گلیسیرین چیست و از کجا تهیه کنیم؟

گلیسیرین

گلیسیرین نوعی ملین ملایم و یک مرطوب‌کننده پرکاربرد برای پوست و موی انسان است که با نگاهی به گستره محصولات بهداشتی و زیبایی حاوی این ماده، به سادگی می‌توان به خواص جادویی آن پی برد. گلیسیرین خالص بهترین گزینه برای مرطوب نگه داشتن پوست و مو محسوب می‌شود و به همین جهت پاک‌کننده‌های پوست و صابون‌های حاوی گلیسیرین این روزها طرفداران زیادی در میان مردم و به ویژه خانم‌ها پیدا کرده است؛ چه برای شستشوی ساده دست‌ و صورت در طول روتین مراقبت از پوست و چه برای دوش گرفتن ساده. در ادامه این مطلب قصد داریم توضیحات کامل‌تری درباره خواص این ماده داشته و شما را با نحوه تهیه آن بیشتر آشنا کنیم. لطفا همراه ما باشید.

گلیسیرین چیست و از کجا به دست می‌آید؟

عصاره‌گیری و تهیه صابون از گلسیرین و ساخت لوازم آرایشی شاید این روزها بیشتر سر زبان‌ها‌ افتاده باشد ولی این، تنها دلیل توجه به این الکل قندی بی‌رنگ و بی بو نیست. گاها برخی افراد گلیسیرین را با موادی مانند شاهدانه و هیالورونیک اسید مقایسه می‌کنند که هم به صورت سرم مایع و هم به صورت خوراکی در دسترس قرار گرفته‌اند اما احتمالا ندانند که این ماده از کجا به دست آمده و اساسا چگونه تهیه می‌شود.

اول از همه، گلیسیرین از لیپیدها به دست می‌آید و فرآیند تهیه آن شامل فرمول‌های ارگانیکی است که بیشتر ترکیبات آن را عصاره نعنا، ​​رزماری، لیمو، روغن‎ سویا و نارگیل تشکیل می‌دهد. البته برای تهیه این ماده می‌توان به سراغ منابع حیوانی هم رفت اما از آنجا که منابع گیاهی همیشه در دسترس هستند و آسیب کمتری هم به محیط زیست وارد می‌کنند، سایر روش‌ها کمتر مورد استقبال صنایع دارویی، غذایی و حتی خانواده‌ها قرار می‌گیرد.

حرارت دادن روغن‌های گیاهی تحت فشار و اضافه کردن محلول‌های قلیایی را شاید بتوان متداول‌ترین روش برای تهیه گلیسیرین گیاهی در صنایعی مانند صابون‌سازی و تهیه ترانس استریفیکاسیون عنوان کرد. این فرآیند باعث جدا شدن گلیسیرین از اسیدهای چرب می‌شود و خواص دارویی بیشتری دارد.

خواص گلیسیرین؛ از پوست و مو و زیبایی تا سلامت انسان

خواص گلیسیرین

خواص خوراکی

اگر بخواهیم خیلی خلاصه و مفید به این موضوع اشاره کنیم، می‌توانیم بگوییم که گلیسیرین علاوه بر پاک‌کنندگی پوست، به حفظ کیفیت مواد غذایی کمک زیادی می‌کند و به عنوان یک شیرین‌کننده طبیعی می‌توان آن را جایگزین قند کرد. از نوشابه‌های گازدار گرفته تا شیرینی، شکلات، آدامس و … در همگی این محصولات از این ویژگی گلیسیرین استفاده شده است.

خواص بهداشتی و زیبایی

از طرف دیگر در بحث دارویی هم گلیسیرین به عنوان ترکیب گیاهی موثر شناخته می‌شود و به دلیل داشتن خواص نرم‌کنندگی و مرطوب نگه‌داشتن پوست بدن، برای آبرسانی بهتر و درمان ترک‌های پوستی کاربرد دارد. پوست خشک و کم آب اغلب منجر به ظاهر شدن چین و چروک، خطوط ریز و به طور کلی علائم پیری در افراد بالای بیست و پنج سال می‌شود که می‌توان با آب‌رسانی و مراقبت منظم، بافت این قسمت را هیدراته و اصطلاحا چاق کرد که باعث یکنواختی پوست می‌شود. از شامپوها و نرم‌کننده‌های موضعی خشکی پوست‌ گرفته تا سرم‌های آب‌رسانی و شوینده‌های بدن، نام گلیسیرین، عضو ثابت ترکیبات اغلب محصولاتی است که برای درمان عارضه‌های پوستی استفاده می‌شوند.

