ترس از مدرسه در نوجوانان؛ چگونه با ترس نوجوان از مدرسه رفتن مقابله کنیم؟

شاید در ابتدا متعجب شوید که آیا مگر می شود نوجوان هم از مدرسه رفتن هراس داشته باشد؟ ولی پاسخ آری مثبت است. دلایل موجهی برای ترس یک نوجوان از مدرسه رفتن وجود دارد که در این مطلب از سایت روزانه می خواهیم بدان بپردازیم.

ترس از مدرسه رفتن در نوجوانان و راهکار مقابله با ترس در نوجوانان

ترس از مدرسه در نوجوانان

فرزند شما که حالا نوجوانی رشد یافته شده است مثل سالهای قبل به مدرسه می رود و شما نگرانی هایی بایت دوران بحرانی سن او دارید. یکی از بحران های دوران نوجوانی ممکن است ترس از رفتن به مدرسه باشد. نمی توانید این ترس را تنها نشان از ضعف او بدانید بلکه وظیفه شما به عنوان پدر و مادر این است که علت را ریشه یابی کرده و در رفع آن کوشا باشید.

همه نوجوانان از ترس های درونیشان سخن نخواهند گفت و این شاید کار را برایتان پیچیده تر کند اما موظف هستید که علتش را بیابید. دلایل مختلفی ممکن است در این ترس دخیل باشد شاید این علت در خود خانه و از والدین به وجود آمده باشد و یا ممکن است علتش در خود مدرسه باشد.

 

دلایل ترس نوجوان از مدرسه رفتن

  1. ترس از قرار گرفتن در اجتماع
  2. رفتار نامناسب معلم، مدیر، ناظم و هر یک از عوامل آموزشی مدرسه
  3. مورد تمسخر قرار گرفتن از سمت دوستان
  4. فشارهای والدین برای کسب نمره بالا (نوجوان همیشه این دلهره را خواهد داشت که اگر نمره ای کمتر از نمره موردنظر والدینش کسب کند حتماً مورد شماتت و تنبیه سخت از جانب والدین قرار خواهد گرفت)
  5. احساس کنار گذاشته شدن توسط هم کلاسی ها
  6. ناکافی بودن مهارت های اجتماعی دانش آموز
  7. ترس وسواسی مداوم و موهوم از یک شئ‌ خارجی یا مکان و یا موقعیت‌ها،مانند ترس از ارتفاعات و جاهای بلند و یا ترس از فضاهای‌ باز و وسیع،یا ترس از کثافات،حیوانات و غیره را گویند.عقیده بر این است که علت این‌ ترس مرضی،جابجا شدن یک منازعه درونی‌ ضمیر ناخودآگاه و تغییر شکل یافتن ترس‌ بصورت یک شئ خارجی می‌باشد که با آن‌ منازعهء درونی،بطور مجازی و سمبولیک مربوط می‌باشد.

 

چگونه با ترس نوجوان مقابله کنیم؟

شاید برایتان کار دشواری باشد، حوصله نداشته باشید، مشغله های زیادی داشته باشید اما یادتان باشد که هر چه پیش رو دارید باز هم فرزندتان اولویت دارد. شما به عنوان والدین مسئول هستید و موظف هستید تا زمانی که نوجوان شما بتواند با ترسش مقابله کند کنارش باشید نه مقابلش.

تمام تلاش خود را بکنید تا علت ترس او را بیابید. با او صحبت کنید و در هنگام صحبت کردن از خشونت و الفاظ رکیک استفاده نکنید. اجازه دهید فرزندتان با شما احساس صمیمیت کرده و بتواند مسائل درونیش را با شما بازگو کند.

او خوب می داند که شما قبل از آنکه دوستش باشید والدینش هستید اما چه دوستی بهتر از پدر و مادر می تواند باشد؟ اگر ریشه مشکلات ترس و واهمه نوجوان به خود شما و فشارهایی که بر او وارد می کنید می باشد پس از خودتان شروع کنید و با اصلاح رفتار خودتان اعتماد به نفس بیشتری در فرزند نوجوانتان ایجاد کنید.

اگر ریشه ترس او در مدرسه و در بین دوستان و یا عوامل آموزشی مدرسه باشد، پس باید با آرامش و تا زمان حل شدن مسئله پیگیر این مسئله در مدرسه باشید. اجازه دهید فرزندتان بداند که تنها نیست و همچنین شما با برداشتن این قدم می توانید به او اعتماد به نفسی بدهید که بتواند خودش از پس خودش بر بیاید.

اگر ریشه و علت ترس او بخاطر وسواس های بیمارگونه است پس اینجا دیگر کار را به روانپزشک بسپارید تا با برطرف نمودن وسواس بتواند فرزندتان را یاری نماید.

 

(این مطلب اختصاصی سایت روزانه می باشد.)

 

 

موارد بیشتر:

مشکلات بین معلم و دانش آموز

بهانه های نرفتن به مدرسه

مطالب مشابه را ببینید!

نشانه های حمله اضطرابی؛ انواع آن، علائم و درمان حملات اضطرابی ناگهانی کنترل میل جنسی؛ روش های برای کاهش میل جنسی و کنترل صحیح آن تاثیر استرس بر گوارش و تمام قسمت های آن؛ مدیریت استرس و درمان آن آرام کردن افراد عصبانی؛ انواع خشم و تکنیک های طلایی برای آرام کردن فرد عصبانی افسردگی در بارداری | نکاتی که دانستن آن برای زنان واجب است! اضطراب چیست و چطور درمان می شود؟ علائم و روش های تشخیص اختلال کم توجهی بیش فعالی (ADHD) ؛ نحوه تشخصی، درمان و انواع این اختلال روشهای رفع خستگی ذهن؛ دلایل خستگی ذهنی و رابطه استرس با آن رفتار با کودک غمگین؛ علائم نشانه های غمگینی کودک و روش های درمان دلیل دیدن خواب های ترسناک؛ تاثیر تجربیات و اتفاقات زندگی برای کابوس دیدن