بیوگرافی محسن چاوشی خواننده محبوب و اطلاعات از زندگی شخصی ازدواج و طلاق

بیوگرافی محسن چاوشی و اطلاعات زندگی شخصی و هنری

محسن چاوشی از معدود خواننده‌ های پاپ ایرانی است که در طول دو دهه فعالیت، هنوز از محبوبیتش کاسته نشده و تا به حال در هیچ کنسرتی اجرا نرفته است. این تنها نکته‌ی عجیب در مورد این خواننده نیست. عجیب خواندن خواننده ی سریال شهرزاد از نظر ما دلایل زیادی دارد که در این مطلب قصد داریم، ابتدا یک بیوگرافی کامل از وی ارائه دهیم و سپس به بخشی از حاشیه‌ های زندگی حرفه‌ ای و خصوصی این خواننده ی پرطرفدار بپردازیم. پس پیشنهاد می کنیم با ما تا انتهای بیوگرافی محسن چاوشی همراه باشید.

محل تولد محسن چاوشی

محسن چاوشی با نام کامل محسن چاوشی حسینی و تخلص آقای خاص؛ خواننده، تهیه‌ کننده‌ ی موسیقی و ترانه‌ نویس ایرانی است. این خواننده در تاریخ ۸ مرداد ۱۳۵۸ در خرمشهر زاده شد. البته بهتر است بدانیم محسن چاوشی اصالتاً کرد تبار است، اما به دلیل شرایط شغل پدرش که کارمند شرکت نفت خرمشهر بود، به آنجا مهاجرت کردند و در واقع چاوشی در خرمشهر متولد شد.

چاوشی با یک ” واو ” لطفا!

قبل از هر چیزی، ابتدا بهتر است به شکل صحیح فامیلی این خواننده بپردازیم. خود محسن چاوشی یک‌ بار با انتشار پستی در اینستاگرامش، به یک غلط املایی رایج در رابطه با نام خانوادگی اش اشاره کرد و نوشت :

آقاجان چاوشی با یک ” و ” لطفا!

محسن چاوشی

دوران‌ کودکی و جنگ محسن چاوشی

چاوشی 9 ماهش بود که جنگ هشت ساله آغاز شد و در نهایت بعد از اینکه خرمشهر اشغال شد، این خواننده ی محبوب در سن 4 سالگی(سال۱۳۶۲) به همراه خانواده اش به مشهد نقل مکان کردند. تا سن بیست سالگی به زندگی در شهرک شهید بهشتی ادامه داد و سپس به تهران مهاجرت کرد.

خانواده

او سه برادر و دو خواهر دارد و پنجمین فرزند یک خانواده‌ ی هشت نفره است که در این بین، تنها چاوشی به‌ طور جدی در حوزه ی موسیقی فعالیت می‌ کند. به گفته‌ ی خودش تا قبل از اینکه کامپیوتر بخرد، با یک کیبورد و گیتار، کار و صداها را با یک ضبط‌ صوت کوچک ثبت می‌ کرد.

پادکست آهنگ های محسن چاوشی را در این ویدیو گوش کنید …

شاگرد تنبل کلاس!

جالب است بدانید محسن چاوشی از همان ابتدا علاقه ای به درس نداشت و در همان دوران ابتدایی و راهنمایی، دوازده‌ درس را مردود شد! البته وی در آن دوران به دلیل شرایط بد اقتصادی خانواده، به دور از چشم بقیه، شروع به کار کرد؛ از فروش سوغاتی های مشهد گرفته تا سیگارفروشی و کار کردن در کلاه دوزی و…

محسن چاوشی

دوران سربازی و تغییر مسیر زندگی محسن چاوشی

جالب است بدانید موسیقی برای چاوشی در دوران خدمت سربازی جدی شد. همانطور که پیش تر گفتیم، وی اهل درس و مدرسه نبود و تحصیلات خود را تا مقطع دیپلم حسابداری بیشتر ادامه نداد! البته به زحمت خودش را به ترم یک دانشگاه در رشته حسابداری رساند. اما در یکی از امتحان‌ ها، وقتی نتوانست یک سوال را حل کند، ماشین‌ حساب را به زمین کوبید، از کلاس بیرون رفت و دیگر به دانشگاه بازنگشت.

چند ماه بعد، راهی پادگان شد و همان ابتدا در یگان تشریفات موزیک دژبان قرار گرفت! تا همین سبب شود وی بیشتر در مسیر موسیقی قرار بگیرد. آن دوران در یگان تشریفات موزیک، ساکسیفون آلتو می زد. دوره ی سربازی و آشنایی او با چند نفر از افراد فعال در حوزه ی موسیقی، به ویژه شخصی به نام «بهزاد احمدوند»  که در خانه‌ شان یک استودیوی کوچک داشت، کار او را به استودیو های خانگی کشاند.

