خواص گشنیز + تمام فواید گشنیز برا سلامت از خواص برای پوست تا برای زنان باردار

در این بخش تمام خواص سبزی گشنیز را ارائه کرده ایم. گشنیز یکی از گیاهان بسیار پرکاربرد در صنایع دارویی و غذایی است و در کشورهای آسیا بیشتر استفاده می شود. بسیاری از افراد از خواص گشنیز اطلاع ندارند. گشنیز جزو سبزیجات معطر شبیه به جعفری است که به دلیل دارا بودن ویتامین ها و مواد معدنی زیاد دارای فواید فوق العاده زیادی است و جزو ادویه های پرکاربرد می باشد. در کشورهای آسیایی به خصوص در ایران و هند از این گیاه مفید برای سلامت تمام بخش های بدن استفاده می کنند. در ادامه همراه ما باشید تا به تمام فواید گشنیز اشاره کنیم.

مهمترین خواص گشنیز

گشنیز عطر و طعم بی نظیری دارد و به همین دلیل در آشپزی بسیار کابرد دارد، این گیاه خواص بی نظیری دارد که در ادامه تمام آنها را بررسی می کنیم.

 

پیشگیری از بیماری های چشم

گشنیز ویتامین A و C، انواع آنتی اکسیدان و مواد معدنی و فسفر ارد و همین باعث پیشیگری از بیماری های چشم می شود. این سبزی باعث کاهش کشیدگی و فشار روی چشم می شود و دارای بتاکارون است و باعث پیشگیری از بیماری های مختلف چشم می شود.

 

تنظیم قند خون و کنترل دیابت

یکی از مهمترین فواید گشنیز پایین آوردن قند خون و تنظیم آن است، زیرا گشنیز باعث افزایش ترشح انسولین از پانکراس می شود و همین باعث بالا رفتن سطح انسولین خون می شود. این خاصیت گشنیز برای افرادی که دچار بیماری دیابت شده اند بسیار عالی است.

 

سلامت دستگاه گوارش

یکی دیگر از خواص عالی گشنیز، کمک به درمان درد معده، بهبود هضم غذا، سوزش سر دل و سلامت دستگاه گوارش است. طبق تحقیقات انجام شده استفاده از گیاه گشنیز باعث پیشگیری از مسمومیت غذایی می شود.

 

درمان اسهال و یبوست

گشنیر باعث بهبوبد حرکات روده ای می شود و به همین دلیل می تواند اسهال را به صورت شگفت انگیزی درمان کند. به دلیل داشتن مقدار زیادی فیبر باعث بهبود حرکات روده می شود و برای درمان یبوست هم موثر است.

 

ضد آلرژی قوی

این گیاه دارای آنتی هیستامین قوی است و باعث کاهش آلرژی های فصلی و تب یونجه می شود و روغن گیاه گشنیز اثرات آلرژیک گیاهان، جشرات، غذاها و …. را کم می کند و باعث از بین بردن ورم کهیر، انافیلاکسی، تورم خطرناک گلو و غدد در بدن خواهد شد.

 

کاهش فشار خون بالا

مقدار زیاد پتاسیم باعث پایین آوردن فشار خون می شود و در نتیجه باعث پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی مانند آترواسکلروز می شود.

 

برطرف کردن ورم ملتحمه چشم

گشنیز به دلیل خاصیت ضد عفونی کنندگی که دارد باعث محافظت از چشم در مقابل بیماری هایی مانند ورم ملتحمه می شود.

خواص گشنیز

از بین بردن چین و چروک

گشنیز به دلیل داشتن ویتامین های A و C است که از ایجاد رادیکال های آزاد در سلول های پوست جلوگیری می کند و در نتیجه باعث برطرف شدن چین و چروک پوست و جوان شدن آن می شود.

 

تقویت و افزایش رشد مو

ریزش مو یکی از مشکلات شایع در میان افراد است که با استفاده از گشنیز و آب این گیاه مفید که دارای انواع ویتامین و پروتئین های ضروری است می توانید باعث افزایش رشد مو و درمان ریزش مو شوید.

