تراجنسیتی چیست و ترنس به چه افرادی می گویند؟ + علائم و درمان

تراجنسیتی یا دوجنسه بودن مفهومی است که تا به حال از زبان بسیاری از افراد شنیده ایم. این اصطلاح در اواخر قرن بیستم به سر زبان ها افتاده است و به افرادی گفته می شود که هویت جنسی آنها با هویت واقعیشان تفاوت دارد. به طور معمول این افراد را با نام های دیگری همچون مرد ترنس و یا زن ترنس هم می شناسند. ویژگی های افراد دوجنسه باعث شده است تا آن ها رفتارهای مختلفی از خود بروز دهند.

برخی از آن ها سعی می کنند با تقلید رفتارها و یا پوشیدن لباس جنسی که به آن تمایل دارند رفتارهای خود را بروز دهند. برخی دیگر از این افراد با انجام راهکارهای درمانی  به خصوص هورمون درمانی سعی می کنند تا خود را به جنسیتی که به آن میل دارند تبدیل کنند. در بسیاری از موارد این افراد با مراجعه به پزشک جراح، عملیات جراحی را انجام می دهند تا پزشک تغییر جنسیت را در آن ها به وجود بیاورد. اگر قصد دارید تا با ویژگی های افراد دو جنسه، علائم دو جنسه بودن نوزاد و … آشنا شوید به شما پیشنهاد می کنیم که این مطلب را مطالعه کنید.

ترنس یا تراجنسیتی چیست؟

افراد تراجنسیتی زن یا مرد هستند اما هویت و شخصیت خود را نمی پذیرند. این افراد معمولاً رفتارهایی عکس هویت خود انجام می دهند و به جنس مخالف گرایش دارند. حتماً دیده اید کسی که دارای آلت تناسلی مردانه است اما خود را زن معرفی می کند و لباس های زنانه هم می پوشد. عکس این قضیه هم صادق است در برخی از موارد زن به سمت مرد گرایش پیدا می کند  و رفتار‌هایی مشابه مردان انجام می دهد.

اما ترنس بودن زن و مرد تنها به ظاهر نیست بلکه این افراد از نظر حس درونی هم به سمت جنس مخالف تمایل پیدا می کنند و این موضوع به دلیل نقص در برخی از عملکرد های بدن آن ها صورت می گیرد. متأسفانه این افراد در جامعه گاها مورد آزار و اذیت قرار می گیرند. این موضوع باید در بین افراد جامعه جا بیفتند که این شرایط کاملاً طبیعی است و نباید آن ها را سرزنش کرد.

گاها مشاهده شده است بسیاری از افراد تراجنسیتی متأسفانه در تمام طول زندگی خود این مورد را مخفی می کنند. آن ها می ترسند که اگر افراد جامعه بفهمند آن ها را سرزنش کنند.

تراجنسیتی

ویژگی های افراد دوجنسه کدامند؟

این افراد دارای مشکلاتی در نواحی تناسلی خود هستند که با توجه به پیشرفت علم، می توانند عمل های جراحی را انجام دهند و به جنسیتی تغییر پیدا کنند که بدن آن ها به آن سمت گرایش دارد. این اتفاق برای افراد بسیار زیادی به وجود می آید که از نظر علم پزشکی یک اتفاق کاملاً طبیعی است. به همین دلیل نباید زندگی را برای این افراد سخت کنیم.

به طور کلی این افراد دارای ویژگی های مختلفی هستند که در زیر به برخی از آن ها اشاره می کنیم:

  • این افراد دچار تغییراتی در بدن خود شده اند که نه می توان آن ها را به طور دقیق مرد نامید و نه می توان آن ها را به طور دقیق زن بنامید.
  • به وجود آمدن این ویژگی معمولاً به علت تغییرات کروموزومی، هورمونی و یا آناتومیک به وقوع می پیوندد. بر اساس نوع تغییرات ایجاد شده این مشکل در درجه های مختلفی وجود دارد که افراد مختلف را درگیر خود می کند.
  • برخی از این افراد هر دو آلت تناسلی را دارند.
  • برخی از این افراد یکی از آلت های تناسلی را در بدن به صورت ناقص دارند. این افراد معمولاً آلت تناسلی دومی را به صورت زائده ‌ای در بدن خود دارند.
  • این افراد اختلال جنسیتی دارند به عبارت دیگر یک ابهام در نوع جنسیت آن ها وجود دارد.

