درمان همیشگی درد عصب سه قلو توسط متخصص درد
درد عصب سه قلو از نزدیک بالای گوش شروع شده و به نواحی دیگری از جمله چشم، فک و گونه گسترش پیدا میکند.
معمولا این عارضه به دو صورت رخ میدهد، یک نوع آن به طوری است هر دو طرف صورت را درگیر میکند و نوع دیگر تنها یک طرف صورت را تحت تاثیر قرار میدهد.
درد ناشی از این بیماری به صورت ناگهانی و شدید ایجاد میشود که حتی بیماران قادر به انجام فعالیتهای روزانه خود نیستند.
خوشبختانه متخصص درد با توجه به شرایط بیمار بهترین روش درمانی را بدون نیاز به جراحی در نظر میگیرد و بیمار میتواند تسکین درد را تجربه کند.

اختلال در فعالیتهای روزانه با درد عصب سه قلو
همانطور که گفتیم این وضعیت با درد شدید صورت همراه است و باعث اختلال در فعالیتهای روزمره میشود.
بهطور مثال فعالیتهایی به سادگی جویدن، لبخند زدن، صحبت کردن، اصلاح صورت، مسواک زدن میتواند باعث ایجاد درد در این دسته از بیماران شود.
اگرچه درد پس از اینگونه فعالیتها به صورت کوتاه مدت رخ میدهد؛ اما پراکنده است یعنی به طوری که برای مدتی تسکین پیدا میکند و برای مدتی دیگر مجدد احساس میشود.
گاهی برخی به صورت دائمی درد دارند که چندان شدت زیادی ندارد. همچنین لازم به ذکر است که سمت راست صورت بیشتر تحت تاثیر این عارضه قرار میگیرد.
دلایل ایجاد این بیماری
معمولا این عارضه خودبهخود رخ میدهد؛ اما گاهی اوقات با ضربه به صورت یا کارهایی که روی دندان انجام میشود، چنین دردهایی در صورت احساس میشود.
این عارضه ممکن است به دنبال تحت فشار قرار گرفتن عصب سه قلو رخ دهد. پس از گذشت مدتی عایق عصب که میلین نام دارد از بین میرود و عصب در معرض دید قرار میگیرد و حالت حساسی ایجاد میشود.
معمولا افرادی که به این عارضه دچار میشوند، تصور میکنند که مشکلات دندانی دارند و به دندانپزشکی برای درمان مراجعه میکنند. در نهایت متوجه میشوند که برای درمان درد خود باید به پزشک مراجعه کنند.
با علائمی که روبهرو میشوید
این عارضه بیشتر در خانمها مشاهده میشود تا آقایان. از علائم رایج آن میتوان به چنین مواردی اشاره کرد:
- درد شدید و کوبنده در گونه یا فک
- ایجاد دورهها درد با لمس صورت، دندان، آرایش کردن، اصلاح صورت، خوردن، نوشیدن، صحبت کردن و…
- ایجاد تسکین بین هر دوره از درد
- اضطراب ناشی از فکر بازگشت درد
چه درمانی دارد؟
اغلب داروهای مسکن بدون نسخه و تجویزی برای افراد مبتلا به این عارضه موثر نیست؛ اما بسیاری از درمانهای نوین و پیشرفته که توسط متخصص درد انجام میگیرد نتایج بسیار خوبی را به همراه داشته است.
معمولا روشهای درمانی که توصیه میشود به شرح زیر است:
دارو درمانی
معمولا خط اول درمانی برای بیمار تجویز دارو است که معمولا داروهای کنترل تشنج تجویز میشود. به افرادی که دارو مصرف میکنند، پزشک انجام منظم آزمایشات خون را برای بررسی برخی موارد خاص تجویز میکند.
بلوک عصب سه قلو
با تزریق بلوک عصب میتوان به تسکین درد عصب سه قلو صورت کمک کرد. گاهی بسته به شرایط بیمار باید تزریق طی دفعات متعددی انجام گیرد تا در نهایت اثرات خوب درمانی را به همراه داشته باشد. هر فرد با توجه به شرایط خود طی دفعات مشخصی باید تزریقات را انجام دهد.

جراحی
اگر با افزایش دوز دارو همچنان درد و عوارض غیر قابل تحملی دارید، روشهای جراحی برای شما در نظر گرفته میشود.
ریزوتومی
انواع مختلفی از ریزوتومیها برای نورالژی سه قلو وجود دارد که باید به صورت سرپایی تحت بیهوشی عمومی در اتاق عمل انجام گیرد.
یک سوزن بلند از طریق گونه در قسمت آسیبدیده صورت وارد میشود و از جریان الکتریکی برای از بین بردن رشتههای درد عصب سه قلو کمک میگیرند.
پروسه این روش درمانی حدود نیم ساعت بهطول میانجامد و اغلب بیماران چند ساعت بعد بدون درد میشوند یا کمترین درد را احساس میکنند.
جراحی رفع فشار میکروواسکولار (MVD)
این روش به عنوان طولانیترین درمان برای درد عصب سه قلو به دنبال تحت فشار قرار گرفتن رگهای خونی در نظر گرفته میشود. هدف از این نوع جراحی جدا کردن رگ خونی از عصب سه قلو با قرار دادن بالشتکی بین آنهاست.
رادیوسرجری استریوتاکتیک
این مورد نیز از دیگر روشهای درمانی سرپایی است که با کمک تشعشع درمان صورت میگیرد. پزشک از سی تی اسکن و ام آر آی برای ایجاد تصویری دقیق از سر برای تعیین محل عصب سه قلو استفاده میکند.
این روش بدون درد و بدون نیاز به بیهوشی انجام میگیرد و حدود 70 درصد از بیماران تسکین قابل توجهی را پس از گذشت چند هفته احساس خواهند کرد.
شما نیز اگر از این عارضه رنج میبرید، باید به متخصص درد مراجعه کنید. پزشک بسته به شرایط شما نوعی از درمان را انتخاب میکند که حداقل تهاجمی و کمترین عوارض را به دنبال داشته باشد.