هزینه و بیمه آسانسور به عهده مالک یا مستاجر؟ یکبار برای همیشه

هزینه و بیمه آسانسور به عهده مالک یا مستاجر؟ یکبار برای همیشه

یکی از دعواهای همیشگی بین صاحب‌خانه و مستأجر در خصوص پرداخت هزینه بیمه آسانسور است. صاحب‌خانه به مستأجر می‌گوید که او باید هزینه بیمه آسانسور را بپردازد؛ برای اینکه او از آسانسور استفاده می‌کند. البته اگر صاحب‌خانه هم در همان مجتمع ساکن باشد، ازنظر صاحبخانه، مستأجر باید در پرداخت سهم شریک باشد. در مقابل، مستأجر اعلام می‌کند که او فقط یک یا دو سال در آنجا سکونت دارد و پرداخت هزینه بیمه آسانسور با صاحب‌خانه است. حق با کیست؟ بیمه آسانسور به عهده مالک است یا مستأجر؟

بیمه آسانسور چیست و چه پوشش‌هایی دارد؟

آشنایی با بیمه آسانسور اولین قدم برای شماست. بیمه آسانسور خسارات ناشی از حوادث اتفاق افتاده در آسانسور را جبران می‌کند. دقت کنید که فقط خساراتی که به افراد استفاده‌کننده از آسانسور یا بار وارد می‌شود، تحت پوشش قرار خواهند کرد. اگر آتش‌سوزی داخل ساختمان اتفاق افتاده باشد و این آتش‌سوزی بر عملکرد صحیح آسانسور تأثیر بگذارد و باعث خرابی یا سقوط آن شود، بیمه خسارتی را پوشش نمی‌دهد.

پوشش‌های بیمه آسانسور

خسارتی که بیمه آسانسور جبران می‌کند، شامل موارد زیر است:

  • فوت
  • نقض عضو
  • هزینه‌های پزشکی
  • خسارات مالی برای آسانسورهای باری (خسارات مالی برای آسانسورهای عادی تحت پوشش بیمه نیستند.)

خرید بیمه آسانسور بر عهده کیست؟

اینکه هزینه بیمه آسانسور با کیست با خرید بیمه آسانسور بر عهده کیست، متفاوت است. خرید بیمه آسانسور بر عهده مدیر ساختمان است. در صورتی که مدیر اقدامی برای خرید بیمه آسانسور نکند و اتفاقی بیفتد، ازنظر قانونی باید تمامی خسارات را بپردازد. البته اگر برای سرویس آسانسور هم اقدامی نکرده باشد.

در حالت کلی، چهار گروه در حوادث آسانسور مقصر هستند:

  • سازنده آسانسور یا فروشنده محصولات آسانسور در صورت عرضه محصولات بی‌کیفیت
  • شرکت سرویس‌کار آسانسور
  • مدیر ساختمان
  • استفاده‌کننده آسانسور در صورت رعایت نکردن اصول استفاده از آسانسور
asansor 2

آیا همه گروه بالا مقصر هستند؟

خیر. در صورت بروز هر اتفاق برای آسانسور، دادگاه درصد مقصر هر یک را مشخص می‌کند. در بعضی مواقع یکی از گروه‌های بالا مقصر 100 درصدی است. در صورتی که مدیر ساختمان با یک شرکت سرویس‌کار قرارداد ببندد و تعمیرکار آن شرکت در انجام سرویس کوتاهی کند، مدیر ساختمان مقصر شناخته نمی‌شود. البته مدیر ملزم به بیمه کردن آسانسور است و اگر اقدامی در این خصوص نکند، قانون او را هم مقصر خواهد شناخت؛ اما اگر مدیر ساختمان آسانسور را بیمه کند، در صورت مقصر بودن، بیمه خسارت را پرداخت خواهد کرد.

آیا برای خرید بیمه نیاز به قرارداد با شرکت سرویس‌کار است؟

اصولاً شرکت‌های بیمه برای بستن فروش بیمه، به قرارداد از طرف یک شرکت معتبر نیاز دارند. البته ممکن است که بعضی شرکت‌های بیمه چنین چیزی را در هنگام خرید درخواست نکنند؛ اما باید گفت که پرداخت خسارت به شرط داشتن قرارداد معتبر سرویس است. درواقع شرکت بیمه باید مطمئن شود که آسانسور توسط یک شرکت به‌صورت ماهیانه مورد بررسی فنی قرار گرفته است.

پس مدیر ساختمان به غیر از خرید بیمه، باید با یک شرکت معتبر قرارداد ببندد و بررسی فنی به‌صورت ماهیانه را از طرف سرویس‌کار پیگیری کند.

پرداخت هزینه بیمه آسانسور با چه کسی است؟

در بیشتر مواقع، هزینه خرید بیمه آسانسور از مبلغ شارژ دریافتی پرداخت می‌شود؛ اما در بعضی ساختمان‌ها هزینه خرید زیاد می‌شود و از این رو ممکن است که هزینه به‌صورت جداگانه پرداخت شود. در این حالت، مالک ساختمان باید هزینه خرید بیمه آسانسور را بپردازد. برای اینکه جزو هزینه‌های اصلی ساختمان به‌حساب می‌آید؛ حتی اگر مستأجر 10 سال هم در آن ساختمان ساکن باشد.

البته در ساختمان‌های آپارتمانی با واحدهای زیاد ممکن است که چنین مسئله‌ای پیش نیاید. برای اینکه از شارژ پرداخت می‌شود؛ اما در ساختمان‌هایی که مالک هم در آن ساختمان ساکن است، باز هم باید خود او تمام مبلغ را بپردازد.

خرید بیمه آسانسور

بیمه آسانسور الزامی است. در قوانین جدید، حتی به ساختمان‌هایی که بیمه آسانسور نداشته باشند، پایان کار داده نمی‌شود. در حال حاضر شما می‌توانید بیمه آسانسور را خیلی راحت و سریع به‌صورت آنلاین خریداری کنید. با وارد کردن مدارک لازم برای بیمه آسانسور و مشخصات در کارگزاری های آنلاین بیمه لیست قیمت بیمه آسانسور در شرکت های مختلف را مشاهده و مقایسه کنید.

این مطالب را هم ببینید