البته یکی دیگر از ویژگی های افراد دوجنسه این است که در اکثر مواقع قادر نخواهند بود تا بچه دار شوند. اما این موضوع به آن معنی نیست که احتمال بارور شدن وجود ندارد بلکه بسته به شرایط مختلف در بین افراد مختلف ممکن است تفاوت ‌هایی وجود داشته باشد. زن و مرد دو جنسه ای که توانایی بچه دار شدن نداشته باشند می توانند از طریق لقاح مصنوعی مشکل خود را حل کنند.

تفاوت میان افراد تراجنسیتی و ترنس سکشوال

به طور کلی می توان بیان کرد که افراد دوجنسه با افراد ترنس سکشوال دارای تفاوت های زیادی هستند. افراد تراجنسیتی یا همان دوجنسه ها از لحاظ جسمانی با مشکل رو به رو هستند. این افراد معمولا در قسمت دستگاه تناسلی دارای ایراد هایی هستند. مشکل افراد دو جنسه فراتر از بحث های روحی و روانی هستند بلکه آن ها از نظر آناتومی و بیولوژی ایراد هایی دارند.

اما افراد ترنس سکشوال از لحاظ جسمی دارای هیچ گونه عیبی نمی باشند بلکه این افراد تنها از لحاظ روحی مشکل دارند. این افراد تک جنسی هستند اما به دلیل اختلالاتی روحی که دارند خود را متعلق به جنس مخالف می دانند و دوست دارند تا رفتارهایی شبیه به جنس مخالف در جامعه انجام دهند. این افراد از جنس خود ناراضی هستند به همین دلیل در هر مکان و هر زمانی این سعی را خواهند داشت تا رفتارهایی مطابق با جنس مخالف انجام دهند.

تراجنسیتی

علائم دو جنسه بودن نوزاد کدامند؟

زمانی که نوزاد به دنیا می آید مشخص می شود که او چه جنسیتی دارد. زمانی که جنین متولد می شود می توان به راحتی تشخیص داد که او دوجنسه است. نوزادی که دوجنسه است معمولاً دارای یک آناتومی متفاوت در ناحیه تناسلی است. بسیاری از پزشکان با اجازه پدر و مادر و در همان دوران با تزریق هورمون هایی او را تغییر جنسیت می دهند تا با آن شرایط بزرگ شود. اما در بسیاری از موارد پدر و مادر این کار را انجام نمی دهند. معمولاً آن ها صبر می کنند تا نوزاد آن ها بزرگ شود و خودش تصمیم بگیرد که می خواهد چه جنسیتی داشته باشد.

البته در تمامی این موارد به این گونه نیست که قبل از زایمان و یا در حین زایمان این مشکل تشخیص داده شود. در بسیاری از مواقع با گذشت زمان و با نزدیک شدن به سن بلوغ هورمون هایی در بدن او تولید می شوند که او را به سمت جنس مخالف سوق می دهند. زمانی که فرد به سن بلوغ نزدیک می شود برخی از تغییرات به مانند کلفت شدن صدا، بزرگ شدن سینه ها، رشد موها در نقاط مختلف بدن و … به وقوع می پیوندد. اما در برخی از موارد متأسفانه این تغییرات ثانویه در هنگام بلوغ انجام نمی شود و باعث می شود فرد به سمت جنس مخالف سوق داده شود.