محسن چاوشی

آهنگ های این خواننده محبوب

استودیوی خانگی، آغاز مسیر چاوشی و شروع چالش های جدیدی برای او بود که توانست به خوبی آن ها را پشت سر بگذارد. او آهنگ “کفتر چاهی” را همان جا خواند. بعد از مدتی نیز از اشعار مریم حیدرزاده، چند شعر را انتخاب و آلبومی تهیه کرد. به طور مثال، یکی از آهنگ‌ ها که در سال ۱۳۸۲ بسیار گل کرد، آهنگ “نفرین” بود.

به گفته ی این خواننده ی پاپ: آهنگ نفرین را با یک میکروفون خیلی معمولی اتود زده است. در واقع خیلی جدی این حیطه را دنبال نمی کرده و به دنبال خواندن نبوده است. ولی نمی داند این آهنگ دقیقا کجا و چگونه لو رفته است.

محسن چاوشی

آلبوم های محسن چاوشی

سرانجام زمانی که چاوشی برای دریافت مجوز آلبوم نفرین به وزارت ارشاد مراجعه کرد. به دلیل استاندارد نبودن اثر، با مخالفت آن ها مواجه شد. اما در این بین و تصادفا، آلبوم بر روی اینترنت قرار گرفت! همین اتفاق باعث شد تا او به یک باره صدایش شنیده و محبوب شود.

یک شاخه نیلوفر، نخستین آلبوم رسمی محسن چاوشی بود که با دوازده آهنگ مجوز گرفت و سپس انتشار یافت. البته قابل ذکر است که قبل از این آلبوم، وی شش آلبوم را به‌طور غیر رسمی و زیر زمینی منتشر کرده بود.

جالب است بدانید در این آلبوم، آهنگسازی تمام قطعات با خود محسن چاوشی بوده است. ناگفته نماند که قطعۀ «کجاست بگو» از این آلبوم بهترین قطعۀ پاپ آن سال شد.

محسن چاوشی

آهنگ های تیتراژ و موسیقی فیلم سنتوری

همکاری این خواننده‌ ی پاپ کشورمان با داریوش مهرجویی کارگردان سرشناس سینمای ایران، در فیلم جنجالی “سنتوری” گام بزرگی بود تا صدای او در این فیلم به شناخته تر شدن او، بیشتر کمک کند! به نوعی این همکاری، چاوشی را بیشتر به مردم‌ معرفی کرد. علاوه بر این، این تیتراژ خوانی، آغاز همکاری های سینمایی او بود.

محسن چاوشی بعد از سنتوری، یک قطعه برای تیتراژ پایانی فیلم سینمایی “لامپ ۱۰۰” به کارگردانی سعید آقاخانی خواند. و سپس برای چندین فیلم و سریال تیتراژ خواند. لازم است بدانید از محسن چاوشی تاکنون بیش از ۲۰۰ ترانه شنیده شده است که شامل ۱۸ آلبوم و نیز چندین تک آهنگ است.

محسن چاوشی

حاشیه های زندگی آقای خواننده

حاشیه هایی که درباره این خواننده محبوب وجود دارد بسیار زیاد است که در ادامه به برخی از آن ها می پردازیم:

شکست عشقی محسن چاوشی

در دهه ی هشتاد، شایعه‌ای درمورد شکست عشقی این خواننده بالا گرفت، که این خواننده اینطور به این شایعه پاسخ داد: “خیلی ها می ‌گفتند چاوشی زخم خورده از عشق بوده یا حتما کسی بلای عاطفی سرش آورده است که اینطور غمگین و پرسوز می خواند! اصلا صحت ندارد. معشوقه ای وجود نداشت و من اگر می خواندم، اتفاقاً درباره فقدان این معشوقه بود.”

ازدواج

چاوشی در سال ۱۳۸۸ با اسپاکو یوسفی ازدواج کرد. همسر وی اصالتی بختیاری دارد. او در حال حاضر صاحب فرزند پسری به نام زانکو چاوشی می‌باشد. زانکو به معنای دانش طلب و اصالتا نامی کردی است.

سوال بزرگ: چرا محسن چاوشی کنسرت برگزار نکرده است؟

این خواننده ی مردمی تا به حال کنسرتی برگزار نکرده است. علاوه بر این کم‌ پیش آمده است با رسانه‌ ای مصاحبه کرده باشد. اما در عین حال آلبوم‌ هایش همیشه حاشیه‌ های فراوانی به‌ دنبال داشته است. به‌ طور مثال آلبوم «ابراهیم» و «بی نام» که اول قرار بود نام دومی «قمارباز» باشد، ازهمین آلبوم‌ های حاشیه‌ ساز او هستند که برای مجوز اشعار به مشکل بر خوردند و سرانجام پس از پیچ‌ و‌ تاب‌ های فراوان منتشر شدند.

