آموزش شیر دادن به نوزاد؛ مرحله به مرحله صحیح شیر دادن به نوزاد

شیر دادن به نوزاد یکی از موضوعات مهمی است که مادران شیرده باید به آن توجه کنند. برخی مادران منتظر گریه نوزادشان می شوند تا بعد به او شیر بدهند. مثلاً وقتی که نوزادشان خواب است می گذارند تا بخوابد و برای شیر دادن بیدارش نمی کنند. اما آیا این شیوه صحیحی است؟ ما در این مطلب قصد داریم که شما را با شیوه صحیح شیر دادن به نوزاد آشنا کنیم. پس اگر این موضوع برایتان  اهمیت دارد حتماً در ادامه مطالب با ما همراه باشید.

آموزش شیوه صحیح شیر دادن به نوزاد

شیر دادن به نوزاد

همانگونه که مطلع هستید شیر دادن به نوزاد یکی از مهم ترین کارهایی است که باید برای نوزاد تازه متولد شده تان تا سنین خاصی انجام دهید. وقتی نوزاد متولد می شود به شیر نیاز دارد. ابتدای شیر را آغوز می نامند. این قسمت اولیه شیر را حتماً به نوزادتان بدهید. زمانی که مادر باردار زایمان می کند وارد فاز جدیدی می شود آن هم شیر دادن به نوزاد است. تا به حال او را در شکم خود پرورش داده و اکنون زمان برقراری ارتباط حسی بین خود و نوزادش می باشد. برای شیر دادن نوزاد همیشه در بیمارستان پرستار توضیحاتی را در مورد نحوه شیر دادن به مادری که تازه نوزادش را به دنیا آورده است می دهد. اما نکات مهمی نیز در این زمینه وجود دارد که شما باید به آن توجه کنید.

برخی از مادران دوست ندارند که به نوزادشان شیر بدهند و با اکراه این کار را انجام می دهند علتش هم مشکلات بدنی مادر، عدم قرار گرفتن درست منبع تغذیه در دهان نوزاد و یا دردناک شدن سینه می باشد. اما هیچ کدام از اینها دلیل موجهی نمی تواند باشد زیرا نوزاد به شیر شما نیاز دارد.

برخی مادران برای راحت تر کردن کارشان یا بنا به دلایلی که فکر می کنند موجه است از شیشه برای نوزاد خود استفاده می کنند اما بدانید که هیچ چیز به اندازه شیر مادر نمی تواند برای کودک مناسب باشد.

در 6 ماه اول زندگی، نوزاد جز شیر مادر به هیچ چیز نیاز ندارد. لطفاً به این قضیه توجه کنید تا بعدها فرزندتان با مشکلات و ناراحتیهای گوارشی مواجه نشود.

glow mask

 

هر چند ساعت نوزاد به شیر نیاز دارد؟

اکثراً نوزادان در طی شبانه روز چیزی میان 8 تا 12 بار از شیر مادرشان تغذیه می کنند. نیازی نیست که برای شیر دادن به نوزادتان از تنظیم ساعت استفاده کنید. این فاصله زمانی در نوزادان مختلف متفاوت است. مثلاً وقتی که به سنی رسید که از وعده های غذایی استفاده کرد فاصله شیر دادن بیشتر می شود. البته هر بار شیردهی می تواند با شیردهی بعدی چیزی حدود 10 الی 45 دقیقه فاصله زمانی داشته باشد.

در زمانی که نوزادتان در شب خواب است هر 2 الی 3 ساعت یکبار او را بیدار کنید و به او شیر بدهید.

آموزش شیوه صحیح شیر دادن به نوزاد

همچنین بخوانید: چه خوراکی هایی باعث افزایش شیر مادران می شود؟

 

چگونه بفهمیم نوزاد شیر می خواهد

نوزاد با یک سری علائم بسیار ساده می تواند تمایل به شیر خوردنش را به شما نشان دهد. نوزاد با “قار و قور” کردن، مکیدن انگشت های دست، حرکت دادن لب ها، باز کردن دهان، تولید صداهای خفیف و یا گریه کردن شما را صدا می زند. خیلی بهتر است که در همان مراحل اولیه و با مشاهده علائم ابتدایی، شیر دادن را شروع کنید و منتظر شروع گریه او نباشید. زمانی که شروع به گریه کند، شیر دادن سخت تر می شود، چرا که ابتدا باید او را آرام کنید و بعد شروع کنید به تغذیه کردن او.