 

درمان آکنه و جوش سرسیاه

برای از بین بردن جوش سر سیاه صورت استفاده کردن از گشنیز بسیار مفید است و برای بهره مندی از خواص گشنیز در این مورد یک قاشق چای خوری آب گشنیز را با یک قاشق چای خوری آبلیمو ترش تازه مخلوط کنید و سپس آن را روی نواحی آسیب دیده صورت بزنید و بعد از زمان یک ساعت آن را با آب گرم بشویید.

 

درمان دندان درد

برای رفع سریع درد دندان 10 گرم تخم گشنیز را به 4 لیتر اضافه کنید و اجازه دهید بحوشد تا حجم آن کم شود و بعد ا این که خنک شد آن را در دهان مزه مزه کنید تا درد دندان به صورت کامل برطرف شود.

خواص گشنیز

درمان بواسیر

خیلی از افراد مشکل بواسیر دارند و برای برطرف کردن آن می توانید 10 گرم تخم گشنیز بو داده تا قهوه ای شود و سپس پودر آن را پودر کنید و با مقداری سرکه ترکیب کنید و بنوشید. این ترکیب را چند روز مصرف کنید تا بواسیر درمان شود.

 

جنین و زنان باردار

مصرف تخم گشنیز در دوران بارداری مناسب نیست ولی استفاده از برگ ها و ساقه های این گیاه مفید از هفته دوم بارداری تا ماه نهم مشکلی ندارد. گشنی سرشار از آهن و فلات است و به همین دلیل برای درمان کم خون در دوران بارداری و پیشگیری از نقص سیستم ایمنی در جنین موثر است.

 

درمان بیماری پوستی

گشنیز دارای خواص ضد قارچی، آنتی اکسیدانی و ضد عفونی کنندگی است و به همین دلیل برای برطرف کردن بیماری های پوستی مانند، اگزما، خشکی پوست و عفونت های قارچی می توانید آن را مصرف کنید.

 پیشگیری از سرماخوردگی

گشنیز به دلیل داشتن خواص ضد باکتری از مبتلا شدن به سرماخوردگی جلوگیری می کند و دارای ویتامین سی است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و باعث پیشگیری و درمان سرماخوردگی می شود.

رفع کم خونی

وقتی که آهن در خون کم شود باعث ایجاد خستگی شدید، تنگی نفس، تپش قلب  و کاهش عملکرد ذهن می شود پس افرادی که دچار کم خونی هستند باید گشنیز مصرف کنند.

تنظیم قاعدگی

گشنیز جزو سبیجاتی است که برای درمان پریودی شدید مناسب است و باعث بهبود بخشیدن سطح هورمون هایی می شود که چرخه قاعدگی را تنظیم می کند پس از گشنیز برای تنظیم چرخه قاعدگی و کاهش درد ناشی از این دوره کمک خواهد کرد.

پیشگیری از پوکی استخوان

گشنیز دارای مقدار زیادی کلسیم است و برای آن دسته از افرادی که به سلامت استخوان های خود اهمیت می دهند خیلی مفید است. مصرف گشنیز باعث رشد و استحکام استخوان ها می شود و باعث پیشگیری از پوکی استخوان می شود. گاهی می توانید کمی گشنیز به رژیم غذایی خود اضافه کنید و باعث محکم شدن استخوان ها شوید. برگ های گشنیز دارای مقدار زیادی کلسیم هستند پس نباید گشنیز را فراموش کنید.

مطالب مشابه را ببینید!

انواع گریپ فروت چیست و خواص جالب آن کدام است؟ خواص هلیله سیاه گیاه دارویی؛ کاربردها، خواص درمانی و نحوه مصرف آن خواص روغن گردو؛ میزان مصرف روزانه، فواید بی نظیر و طرز تهیه روغن گردوی خانگی تفاوت جو پرک با جو دوسر؛ خواص انواع جو و تفاوت های آنها خواص انار؛ 20 فایده انار از کنترل دیابت و خاصت ضد سرطانی تا زیبایی پوست و مو خواص و مضرات زعفران؛ خواص کلی و درمانی زعفران خواص روغن رزماری؛ کاربرد های این روغن برای زیبایی، سلامت و روش تهیه آن همه چیز در مورد برنج قهوه ای؛ فواید مزایا و خواص آن خواص برنج سفید؛ ارزش غذایی، مواد معدنی موجود در آن و نحوه طبخ آن خواص سیب سبز؛ 30 خاصیت بی نظیر سیب سبز از تقویت معده تا تقویت بینایی