسپرم ها موثر است. تحقیقی نشان می دهد افراد ناباروری که بیشتر عمر خود را سیگار کشیده اند اما ویتامین C به میزان کافی مصرف کرده اند، در نهایت بارور شدند. ویتامین C هورمون استرس کورتیزول را کاهش می دهد.

هورمون کورتیزول و تستوسترون به سرعت تعادل خود را از دست می دهند. هر چه سطح هورمون کورتیزول بالاتر رود، تستوسترون پایین تر می آبد. به بیانی این دو بر خلاف هم عمل می کنند. بنابراین هر چه سطح هورمون کورتیزول کمتر باشد، تستوسترون بدن تان بیشتر خواهد شد.

چه کسانی باید از خوردن هلو پرهیز کنند؟

می‌توانید روزانه تا ۳ عدد هلو میل کنید البته به شرطی که روده‌های خیلی حساسی نداشته باشید و با دقت این میوه را بجوید.

کسانی که مشکلات گوارشی دارند، نباید هلو را با پوست مصرف کنند

همچنین افراد مبتلا به دیابت باید از مصرف هلو پرهیز کنند. 

کسانی که زخم معده دارند و یا مبتلایان به ورم معده و یا روده باید با شکم خالی هلو بخورند.

هلو میوه خوبی برای اشخاص مسن است مشروط بر اینکه با شکم خالی بخورند که زود هضم شود .

برای جلوگیری از ایجاد نفخ باید هلو را حداقل نیم ساعت قبل از غذا خورد.

باید هلو را با عسل یا زنجبیل بخورند.

هضم هلو برای بعضی از اشخاص دشوار است و نفخ ایجاد می کند برای این که ایجاد نفخ نکند، باید آن را حداقل نیم ساعت قبل از غذا خورد.

 

مطالب مشابه را ببینید!

انواع گریپ فروت چیست و خواص جالب آن کدام است؟ خواص هلیله سیاه گیاه دارویی؛ کاربردها، خواص درمانی و نحوه مصرف آن خواص روغن گردو؛ میزان مصرف روزانه، فواید بی نظیر و طرز تهیه روغن گردوی خانگی تفاوت جو پرک با جو دوسر؛ خواص انواع جو و تفاوت های آنها خواص انار؛ 20 فایده انار از کنترل دیابت و خاصت ضد سرطانی تا زیبایی پوست و مو خوراکی های ضد پیری؛ لیست 30 ماده غذایی که باعث جوانی و زیبایی شما می شوند خواص و مضرات زعفران؛ خواص کلی و درمانی زعفران خواص روغن رزماری؛ کاربرد های این روغن برای زیبایی، سلامت و روش تهیه آن همه چیز در مورد برنج قهوه ای؛ فواید مزایا و خواص آن خواص برنج سفید؛ ارزش غذایی، مواد معدنی موجود در آن و نحوه طبخ آن