همه چیز درباره لمینت کف؛ تفاوت آن با کفپوش چوبی و ویژگیهای مثبت آن

همان طور که احتمالا می دانید، بعد از اتمام کار ساخت و ساز یک ساختمان یکی از موارد مهم انتخاب نوع کف پوش منزل است. در این مورد می توان گفت که کف پوش لمینت یکی از گزینه های بسیار جذاب و مدرن به حساب می آید. در واقع مزایای زیاد و ظاهر جذاب لمینت در سال های اخیر باعث شده است که بازار پارکت ها و کف پوش های چوبی کساد شده و از رونق بیفتند.

تا همین دو سه دهه پیش اکثر خانه های ساخته شده دارای موزاییک بودند و وقتی شخص جدیدی خانه را می خرید به سلیقه و دلخواه خودش یک موکت مناسب تهیه کرده و روی موزاییک ها پهن می کرد. در آن زمان کف برخی خانه ها کف پوش های چوبی داشت که این خبر از لوکس بودن سبک زندگی صاحب خانه می داد. در واقع در آن زمان پارکت های چوبی و استفاده کردن از آنها به قشر مرفه و ثروتمند جامعه محدود می شد و جنبه تجملاتی داشت.

در سال های بعد خانه های نوساز زیادی ساخته شدند که دارای کف پوش های خاص و متفاوت بودند. این کف پوش ها که ظاهری شبیه به همان پارکت های چوبی داشتند خیلی زود در جامعه گسترش یافته و به یکی از کالاهای ساختمانی محبوب و پر کاربرد تبدیل شدند. این در حالی است که همچنان قیمت پارکت های چوبی نسبتا بالا مانده بود و استفاده کردن از آنها برای همه مردم جامعه مقدور نبود. پس این کف پوش جدید و محبوب چه جنسی داشت؟

با کمی تحقیق و داشتن اطلاعات مختصری از دکوراسیون منزل متوجه می شوید که این کف پوش های نسبتا جدید در واقع لمینت های مخصوصی هستند که به تازگی وارد بازار ایران شده و می توانند جایگزینی بسیار مناسب برای پارکت های چوبی باشند. این نوع خاص از کف پوش مزایای زیادی داشته و البته معایبی هم دارد. به همین دلیل است که بحث های زیادی بر سر مقایسه لمینت کف و پارکت های چوبی وجود دارد که در این مقاله علاوه بر معرفی کامل لمینت کف به این مقایسه هم خواهیم پرداخت. اگر به این موضوع علاقمند هستید لطفا تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید…

همه چیز درباره لمینت کف؛ تفاوت آن با کفپوش چوبی و ویژگیهای مثبت آن

کف پوش لمینت چه جنسی دارد و از چه چیزی ساخته شده است؟

لمینت کف یا به عبارت دیگر همان کف پوش لمینت ورقه هایی خاص برای پوشاندن کف ساختمان هستند که ظاهری شبیه به پارکت های چوبی دارند. ماده اولیه ساخت این ورقه ها از ترکیب شدن چند ماده متفاوت به دست می آید که برای نخستین بار در تاریخ در سال 1970 میلادی اختراع شد. این اتفاق و ساخت اولین لمینت کف به دست یک شرکت سوئدی صورت گرفت و بعد از حدود ده سال، یعنی در دهه 1980، صادرات و ساخت این نوع کف پوش ها در سایر کشورها نیز رواج پیدا کرد.

امروزه با توجه به گسترش سافتن چشمگیر فناوری و صنعت، ساخت بسیاری از کالاهای کاربردی محدود به یک منطقه جغرافیایی نبوده و به همین دلیل چندین فرمول متفاوت برای این کار توسط شرکت ها و کارخانه های گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد. کف پوش منزل لمینت هم یکی از همین کالاهای صنعتی است که در کارخانه های بی شماری تولید شده و با توجه به کاربردی که برای آن در نظر گرفته می شود جنس ماده اولیه آن می تواند تا حدودی در موارد مختلف متفاوت باشد.