چگونه قبل از تولد به تراجنسیتی پی ببریم؟

مواردی که گفته شد نحوه تشخیص بعد از زایمان است اما حتماً به دنبال این سؤال هستید که چگونه قبل از تولد به این مشکل پی ببریم. در پاسخ باید گفت که معمولاً برای تشخیص علائم دوجنسه بودن نوزاد دو روش وجود دارد که در زیر آن ها را بیان می کنیم:

  • یکی از روش های تشخیص، روش تهاجمی است. در این روش از آمینوسنتز استفاده می شود. در این روش معمولاً از پرزهای کریونی و کوردوسنتز نمونه برداری هایی انجام می شود تا با بررسی آن ها بتوانند به احتمال وجود این مشکل پی ببرند. این ازمایش ها قادر خواهند بود تا قبل از لانه گزینی تشخیص دهند که آیا نوزاد به این مشکل گرفتار خواهد شد.
  • روش دیگر استفاده از روش غیر تهاجمی است. در این روش معمولاً با انجام غربالگری ها و سونوگرافی سلول های جنینی را جدا می کنند که با انجام آزمایش هایی بر روی آن ها می توانند به احتمال بروز این مشکل پی ببرند.

تراجنسیتی

علت تراجنسیتی چیست؟

در بالا به صورت کاملاً خلاصه بیان کردیم که نقص در برخی از عملکرد های بدن می تواند باعث به وجود آمدن این مشکل شود. اما در این بخش سعی داریم تا به طور کامل به بررسی علت دلایل ایجاد تراجنسیتی اشاره کنیم.

بیولوژیکی مهم ترین عامل در تراجنسیتی

علت های بیولوژیکی مهم ترین عامل برای ایجاد این اختلال در افراد بیان شده است. به وجود آمدن تغییرات بیولوژیک در برخی از افراد باعث می شود تا تفاوت هایی در ساختار مغز آن ها شکل بگیرد. این تفاوت ها باعث خواهند شد تا او به سمت جنس مخالف تمایل داشته باشد. البته برخی از دلایل هستند که باعث به وجود آمدن تغییرات مختلف در ظاهر بدن و آلت تناسلی فرد هم می شوند.

روانشناختی

برخی از دلایل روانشناختی وجود دارند که باعث می شوند افراد دچار مشکل تراجنسیتی شوند. به عنوان مثال در کودکی و حتی بعد از آن پسران با مادران خود بیشتر از پدران در ارتباط هستند. برخی از آن ها سعی می کنند که تا حد امکان خود را شبیه مادر کنند. این موضوعات می تواند دلایلی برای ایجاد افراد ترنس در جامعه باشد. البته این مورد تنها به عنوان یکی از دلایل احتمالی بیان می شود اما هنوز هیچ‌ گونه دلیل قطعی در این رابطه وجود ندارد.

محیطی

بسیاری از افراد هستند به دلایل محیطی تغییر جنست می دهند. در بسیاری از خانواده ها این فرهنگ وجود دارد که به مردان و پسران اهمیت بیشتری می دهند. در چنین خانواده ای معمولاً دختر خانواده احساس پوچی می کند به همین دلیل سعی می کند تا حد امکان رفتارهای پسرانه ای انجام دهد تا رفتار خانواده نسبت به او تغییر کند تا به او هم احترام بگذارند.

البته دلایل محیطی دیگری هم وجود دارد که باعث به وجود آمدن این مشکل می شوند. برخی از افراد مورد آزار و اذیت جنسی قرار گرفته اند به همین دلیل سعی می کنند تا تغییراتی در ذهنیت و رفتارهای خود ایجاد کنند. البته در بسیاری از موارد افراد سعی می کنند تا از جنس مخالف الگو برداری کنند و این مورد باعث می شود تا تغییراتی در رفتارهای آن ها مشاهده شود.