البته این حاشیه‌ ها فقط متعلق به آلبوم‌ های این خواننده پاپ کشورمان نیست. گاهی او برای انتشار تک‌ آهنگ‌ های خود نیز، چالش‌ های عجیب‌ و غریبی پشت سر گذاشته؛ نمونه آن هم به قطعه «الا دختر» که بر اساس یکی از قطعات فولکلور با آهنگسازی و تنظیم خودش برای سریال نمایش‌ خانگی همگناه ساخته شده بود، بر می‌ گردد. در بخشی از این آهنگ، یک کلمه با صدای یک بوق جایگزین شده است. اتفاقی که پیش‌ تر نیز، در قطعه‌ ی حلالم کن نیز افتاده بود.

محسن چاوشی

صدای چاوشی، صدای خودش نیست!

شهرام آذر، تنظیم کننده ی موسیقی در برنامه پربیننده ی “استیج” در یک شبکه‌ ی ماهواره ای به محسن چاوشی تاخت و گفت: “صدای چاوشی صدای خودش نیست و با دستگاه درست می شود. او نمی‌ تواند زنده بخواند.”

پس از این اظهار نظر، چاوشی با انتشار ویدیویی در اینستاگرام نوشت: ” من غریبم و غریب را کاروانسرا لایق است. ” و بعد هم از هواداران خود درخواست کرد «توهین نکنند»

کما اینکه رضا مهدوی آهنگساز کشورمان هم در مصاحبه ‌ای به دفاع از چاوشی پرداخت و نوشت:

دوستداران و ستایشگران صدای محسن چاوشی هم منکر استفاده از ابزار های الکترونیک در موسیقی او نیستند اما این دستگاه ها « صدای او را نمی سازند.» اگر دستگاه ها می توانستند چنین صدای خش داری را بسازند، خوب برای دیگران هم می ساختند و چاوشی خاص نمی شد.

پاسخ محسن چاوشی برای برگزار نکردن کنسرت

بالاخره این خواننده در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۴ شمسی، در مصاحبه ای درباره ی علت عدم برگزاری کنسرت گفت: “در ایران، کنسرت بیشتر شبیه جنگ شادی است تا کنسرت موسیقی! برف شادی می زنند و یک باره از توی جعبه در می آیند و روی سن ظاهر می شوند! صدابردار خوب هم که نداریم. برای همین در اغلب کنسرت ها نه هارمونی وجود دارد، نه آن صداهایی که لازم است مخاطب موسیقی از سازها بشنود و صدابرداری شود! فقط یک کارِ باری به هر جهت ارائه می دهند که من نیز اهلش نیستم.”

پروژه سنتوری ۲ و حاشیه هایش

داریوش مهرجویی در آغاز پروژه‌ ی سنتوری ۲ دوباره از محسن چاوشی دعوت به همکاری عمل آورد اما برخلاف انتظارها چاوشی این دعوت را نپذیرفت. همین تصمیم سبب شد که کدورت ها و حاشیه هایی شکل بگیرد. داریوش مهرجویی در رسانه‌ ها این طور گلایه اش را مطرح کند که ” خیلی از چاووشی رنجیدم، چون او را من آوردم و برایش مجوز گرفتم.”

وی در ادامه گفته است: حالا یک خواننده جدید را رو می کنم که روی چاوشی کم شود؛ یک موزیسین توانا.”

محسن چاوشی

فعالیت‌ های خیرخواهانه

در این بخش به یکی از مهم‌ ترین فعالیت های چاوشی در این چند سال می‌ پردازیم.

به‌گفته‌ی بهمن بابازاده، خبرنگار حوزه هنر که به‌ تازگی با انتشار یک توییت یک خبر جالب و  بسیار جذاب را منتشر کرده است: “مجموع کمک ‌های مردمی که محسن چاوشی برای آزادی زندانیان محکوم به اعدام جمع ‌آوری کرده از مرز ۲۰ میلیارد تومان گذشت.”

محسن چاوشی در این چند سال با تلاش‌ های مثال زدنی، سعی در حل مشکلات افراد مختلف در سراسر ایران داشته و دارد. تلاش هایی که اغلب در کوتاه‌ ترین زمان ممکن با کمک هواداران دو آتیشه‌ ی او به نتیجه مثبت ختم می‌ شود. خواننده‌ ی شهرزاد در این راستا بیشترین بهره را از صفحات شخصی و هواداران میلیونی‌ اش می برد.

او حتی در یک تصمیم جالب و خیرخواهانه از طرفدارانش درخواست کرده بود که در سالروز تولدش و برای کادوی تولد او، یک زندانی محکوم به اعدام را با همکاری هم آزاد کنند.