با وجود همه این تفاوت ها و ساختن لمینت های متفاوت، نوعی از لمینت وجود دارد که از بقیه انواع آن محبوب تر بوده و بیش تر مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع لمینت HDF نام دارد که در واقع این سه حرف خلاصه شده عبارت لاتین و سه کلمه ای Hard Density Fiberhood می باشند. می توان گفت که لمینت جنس Hard Density Fiberhood یا همان لمینت HDF معمول ترین و رایج ترین نوع لمینت است که در اکثر نقاط دنیا در ساختمان سازی و دکوراسیون منزل مورد استفاده گسترده قرار می گیرد.

پارکت لمینت چیست و چه تفاوتی با کف پوش لمینت دارد؟

بارها شده است که مردم به خاطر نداشتن اطلاعات کافی و تخصصی در یک حوزه خاص از عبارت های نادرست و غلط درباره آن موضوع استفاده کنند. در حوزه ساختمان و دکوراسیون منزل هم عبارت ها و کلمه های اشتباه زیادی در بین مردم جامعه امروزی رواج پیدا کرده است که یکی از این اشتباهات رایج استفاده کردن از عبارت پارکت لمینت برای اشاره کردن به لمینت کف می باشد.

در دهه های گذشته تنها یک نوع پارکت های کلاسیک وجود داشتند که جنس آنها از چوب خالص بوده و اصلی ترین ماده اولیه برای ساخت آنها چوب درختان خاصی بوده است. در گذر زمان نوع دیگری از کف پوش های ساختمانی ساخته شد که این یکی بر خلاف پارکت های چوبی کلاسیک در کارخانه ها تولید شده و از ترکیب کردن چند ماده مختلف ماده اولیه ساخت آن را به دست می آورند.

این لمینت ها برای اینکه بتوانند همانند پارکت های چوبی کف منزل افراد را زیبا کرده و جایگزین مناسبی برای آنها باشند با ظاهری شبیه به همان پارکت های چوبی قدیمی ساخته می شوند. در واقع یکی از دلایل اصلی استفاده کردن از اسم پارکت لمینت همین شباهت ظاهری است. مردم عادی که در زمینه دکوراسیون فعالیت به خصوصی ندارند، صرفا برای اینکه به یکدیگر بفهمانند منظورشان از لمینت چیست غالبا از این عبارت اشتباه استفاده می کنند تا با اشاره به ظاهر شبه پارکت این محصول آن را برای مخاطب خود به خوبی توصیف کنند.

در هر صورت اگر شما هم جزو کسانی بوده اید که تا امروز از عبارت پارکت لمینت استفاده می کرده اید بهتر است این اشتباه را اصلاح کنید. چرا که کف پوش لمینت و پارکت های چوبی به غیر از جنس تفاوت های دیگری هم دارند و از جهات مختلف قابل مقایسه هستند. در ادامه به معرفی مزایا و معایب مختلف در استفاده کردن از پارکت های چوبی و لمینت کف می پردازیم تا بتوانیم مقایسه ای درست از این دو محصول داشته باشیم.

مطلب مشابه: کفپوش منزل چیست؟ راهنمای انتخاب و خرید انواع کفپوش خانه

همه چیز درباره لمینت کف؛ تفاوت آن با کفپوش چوبی و ویژگیهای مثبت آن

پارکت چوبی چیست و چطور ساخته می شود؟

پارکت چوبی یکی از کلاهای کلاسیک و قدیمی در ساختمان سازی سال های قبل در جهان و ایران بوده است. این نوع کف پوش خاص و زیبا از جنس چوب بوده و برای ساخت آن معمولا از چوب درختان خاصی مانند درخت بلوط، درخت کاج، درخت بامبو و حتی درخت افرا استفاده می کنند.