همچنین این ماده می تواند به روشن کردن حلقه های تیره زیر چشم کمک کند، زیرا لایه های نازک پوست زیر چشم را حجیم می‌کند.

خواص دارویی

در صنایع دارویی به شکل مایع برای استعمال موضعی و قطره موارد استفاده زیادی دارد؛ چه برای درمان گرفتگی گوش، درمان آفت و نرم شدن زخم و بریدگی‌های سطحی و چه برای کاهش فشار چشم، قبل از جراحی. از طرف دیگر از دست دادن مایعات می‌تواند تأثیر منفی بر عملکرد‌ ورزشی افراد داشته باشد، به همین دلیل برای تسریع آب‌رسانی (هیدراتاسیون) افرادی که حین تمرین یا روند درمانی آب زیادی را از طریق تعریق و ادرار از دست داده‌اند، می‌توان به سراغ ترکیب خوراکی گلیسیرین رفت که باعث افزایش احتباس مایعات و کاهش حجم ادرار می‌شود.

جالب است بدانید که برای حفظ اسپرم‌ها و گلبول‌های قرمز و جلوگیری از یخ زدن آن‌ها در بانک‌های خون یا اسپرم هم کاربرد بسیار زیادی دارد.

محصولات بهداشتی حاوی گلیسیرین برای مراقبت از پوست

ترکیب گلیسیرین در محتویات اکثر پاک‌کننده‌ها و روتین‌های پوستی دیده می‌شود و به نوعی بعد از آب، می‌توان آن را سالم‌ترین ماده برای مراقبت از پوست دانست. در ادامه به چند نمونه از محصولات معروف حاوی گلیسیرین که احتمالا با آن‌ها سر و کار داشته‌اید اشاره می‌کنیم:

  • کرم های صورت و دور چشم
  • پاک کننده‌های صورت
  • تونرهای صورت
  • شامپو بدن
  • کرم‌ها و ژل‌های اصلاح
  • کرم ضد آفتاب
  • کرم نرم کننده لب

آیا گلیسیرین برای درمان بواسیر و درد روده موثر است؟

از آنجایی که این ماده دارای اثر ملین است، افراد می توانند از آن برای رفع یبوست استفاده کنند. هنگامی که فرد گلیسیرین را به صورت مقعدی (شیاف) استعمال کند، این کار می‌تواند به روان شدن رکتوم و نرم شدن مدفوع کمک ‌کند و باعث شود عضلات روده به طور موثرتری منقبض شوند.

گلیسیرین برای درمان

تاثیر گلیسیرین روی پوست‌های چرب، حساس و خشک

از آنجایی که بیشتر به عنوان آبرسان پوست شناخته می‌شود شاید خیلی افراد از خواص آن برای طیف‌های مختلف پوستی باخبر نباشند، در صورتیکه این ماده ملایم بوده و برای انواع پوست‌ها مناسب است:

  1. پوست خشک

به دلیل خاصیت آبرسانی بالا، گزینه ایده‌آلی برای پوست‌های خشک و ترک‌خورده به خصوص در ماه‌های زمستان شمار می‌رود که علاوه بر مرطوب نگه داشتن و محافظت از پوست، رطوبت بافت‌ پوست را حفظ می‌کند. گلیسیرین می‌تواند برای مدتی (حدود 24 ساعت) روی پوست باقی بماند و حتی زمانی که در معرض عوامل مخرب محیطی مانند آلودگی قرار هوا می‌گیرد، رطوبت پوست را حفظ کند.

2) پوست چرب

مرطوب کردن پوست چرب بسیار مهم است و بی‌توجهی به آن می‌تواند باعث بسته شدن منافذ پوستی و ایجاد جوش و آکنه شود. گلیسیرین این منافذ را باز می‌کند و به عنوان یک تونر عالی برای پوست‌های چرب عمل می‌کند. این ماده به عنوان یک مرطوب‌کننده عمل کرده و کمک می‌کند تا از دست دادن آب ناشی از تبخیر در پوست های چرب به حداقل برسد.

