10 فیلم هندی برتر قدیمی و جدید و لیست بهترین فیلمهای هندی که باید ببینید

لیست بهترین فیلم های هندی قدیمی و جدید

انتخاب بهترین فیلم های سینمای هند دلیلی بر کیفیت این سینما نیست. سینمای هند رتبه اول تولید فیلم در یک سال را دارد. از نظر کمیت، تعداد تولیدات فیلم هندی بیشتر از تعداد فیلم های هالیوودی است. می توان گفت که مقدار آن چندان مهم نیست. مطمئناً حق با شماست؛ زیرا کمیت یک چیز، محک کیفیت آن نیست.

اما اجازه دهید از خود سینمای آمریکا شروع کنیم. آیا تولیدات فیلم آمریکایی با کیفیت هستند؟ همه فیلم ها؟ این سوال به فیلم های جشنواره و نامزدهای اسکار مربوط نمی شود. یعنی بدنه سینمای آمریکا. کمدی های جنسی، رام کام های آبکی، فیلم های ترسناک درجه دو. وقتی تولیدات سینمای آمریکا را بررسی می کنیم، از بین تمام تولیدات این سینما، تنها 20 فیلم برجسته در طول سال پیدا می کنیم. سینمای هند هم همینطور.

بالیوود

بالیوود سالانه بیش از هزار فیلم تولید می کند که بیشتر آنها فقط برای مخاطبان سینمای هند و در برخی موارد کشورهایی که فرهنگ آنها بسیار نزدیک به هند است، مناسب است. سینمای بدنه بالیوود بر اساس گیشه و نمایش ملی برای مخاطبان ملی است. به همین دلیل صحنه هایی از این فیلم ها را می بینید که فقط برایتان خنده دار است و جنبه سرگرمی دارد.

اگر بخواهیم سینمای هند را بررسی کنیم، بیشتر تولیدات این سینما نه برای من است، نه برای شما و نه برای مخاطبان بین المللی. اما آیا این سینما یک سینمای شکست خورده است؟ خیر! زیرا این تهیه کننده فیلم، تحلیل دقیقی از مخاطبان تولیدات سینمایی خود انجام داده است. اگر مخاطب را بشناسید، یاد گرفته اید که چگونه پول در بیاورید.

لیستی از بهترین های بالییود

حال یک سوال پیش می آید. آیا می توان لیستی از بهترین فیلم های سینمای هند تهیه کرد که کدام فیلم ها ارزش دارند؟ بله! چون سینمای بالیوود نیز مانند هالیوود، هر ساله چندین فیلم قابل توجه و اکشن دارد. فیلم هایی که مخاطب بین المللی دارند و در جشنواره های بین المللی فیلم شرکت می کنند. جشنواره هایی مانند جشنواره فیلم ونیز یا جشنواره فیلم کن و حتی نامزدی اسکار. شاید این سینما نتواند بیشتر تولیداتش را بررسی کند، اما فیلم هایی دارد که می توان درباره آنها صحبت کرد.

 

1- فیلم شولای یا شعله (1975)

شوهله یا شعله فیلمی به کارگردانی رامش سیپی با بازی دارمندرا، آمیتاب باچان و امجد خان است. این وسترن فرقه ای ماسالا داستان جنایتکاران فراری، ویرو (دارمندرا) و جای (باچان) را روایت می‌کند که وظیفه دارند از دهکده‌ای وحشت زده دفاع کنند. دهکده توسط راهزنی به نام جبار سینگ (با بازی خان) در حال غارت است.

شعله یک فیلم کامل است. از صحنه‌های مبارزه با مشت گرفته تا عاشقانه ها، آهنگ‌های به یاد ماندنی موسیقی، چرخش‌های داستانی خوب، صحنه‌های رقص زیبا، و بازی‌های باورنکردنی! همه چیز در شعله وجود دارد. یک موسیقی متن مسحورکننده و یکی از بدترین شخصیت های شرور تاریخ بالیوود، شعله را به یکی از بهترین فیلم های هندی تاریخ تبدیل کرده است.

فیلم شولای یا شعله (1975)

در صدمین سالگرد سینمای بالیوود، شوله به عنوان بهترین فیلم هندی تمام دوران انتخاب شد! شاید یکی از جذاب ترین صحنه های فیلم، بازگشت سه دزد از یک سرقت با دست خالی باشد.

آنها برای رویارویی با خشم قدرتمندان آماده می شوند. در نهایت از محاکمه جبار جان سالم به در می برند. بعد از آن جبار هیستریک می خندد. بقیه مردانش هم شروع به خندیدن می کنند. سه دزد نفس می کشند. اما جبار اسلحه را می گیرد و به آنها شلیک می کند و آنها را می کشد.

از زمان اکران این فیلم، خانواده ها در هند از ترس جبار سینگ، شب ها فرزندان خود را مجبور به خوابیدن می کنند.