زمانی که استفاده از پارکت های چوبی به عنوان کف پوش منازل مسکونی برای نخستین بار مد شد مربوط به قرن 17 میلادی می شود. در آن دوران خانه های اشرافی اروپایی به این کف پوش ها مجهز شدند و در واقع استفاده کردن از پارکت چوبی مربوط به طبقه خاصی از جامعه می شد. این قضیه در کشور خودمان هم صادق بوده و تا همین دهه هفتاد و هشتاد شمسی تنها افراد ثروتمند از پارکت های چوبی در منزل یا دفتر کار خود استفاده می کردند. دلیل این محدودیت در استفاده، مربوط به قیمت نسبتا زیاد این محصول می شد که آن هم از چوبی بودن پارکت های کلاسیک سرچشمه می گرفت.

پارکت های چوبی کف پوش هایی با ظاهر بسیار شیک هستند اما در کنار این ظاهر زیبا دردسرهای زیادی را نیز برای صاحب خانه به همراه می آورند که در این مقاله به توضیح دادن چند مورد از آنها خواهیم پرداخت.

مشکلات و سختی های استفاده از پارکت چوبی

1. عدم مقاومت در برابر رطوبت: این کف پوش ها از جنس چوب طبیعی هستند و در نتیجه اگر در معرض رطوبت قرار بگیرند متورم شده و خراب می شوند. در نتیجه شما همیشه باید مراقب باشید که به این پارکت ها رطوبت نخورد که امری بسیار سخت است. با این وجود بازهم رطوبت موجود در محل زندگی شما و یا موارد متفرقه خطرناک خواهند بود.

2. ایجاد خراش در سطح پارکت: سطح این کف پوش ها به راحتی به وسیله اجسام تیز خراش می یابد. این امر برای کف کفش های پاشنه دار هم صدق می کند. به طوری که راه رفتن با این کفش ها روی پارکت های چوبی می تواند به راحتی خراش های ریز و متعددی را روی آنها به وجود بیاورد. از این نظر همیشه باید مراقب باشید!

3. دشواری نصب: برای نصب این محصول از چسب مخصوص استفاده می شود که کثیف کاری زیادی را ایجاد می کند. علاوه بر آن، مراحل نصب کردن پارکت های چوبی زیاد، پیچیده و پر هزینه خواهد بود و یکی از مشکلات جدی استفاده کردن از این نوع کف پوش های کلاسیک در نظر گرفته می شود.

4. نرم بودن بافت پارکت های چوبی: با توجه به جنس پارکت های چوبی ممکن است که این کف پوش ها دچار خاصیت نرم بودن و شکنندگی در بافت خود باشند. این موارد در پارکت هایی که از چوب درخت کاج ساخته شده اند بیشتر دیده شده است. برای استفاده کردن از این کف پوش ها لازم است که نصاب در هنگام نصب آنها کارهایی را برای تقویت بافتشان انجام دهد.

5. گران بودن قیمت: از آنجا که پارکت های چوبی از چوب طبیعی ساخته می شوند لازم است تا درختان زیادی برای ساخت آنها قطع شوند. این مورد در کنار این نکته که نصب کردن پارکت های چوبی دردسرهای زیادی داشته و به فردی متخصص برای این کار نیاز است باعث شده تا قیمت نهایی استفاده کردن از پارکت های چوبی تا حد زیادی بالا باشد.

مطلب مشابه: ایده هایی برای تبدیل خانه قدیمی به جدید؛ نکات برای زیباسازی فضای منزل

ویژگی های مثبت ظاهری و کاربردی لمینت کف

1. متنوع بودن از نظر طرح و رنگ: در طول پروسه ساخت لمینت افراد خوش ذوق و با سلیقه ای تحت عنوان طراح صنعتی فعال هستند که با توجه به ارزیابی خود از بازار و تقاضای روز جامعه دست به طراحی ظاهری این کالای صنعتی و پراستفاده می زنند. با توجه به سلیقه های متعددی که در جامعه هدف این کالا وجود دارد ایده های مختلفی هم برای طراحی و ساخت آن مورد استفاده قرار می گیرد. در نتیجه گزینه های زیادی از نظر طرح و رنگ لمینت پیش روی شما خواهد بود!