 

طرز صحیح شیر دادن به نوزاد

برای آنکه نوزادتان بتواند به راحتی شیر بخورد ابتدایی ترین کار این است که او را در وضعیت درستی نگه دارید تا بتواند نوک پستان مادر را به راحتی در دهانش نگه داشته و مک بزند. مثلاً اگر از سینه سمت چپتان قرار است به او شیر بدهید، سر نوزاد را باید روی انحنای بازوی چپتان قرار بدهید و در همان حال با کُل دستتان پشتش را محکم بگیرید.

اگر قصد دارید که به عنوان کمکی از شیشه نیز استفاده کنید بهتر است که فقط در صورت لزوم اینکار را بکنید زیرا بعضی از نوزادان خیلی سریع به شیشه عادت کرده و سینه مادر را رها می کنند.

نکته مهم بعد از شیر دادن آن است که حتماً بعد از خوردن شیر، سر نوزاد را روی شانه تان قرار داده و با دست مخالف آرام به پشت نوزاد بزنید تا آروغ بزند. اگر آروغ نزند احتمالاً دل درد به سراغش خواهد آمد. پس حتماً آروغ نوزاد را فراموش نکنید.

 

نکات مهم درباره شیر دادن به نوزاد

زمانی که نوزادتان از هر سینه مشغول به شیر خوردن است هرگز سینه را از دهانش در نیاورید تا از سینه دیگر به او بدهید. بهتر است که اجازه دهید خودش سینه را از دهانش در آورد. علتش هم آن است که از هر سینه باید به خوبی تغذیه کند زیرا هر چقدر بیشتر سینه را مک بزند به قسمت چرب تر و خامه ای تر شیر نزدیک می شود و در وزن و تقویت استخوان های او تأثیر بیشتری دارد.

زمانی که رشد نوزادتان طبق نظر متخصص و یا پزشک اطفال نمودار نرمالی را طی کند بدان معنی است که به خوبی از شیرتان تغذیه می کند.

هر وقت که کودک به مرحله ای رسید که به طور مرتب پوشکش را خیس و کثیف نمود بدانید که شیرتان بخوبی او را تغذیه می کند. از ۵ روزگی تا ۶-۸ هفتگی باید حداقل ۵ تا ۶ مرتبه خود را خیس کند و در هر ۲۴ ساعت ۳-۴ تکه مدفوع زرد رنگ به اندازه کف دست، دفع کند. پس از ۶ تا ۸ ماهگی میزان مدفوع اغلب کودکان کمتر شده، اما همان ۵-۶ بار ادرار را دارند. به علاوه نمودار رشد نیز به خوبی بالا می رود.

بیش از اندازه به او شیر ندهید. وقتی که گرسنه نیست و یا تازه شیر خورده است به زور شیر دادن به او کار صحیحی نمی باشد زیرا باعث چاق شدن نوزادتان خواهد شد.

 

 

همچنین بخوانید: لانه گزینی چیست؟

مطالب مشابه را ببینید!

اصول مراقبت از پوست نوزاد؛ چگونه از پوست کودکان مراقبت کنیم؟ فواید وازلین بچه: از پوست کودکانتان محافظت کنید! بهترین روش های درمان نازایی؛ راه های درمان ناباروری زنان و مردان بهترین و بدترین سن بارداری؛ عوارض باردار شدن در سن پایین و یا سنین بالا دیابت بارداری؛ علائم درمان و تاثیر این نوع دیابت بر جنین دندان گیر نوزاد؛ انواع دندان گیر و نکات استفاده از آن احساس غریبگی نوزاد؛ همه چیز درباره غریبگی کردن نوزادان آلرژی چشمی نوزاد؛ علائم حساسیت چشمی نوزاد و درمان آن مشکلات شایع نوزادان؛ 13 مشکل و بیماری نوزاد که شایع هستند علائم و نشانه های بارداری؛ تمام نشانه های باردار بودن خانم ها