۲- داماد عاشق عروس می شود (1995) Dilwale Dulhania le Jayenge

در این فیلم، موضوع همیشه آشنای وظایف خانوادگی را در تضاد با انتخاب شخصی در یک حماسه عاشقانه دهه 1990 می بینیم. در لندن، راج (با بازی شاهرخ خان) یک مرد جوان نابالغ است. در حالی که سیمران (با بازی کاجول) زنی با خطوط قرمز اخلاقی بسیاری است که برای ازدواجی که توسط پدر سلطه جو ترتیب داده شده است آماده می شود.

سیمران در سفر با قطار در اروپا با راج ملاقات می کند و این دو در کوه های سوئیس عاشق یکدیگر می شوند. محبوبیت این فیلم به حدی است که سینمای Maratha Mandir در بمبئی نوزده سال است که هر روز فیلم را نمایش می دهد و برنامه ای برای تغییر این روند ندارد. این فیلم جسارت زیادی به پسران هندی داده است تا برای عشق خود تلاش کنند و دختر مورد علاقه خود را بدست آورند.

داماد عاشق عروس می شود (1995) Dilwale Dulhania le Jayenge

شاید بزرگ ترین صحنه فیلم، آهنگ تحسین‌شده «تو دخا تو» باشد که با هم دیدار مجدد سامران و راج، این بار در مزارع پنجابی را نشان می‌دهد. این، همه شور و شوقی است که سال ها در سینمای هند به تصویر کشیده شده است. دیالوگ راج که به معنای ” ارشد، نگران چیزهای کوچک نباش” وارد زبان عامیانه مردم هند و حتی مردم جهان شد. تا جایی که باراک اوباما در سفرش به هند از این عبارت استفاده کرد. داماد که عروس را دوست دارد یکی از بهترین فیلم های شاهرخ خان و یکی از بهترین فیلم های عاشقانه هندی است.


3- نجات (2001)

بااج یکی از بهترین فیلم های عامرخان است. داستان این فیلم در قرن نوزدهم اتفاق می افتد و داستان شهری تحت اشغال بریتانیا را روایت می کند که مردم آن دور هم جمع می شوند. آنها یاد می گیرند که کریکت بازی کنند و حاکمان ظالم خود را شکست دهند.

در ابتدا ایده اجرای مفاهیم «کلونی» و «کریکت» ایده‌ای شکست خورده به نظر می‌رسید و هیچ‌کس با ساخت این فیلم موافقت نمی‌کرد و به آن نزدیک نمی شد. چون فیلمنامه مضحک به نظر می رسید. اما با آمدن عامرخان برای ایفای نقش اصلی فیلم و کارگردانی، نمایش و موفقیت آن در گیشه و در میان منتقدان، بااج به نقطه عطفی در روایت تبدیل شد و روند داستانی سینمای هند را تغییر داد.

نجات (2001)

 Lagaan o Baaj جدیدترین فیلم جریان اصلی هند است که نامزد اسکار بهترین فیلم خارجی زبان شده است. شاید بهترین صحنه فیلم در وسط مسابقه کریکت باشد که روستائیان هندی به عنوان تماشاگران در حال تشویق تیم خود هستند. بسیاری از فیلم‌های هندی پس از بااج ساخته شدند که از آن پیروی کردند.


4- عمار اکبر آنتونی (1977)

فرمول کارگردان مانموهان دسایی برای فرار از واقعیت در این فیلم که در اواخر دهه 1970 ساخته و اکران شد به اوج خود می رسد. عامر اکبر آنتونی فیلمی درباره سه برادر است که در بدو تولد از هم جدا شده اند.

این فیلم پر از کلیشه ها و اتفاقات بعید است که می تواند این سه برادر را دوباره به هم نزدیک کند. عامر اکبر آنتونی توانست شکل جدیدی از موفقیت تجاری را در سینمای هند تعریف کند که بسیاری از کارگردانان مدرن بالیوود برای ساخت فیلم های خود از آن استفاده کرده اند.

عمار اکبر آنتونی (1977)

این فیلم یکی از بهترین فیلم های آمیتاب باچان است. او 35 ساله در زمان فیلم، جوان عصبی فیلم بود. باچان ستاره فیلمش در زنجیره اتفاقات درام های اکشن بود و نقشی بسیار کمدی داشت.

بزرگترین صحنه فیلم جایی است که سه شخصیت اصلی برای نجات عاشقان خود وارد مقر شخصیت شرور می شوند. همزمان مشغول خواندن آهنگ فیلم به نام عامر اکبر آنتونی هستند. نام این سه شخصیت بیانگر دینی است که با آن بزرگ شده اند. هندوئیسم، اسلام و مسیحیت.