2. مناسب بودن برای مکان های مختلف: ویژگی های مثبت متعدد این کف پوش مانند عمر مفید زیاد و تناسب با سلیقه و کاربردهای مختلف باعث شده است تا مردم جامعه در جاهای مختلفی از آن استفاده کنند. امروزه می توانید لیمنت کف را در مکان های بسیاری، از رستوران ها و کافه ها تا دفتر کار و منازل مسکونی مشاهده کنید.

3. عایق بودن در برابر صدا: به طور معمول هنگام نصب لمینت از فوم در لایه زیرین آن استفاده می شود. این کار باعث شده است تا کف پوش های لمینتی عایق صدا باشند و از انتقال صدا به طبقات پایینی جلوگیری کنند.

4. آسیب نرسیدن به لایه اصلی کف ساختمان: در زیر این کف پوش ها برخلاف پارکت های چوبی کلاسیک از چسب استفاده نمی شود. در نتیجه لایه اصلی کف ساختمان آسیب فیزیکی و شیمیایی نمی بیندو سالم باقی می ماند.

ویژگی های مثبت لمینت کف از نظر نصب کردن

1. عدم نیاز به استفاده کردن از چسب مخصوص: همانطور که در بخش قبل هم گفتیم برای نصب این کف پوش ها به چسب نیاز نخواهید داشت. در اطراف لمینت شیارهایی تحت عنوان شیار کلیک وجود دارند که در هم قفل شده و باعث ثابت شدن لمینت در کف منزل شما می شوند.

2. سرعت زیاد در نصب: وقتی از چسب برای نصب کردن کف پوش ساختمان خود استفاده نکنید، طبیعتا مدت زمانی که می بایست برای خشک شدن چسب ها صبر می کردید نیز حذف می شود. در نتیجه نصب لمینت کف بسیار سریع تر از نصب دیگر کف پوش ها خواهد بود.

3. راحت بودن جمع کردن لمینت کف برای استفاده مجدد در مکانی دیگر: با توجه به اینکه این لمینت ها به کمک شیارهای مخصوص کلیک متصل می شوند و زیر آنها چسب مخصوص نمی ریزید، طبیعتا جمع کردن آنها از کف ساختمان هم کار بسیار سخت و زمان بری نخواهد بود. به همین علت است که می توانید این کف پوش ها را به سرعت جمع کرده و برای استفاده کردن در مکانی دیگر مجددا آنها را نصب کنید.

4. ارزان بودن نصب: هزینه نصب و هزینه نهایی استفاده کردن از کف پوش لمینت برای ساختمان شما بسیار کمتر از هزینه نصب پارکت های کلاسیک که از جنس چوب هستند و نصب آنها به کمک چسب انجام می گیرد خواهد بود. در ادامه مطلب دلایل این به صرفه بودن ریالی را توضیح خواهیم داد.

مطلب مشابه: همه چیز درباره پارکت و کاربرد آن؛ نحوه انتخاب بهترین پارکت

همه چیز درباره لمینت کف؛ تفاوت آن با کفپوش چوبی و ویژگیهای مثبت آن

ویژگی های مثبت لمینت کف از نظر اقتصادی

1. داشتن استاندارد عمر زیاد: کارخانه هایی که دست به تولید لمینت کف می زنند برای تولید این محصول یک استاندارد تحت عنوان استاندارد AC تعریف می کنند. این استاندارد نشان دهنده مقاومت و طول عمر کف پوش است و در واقع به طراحان داخلی نشان می دهد که لمینت تولید شده برای نصب شدن در کدام سطوح مناسب تر است. لمینت هایی که دارای عدد استاندارد AC بالاتری باشند برای استفاده شدن در سطوحی مناسب تر هستند که رفت و آمد و تردد زیادی روی آنها صورت می گیرد.

