ازدواج در ماه محرم و صفر؛ مراسم عقد و عروسی در ماه محرم و صفر چه حکمی دارد؟

سؤالات بسیار زیادی در زمینه حکم ازدواج و حتی نامزدی و خواستگاری در ماه محرم و صفر برای افراد زیادی به وجود می آید، که آیا ازدواج و عقد و عروسی در ماه محرم و صفر حرام است یا خیر؟ در ادامه به پاسخ این سؤال خواهیم پرداخت.

ازدواج در ماه محرم و صفر

ازدواج، یکی از سنت های پسندیده پیامبر اکرم (ص) می باشد و برگزاری این نوع مراسم اگر با شادی و سرور همراه نباشد و موجب معصیت و هتک حرمت حضرت سیدالشهدا (ع) نگردد اشکال شرعی ندارد اما بدانید که در آن هیچ برکتی نخواهد بود و بهتر آن است که مسلمانان و شیعیان سعی کنند اینگونه مراسم را در ماه های دیگر و ایام متناسب با خود، برگزار کنند.

عرف می‌گوید: عروسی در ایام محرم و صفر (هرچند خوف ارتکاب در حرام هم، وجود داشته باشد) ممنوع است. ولی شرع مقدس در جایی که خوف حرام باشد ازدواج را الزامی می‌داند.

اما دو نکته بسیار مهم وجود دارد که جایز به تأخیر انداختن ازدواج نمی باشد و باید بدان ها توجه نمود. از آن جمله می توان به این دو مورد زیر اشاره نمود:

  1. نخست آنکه اگر با به تأخیر افتادن ازدواج دو جوانی که با هم آشنا شده اند به گناه بیفتند و نتوانند تحمل کنند. در جواب باید گفت، که می توانند  تا فرا رسیدن زمان ازدواج و فراهم شدن شرایط، باهمدیگر عقد محرمیت بخوانند.
  2. دوم آنکته متاسفانه در بعضی از فرهنگ های محلی کشورمان، اگر کسی از بستگان، گرچه درجه اول نباشد ازدواج را تا مدت ها حتی تا چند سال به تاخیر می اندازند، یا تا چهلمین روز فوت آن شخص. و گاهی پشت سر هم چند نفر از فامیل ها از دنیا می روند و ازدواج چند سال به تاخیر می افتد که واقعا هیچ دلیل شرعی ندارد و کار صحیحی هم نیست.! درمورد محرم و صفر هم به خاطر احترام و منزلت اهل بیت علیهم السلام و اهمیت بالایی که دارد بهتر است به تاخیر انداخته شود.

حکم عقد و ازدواج و مراسم عروسی در ماه محرم و صفر

منظور از عروسی در ماه محرم و صفر

وقتی می گویند عروسی در ماه محرم و صفر حرام است منظور چه نوع عروسی می باشد؟ عروسی که همراه با موسیقی و رقص و پایکوبی و مختلط بودن زن و مرد و از بین رفتن مرز میان محرم و نامحرم صورت بگیرد قاعدتاً از نظر اسلام حتی در غیر محرم و صفر نیز حرام است.
اگر منظورتان از عروسی پیوندی بر اساس آموزه‌ها و دستورات اسلامی است، هر چند محرم و صفر ایام حزن و اندوه اهل بیت (ع) هستند اما با این حال همه مراجع فرموده‌اند: «برگزارى این نوع مراسم، اگر توأم با معصیت و یا هتک حرمت حضرت سیدالشهدا (ع) نباشد، اشکال ندارد. حتی اگر ترک ویا تاخیر ازدواج موجب گناه شود، عروسی واجب خواهد شد.
اگر در این ایام مراسم عروسی صورت گیرد سزاوار است مومنان حرمت این ایام را نگهدارند و از انجام دادن کارهاى شادى آفرین پرهیز نمایند. زیرا امام صادق (ع) فرموده‌اند: «شیعیان جزئی از ما هستند. از اضافه نور ما آفریده شده‌اند. آنچه که ما را ناراحت کند، شیعیان ما را هم ناراحت می‌کند و آنچه که ما را شادمان کند، موجب شادمانی شیعیان ماست.»
حکم عقد و ازدواج و مراسم عروسی در ماه محرم و صفر
همچنین بخوانید:

مطالب مشابه را ببینید!

متن زیارت اربعین؛ زیارت اربعین به همراه ترجمه فارسی اعمال اربعین حسینی؛ اعمال مربوط به شب و روز اربعین حسینی متن تسلیت عاشورا + عکس نوشته های روز عاشورا و شهادت امام حسین در ماه محرم عکس نوشته تاسوعا + متن و جملات ویژه روز نهم ماه محرم و تاسوعای حسینی اعمال و آداب روز عاشورای حسینی؛ اعمال مربوط به روز دهم محرم عاشورای حسینی وقایع مهم روز تاسوعای حسینی؛ روز نهم محرم چه اتفاقاتی افتاد؟ اعمال و وقایع شب و روز هشتم محرم؛ روز هشتم محرم بر امام حسین چه گذشت؟ حکم رابطه جنسی در ماه محرم؛ آیا نزدیکی با همسر در ماه محرم مجاز است؟ متن ماه محرم | جملات زیبا در مورد ماه محرم و عاشورا | عکس نوشته ماه محرمی گلچین احادیث نهج البلاغه با سخنان آموزنده زیبا (30 حدیث)