3) پوست مختلط

در بیان ساده پوست مختلط به ترکیب پوستی گفته می‌شود که در برخی بخش‌ها ظاهر پوست فرد چرب و در بخش‌های دیگر خشک به نظر می‌رسد. خوشبختانه عصاره گلیسیرین هم برای پوست‌های خشک و هم پوست‌های چرب مناسب است و لایه‌های عمیقی از پوست که در حالت عادی آب کافی دریافت نمی‌کند را به مرور زمان مرطوب نموده و باعث می‌شود در عرض چندین هفته پوست مختلط صاف و شاداب‌ به نظر برسد.

4) پوست حساس

گلیسیرین پوست را هیدراته کرده و با باز کردن منافذ پوستی باعث می‌شود شخص احساس سبکی و لطافت بیشتری احساس نماید. افرادی که پوست آن‌ها به دلیل تماس با صابون و شامپو‌های بدن سریعا قرمز شده و اصطلاحا ملتهب می‌شود، می‌توانند روی عصاره رقیق گلیسیرین به عنوان یک داروی موضعی ملایم برای کاهش علائم حساسیت پوستی حساب کنند.

آیا گلیسیرین می تواند پوست بدن را تحریک کند؟

گلیسیرین به عنوان یک مرطوب کننده مناسب، آب را از نزدیک‌ترین بخش به سطوح پایین پوست انتقال می‌دهد و به این صورت مانع از خشکی پوست و ایجاد تاول در اثر کم آبی می‌شود. امروزه بسیاری از طرفداران لوازم آرایشی طبیعی توصیه می‌کنند که افراد با ترکیب گلیسیرین و گلاب می‌توانند نتیجه بهتری از روتین‌های پوستی خود بگیرند؛ چرا که گلاب پوست را هیدراته کرده و به ترمیم منافذ کمک زیادی می‌کند.

در ضمن ممکن است فردی بخواهد آزمایش پچ (تست پوستی آلرژیک) انجام دهد تا مطمئن شود پوستش به محصول حاوی گلیسیرین واکنش منفی نشان نمی‌دهد. چنین فردی می‌تواند ابتدا مقدار کمی از گلیسیرین را روی پوست خود ریخته و منتظر بماند تا ببیند آیا پوستش واکنش نشان می دهد یا خیر.

در حالت کلی رقیق کردن گلیسیرین قبل از استفاده مستقیم روی پوست بسیار مهم است. به این دلیل که استفاده از گلیسیرین رقیق شده یک فرآیند آسان و معمول برای مرطوب نگه داشتن پوست بدن است، در غیر این صورت می تواند پوست شما را در موارد خاص تحریک کند.

گلیسیرین برای پوست

تهیه آسان بهترین ترکیبات و محصولات حاوی گلیسیرین

افرادی که برای استفاده روزمره و روتین پوستی خود به استفاده از صابون و محصولات بهداشتی حاوی گلیسیرین علاقه دارند، می‌توانند با مراجعه به سایت و نمایندگی‌های فروش گروه تولیدی پاکسان این محصولات را با فرمول کاملا ارگانیک و تست شده دریافت و استفاده نمایند. گلیسیرین به دلیل خاصیت مرطوب‌کنندگی ترمیم کنندگی عنصری رایج در محصولات دارویی و زیبایی این شرکت محسوب شده و با توجه به خواص گلیسیرین برای پوست می‌تواند سلامت افراد را بهبود ببخشد.

علاوه بر این، به عنوان یک ماده شیمیایی نیز به تنهایی توسط این شرکت به فروش می‌رسد و می‌توانید با خیال راحت از کیفیت، آن را از مجموعه‌ای معتبر و نام‌آشنا تهیه کنید.

مطالب مشابه را ببینید!

راهکار های طبیعی و جوانسازی پوست بهترین تور برزیل دلایل رایج مصرف قهوه در زندگی مدرن  نظر کاربران درباره هتل فردوس مشهد تشخیص طلا از بدل: چگونه طلا اصل را از مدل‌ های فیک تشخیص دهیم؟  معرفی بهترین و محبوب‌ترین آجیل‌ها انواع ماساژ زانو با روغن زیتون + 3 روش طلایی نکات مهمی که قبل از خرید موس بی‌سیم باید بدانید چگونه با استفاده از پروفیل صنعتی فضاهای کوچک را بهینه‌سازی کنیم؟ 10 مدل کفش ترند مردانه 2024