محسن چاوشی

نکته های کوتاه و خصوصی

این خواننده‌ ی محبوب پاپ، به کتاب‌ های موریس مترلینگ علاقمند است. اغلب اوقات مولوی و هجویات سعدی را هم مطالعه می کند. نوجوانی‌ اش را کلا با موسیقی شجریان گذرانده است و بعد دیگر به قول خودش شجریان پُرش نکرده و سپس به دنبال شاخه های دیگر موسیقی رفته است.

شعرهایش را خودش انتخاب می‌ کند. با شاعر گفت‌ و گو می‌ کند و برایش تشریح می‌ کند که چه می‌ خواهد تا شاعر آن را بسراید. اوایل کارش، از لحاظ اقتصادی وضع خوبی نداشته است. چند وقت کوتاهی که در استودیوی رضا فوادیان مشغول به کار بوده، مشترک بودن حیاط با همسایه ها موجب شکایت آن ها می شود و به همین دلیل شهرداری استودیو را خراب می کند! چاوشی به طور کلی آدم غمگینی هست. اعتقاد دارد عقده‌ هایش را در این عاشقانه‌ ها خالی کرده است.

صدای خودش را گوش نمی دهد و اگر کسی هم پیش او  آهنگش را پخش کند، سریع تذکر می دهد که آهنگ را قطع کند!

محسن چاوشی

جوایز و افتخارات محسن چاوشی

محسن چاوشی در این دو دهه فعالیت در دنیای موسیقی، جوایز بسیاری را  کسب کرده است. در ادامه به بخشی از جوایز می‌ پردازیم:

محسن چاوشی به همراه اردوان کامکار در هفتمین دوره جشنواره بین المللی کرافیلم در کراچی، پاکستان برای فیلم سنتوری، جایزه بهترین موسیقی متن فیلم را دریافت کرد.

همچنین برای همین فیلم در جشنواره حافظ، جایزه ی بهترین موسیقی متن به محسن چاوشی رسید.

در نخستین جشنواره سالانه موسیقی ما، در بخش مردمی، پنج جایزه‌ ی اصلی به محسن چاوشی تعلق گرفت. جوایزی از جمله:

  • بهترین آهنگسازی پاپ
  • بهترین آلبوم پاپ ” من خود آن سیزدهم”
  • بهترین ترانه پاپ “غلط کردم غلط”
  • بهترین کاور آلبوم ” من خود آن سیزدهم”
  • بهترین تیتراژ “واسه آبروی مردمت بجنگ”(به همراهی فرزاد فرزین)

در سال ۱۳۹۳ از سومین جشنواره ی سالانه ی موسیقی ما برنده تندیس بهترین قطعه‌ ی پاپ خارج از آلبوم موسیقی (برای قطعه “چشمه طوسی”)، در بخش کارشناسی شد. و در نهایت چند جایزه ی دیگر…

محسن چاوشی

جمع بندی نهایی

در تاریخ موسیقی هر کشوری کمتر هنرمندانی چون محسن چاوشی را می‌ توان پیدا کرد که توانسته باشند به این درجه از محبوبیت برسند. البته لازم به بیان است که این خواننده ی محبوب زندگی بسیار پر پیچ و خمی داشته است و مسیر موفقیت برای او، مسیری بسیار طولانی و دشوار بوده است! در این مطلب سعی مان بر این بود با ارائه ی یک بیوگرافی کامل، بخشی از کنجکاوی های هواداران این خواننده مردمی را پاسخ دهیم.

مطالب مشابه را ببینید!

بیوگرافی علیرضا قربانی خواننده سبک سنتی (کارنامه هنری و زندگینامه شخصی او) بیوگرافی تام هنکس بازیگر پر افتخار هالیوودی؛ کارنامه هنری و زندگینامه شخصی بیوگرافی عرفان طهماسبی خواننده با استعداد (درباره زندگی شخصی و هنری او) نگاهی بر زندگی بابک خرمدین؛ زندگینامه سردار ایرانی از تولد تا نبردها و دستگیری تا مرگ نگاهی بر زندگی فروغ فرخزاد؛ بیوگرافی از اوایل زندگی تا ازدواج، آثار و درگذشت او نگاهی بر زندگی کافکا اسطوره ادبیات؛ بیوگرافی از تولد تا روابط عاشقانه، آثار و مرگ او نگاهی بر زندگی مهدی اخوان ثالث؛ از اوایل زندگی، ازدواج، آغاز شعر گفتن، زندانی شدن و درگذشت نگاهی بر زندگی سیمین دانشور نویسنده و شاعر از تولد تا ازدواج، آثار ادبی و درگذشت او نگاهی بر زندگی نظامی گنجوی؛ بیوگرافی از تولد تا آثار معروف او و درگذشت بیوگرافی آرنولد شوارتزنگر اسطوره بدنسازی؛ از مهاجرت تا موفقیت های ورزشی و سینمایی او