درمان مشکل تراجنسیتی چیست؟

حال که با این اختلال آشنا شده اید و فهمیدید که عمده ترین مسئله برای ایجاد این مشکل همان مشکلات ژنتیکی است بهتر است تا راهکارهایی را ارائه کنیم تا افراد درگیر این مشکل بتوانند از آن رهایی پیدا کنند. در زیر این راه حل ها را برای شما بیان می کنیم:

در مرحله اول

در مرحله اول اگر فرد دارای مشکلات ژنتیکی نباشد، به دلیل شرایط محیطی و یا برخی از شرایط روانشناختی سعی در بروز رفتارهای جنس مخالف می کند به همین دلیل از روان درمانگر استفاده می کنند. حتی اگر فرد هم به مشکلات ژنتیکی مبتلا باشد بهتر است ابتدا به درمانگر مراجعه کند تا یک مشاوره خوب درباره تغییر جنسیت دریافت کند تا از پشیمانی های بعدی جلوگیری به عمل آید.

در مرحله بعد

در مرحله بعد باید درمان با استفاده از هورمون انجام گیرد. افرادی که در هنگام بلوغ ویژگی های ثانویه در آن ها بروز پیدا نکرده باشد می توانند با دریافت هومورن مناسب این تغییرات را در خود ایجاد کنند. در این بین زنانی که تغییر جنسیت می دهند باید از هورمون های مردانه استفاده کنند. بسیاری از افراد ترنس در این مرحله معمولاً احساس خوبی دارند و از درمان های انجام شده راضی هستند.

مرحله اخر

بعد از انجام مراحل بالا نوبت به جراحی می‌رسد. این عمل معمولاً هزینه های سنگینی برای افراد در پی خواهد داشت. این مرحله باید بعد از یک سال هورمون درمانی انجام شود. در این روش پزشک با انجام عمل جراحی تغییراتی را در آلت تناسلی فرد ایجاد خواهد کرد.

نتیجه گیری

اما شاید این سؤال برای شما هم پیش آمده باشد که راه درمان تراجنسیتی چیست؟ امروزه با پیشرفت علم پزشکی انجام این جراحی ها در سراسر دنیا و کشور ما هم انجام می شود. معمولاً برای انجام این جراحی آلت تناسلی که دارای ضعف بیشتری است برداشته می شود و آلت تناسلی دیگر که قوی تر است جایگزین آن می شود. این فرد بعد از عمل جراحی می تواند به صورت عادی به زندگی خود ادامه دهد و شرایط جدید خود را بپذیرد. سایر افراد هم باید شرایط جدید این فرد را بپذیرند و به وی احترام بگذارند.

به طور قطع یکی از سخت ترین تصمیماتی که یک فرد ترنس می تواند بگیرد این است که تصمیم بگیرد تغییر جنسیت دهد. در مرحله اول شما باید علائم دوجنسه بودن نوزاد را بشناسید و در همان ابتدا اقدامات مقتضی را انجام دهید. البته راه هایی برای جلوگیری از این مشکل برای جنین هم وجود دارد. اما با تمامی این راهکار ها اگر فردی که دچار مشکل تراجنسیتی بود را ملاقات کردید باید به او احترام بگذارید. ویژگی های افراد دوجنسه به صورت کاملاً طبیعی در این افراد به وجود آمده اند. امروزه می توان با استفاده از درمان های مختلفی این مشکلات را درمان کرد.

مطالب مشابه را ببینید!

همه چیز درباره وسواس فکری عملی ( علائم و دلایل ایجاد این مشکل ) نشانه های حمله اضطرابی؛ انواع آن، علائم و درمان حملات اضطرابی ناگهانی کنترل میل جنسی؛ روش های برای کاهش میل جنسی و کنترل صحیح آن تاثیر استرس بر گوارش و تمام قسمت های آن؛ مدیریت استرس و درمان آن آرام کردن افراد عصبانی؛ انواع خشم و تکنیک های طلایی برای آرام کردن فرد عصبانی افسردگی در بارداری | نکاتی که دانستن آن برای زنان واجب است! اضطراب چیست و چطور درمان می شود؟ علائم و روش های تشخیص اختلال کم توجهی بیش فعالی (ADHD) ؛ نحوه تشخصی، درمان و انواع این اختلال روشهای رفع خستگی ذهن؛ دلایل خستگی ذهنی و رابطه استرس با آن رفتار با کودک غمگین؛ علائم نشانه های غمگینی کودک و روش های درمان