2. مقاوم بودن در مقابل رطوبت و خراش: مواد اولیه این کف پوش ها طوری باهم ترکیب شده است که فرمول نهایی آنها برعکس پارکت های چوبی، در مقابل خراب شدن و آسیب دیدن به وسیله آب و اجسام نوک تیز مقاومت زیادی از خودش نشان دهد. در نتیجه این لمینت ها دیرتر از بین می روند و لازم نیست در کوتاه مدت برای نصب مجدد یا تعمیر آنها هزینه زیادی را بپردازید.

3. امکان تعویض کردن جزئی قطعات: یکی از ویژگی های جذاب لمینت کف که آن را از نظر اقتصادی مقرون به صرفه می کند همین مورد است. اگر یک یا چند قطعه از کل لمینتی که نصب کرده اید به هر دلیلی آسیب دید، شما می توانید آن قطعات مشخص را خارج کرده و تعمیر یا جایگزین کنید. در نتیجه نیازی به نصب مجدد سرتاسری کف پوش نخواهید داشت.

4. نگهدای آسان تر لمینت: نگهداری این کف پوش های در مقایسه با پارکت های چوبی بسیار ساده تر خواهد بود. اگر بخواهید پارکت های چوبی را تمیز کنید به دلیل حساسیت زیاد آن باید از محلول مخصوصی استفاده کنید که خودش بار مالی برای شما خواهد داشت. این در حالی است که لمینت در برابر آب حساس نیست و می توانید به راحتی به کمک یک دستمال مرطوب یا حتی طی نسبت به تمیز کردن آن اقدام کنید.

همه چیز درباره لمینت کف؛ تفاوت آن با کفپوش چوبی و ویژگیهای مثبت آن

جمع بندی

در طول این مقاله سعی کردیم که درباره ماهیت لمینت کف و جنس آن اطلاعاتی به شما عزیزان بدهیم. همچنین مواردی از ویژگی های مثبت و منفی این نوع کف پوش ها را بیان کردیم تا به نوعی آن را به صورت خلاصه با پارکت های چوبی قدیمی که از آنها برای شیک کردن ظاهر منازل مسکونی و دفاتر کاری استفاده می شد، مقایسه کرده باشیم. لمینت کف نوعی از کف پوش های مدرن است که در سال های اخیر در کشور خودمان هم محبوبیت چشمگیری پیدا کرده است و با گذر زمان استفاده از آن در بین مردم بیش تر و بیش تر خواهد شد. با توجه به ویژگی های مثبت متعدد لمینت و البته صرفه اقتصادی آن، این نوع کف پوش جایگزین بسیار مناسبی برای پارکت های چوبی گران قیمت خواهد بود. امیدواریم مطالبی که در این مقاله آورده شد برای شما مخاطبان گرامی مفید بوده باشد…

مطلب مشابه: مدل فرش پذیرایی و نشیمن + 50 مدل کلاسیک و جدید فرش مستطیل و دایره برای تمام سلایق

مطالب مشابه را ببینید!

راهنمای خرید تخت خواب؛ انتخاب تخت خواب یک و یا دو نفره شانه در فرش؛ معنای شانه در فرش ایرانی و معرفی گره انواع بافت ایده چیدمان و ترفند برای دکوراسیون خانه کوچک؛ تکنیک استفاده از وسایل مختلف نکات مهم در خرید کاغذ دیواری 7 ترند بازسازی اتاق خواب کودک در سال 2024 تفاوت کابینت مدرن و کلاسیک؛ تفاوت از لحاظ جنس، رنگ و جزییات مدل سرویس خواب چوبی کودک و نوزاد؛ مدل تخت و کمد چوبی نوزاد و کودک لوستر آشپزخانه؛ تصاویر 25 مدل شیک لوستر آشپزخانه با انواع مدل و جنس مدل دراور جادار برای فضاهای مختلف خانه انواع سنگ نما ساختمان؛ انواع سنگ از لحاظ جنس سنگ، سبک و رنگ