5- آغاز باهوبالی و ختم باهوبالی (2015 و 2017)

این فیلم پرفروش یکی از بهترین فیلم های هندی سال 2010 است. آنها نقش «پلنگ سیاه» هالیوود را برای سینمای هند بازی می کنند. بر اساس داستان اساطیری هند و کمیک آمار چیترا کاتا، حماسه فانتزی دو قسمتی کارگردان اس اس راجامولی درباره مرد جوانی به نام شیودو که بعداً متوجه می شود نام اصلی او ماهندرا باهوبالی است، یکی از شگفت انگیزترین آثار سینمای هند است.

آغاز باهوبالی و ختم باهوبالی (2015 و 2017)

هر دو فیلم ترکیبی از فانتزی و اکشن شدید و درام شکسپیر هستند. به همین دلیل است که این فیلم در مواقع ضروری مورد نیاز است. مانند “واکان برای همیشه”! مثل شعار. باهوبالی در فیلم گربه سیاه از شعار «جای ماهشمتی» استفاده می کند.

صحنه قدرتمند فیلم زمانی است که پدر ماهیندرا باهوبالی، آمارندرا، با بلند کردن مجسمه غول پیکر خدای هندو، شیوا، قدرت خود را نشان می دهد و مردم را از له شدن در زیر آن نجات می دهد.


6- زندگی روز به روز (2011) Zindagi Na Milegi Dobara

ترجمه عنوان این فیلم «تو فقط یک بار زندگی می‌کنی» است. این فیلم با شخصیت های اصلی خود در بحبوحه بحران های میانسالی، داستان سه دوست را روایت می کند که برای یک سفر جاده ای به اسپانیا می روند.

آرجون (با بازی روشن) یک معتاد به کار است، عمران (فرهان اختر) می خواهد پدر بیولوژیکی خود را پیدا کند و کبیر (با بازی دئول) از ازدواج آینده خود مطمئن نیست. زندگی روزمره یک فیلم نسبتا جدید در سینمای هند است و یکی از بهترین فیلم های هندی با دوبله فارسی است.

زندگی روز به روز (2011) Zindagi Na Milegi Dobara

این فیلم برای سرخپوستان طبقه متوسطی که رویای زندگی لیبرال و با درآمد خوب را در سر می پرورانند، پیامی دارد: لازم نیست به یک زندگی عاشقانه بسنده کنید.

در فیلم هنگام نمایش صحنه رهایی گاومیش، صدای اختر بازیگر نقش شخصیت عمران در پس زمینه پخش می شود و شعری درباره آزادی می خواند. این شعر توسط پدر فیلمنامه نویس اختر سروده شده است.


7- دل چاهتا های (2001)

قبل از ظهور دنیای پیچیده و فرهنگ شهری در اواسط دهه 2000، فرهان اختر کارگردان اولین کار خود را با داستانی در مورد دنیایی که به سن بلوغ می‌رسد و سه کودک بمبئی که زبانشان تحت تأثیر زبان مردم عادی بود، آغاز کرد.

 این یک تغییر بزرگ در مقایسه با دیگر فیلم های بالیوود آن زمان بود. اختر هرگز نتوانست فیلمی بهتر از اولین فیلمش بسازد اما با «آرزوی دل» توانست سبک جدیدی از قصه گویی را به مخاطبان سینمای هند معرفی کند که تا به حال دیده نشده بود.

دل چاهتا های (2001)

در این فیلم همه چیز از دیالوگ گرفته تا منظره تا موسیقی همه چیز دقیق و واقعی است. در طول آهنگ “تنها”، عامرخان به تنهایی در شهر ملبورن قدم می زند. او از خانه دور است و باید با کشف اینکه معشوقش با مرد دیگری ازدواج کرده است کنار بیاید.


8- بمبئی (1995)

این فیلم تلخ و ناخوشایند یکی از تاریک ترین دوره های تاریخ غنی هند را روایت می کند. شورش های بمبئی 1992 و 1993. داستان عاشقانه در مورد دو عاشق که وقایع روزگار نمی گذارند به هم برسند.

آنها از جهان های مختلف هستند اما برای تشکیل خانواده با یکدیگر به بمبئی فرار می کنند. این فیلم در زمان اکران آنقدر جنجال برانگیز بود که تندروها خانه کارگردان آن را بمباران کردند. با این حال، در اصل، فیلم اخلاق و نیاز به صلح در هند را فرا می خواند. مانی رتنام با این فیلم به موفقیت تجاری و حرفه ای دست یافت.

بمبئی (1995)

شاید بزرگترین صحنه فیلم، آهنگ “To Hai Re” باشد که توسط Hariharan و Kavita Krishnamurthy خوانده شده و توسط AR Rahman ساخته شده است. که بعدها موسیقی متن فیلم های 127 ساعت و میلیونر زاغه نشین را ساخت.

موسیقی این فیلم نهایت شور و اشتیاق بین زوج عاشق را به بیننده القا می کند. این صحنه به عنوان یکی از رمانتیک ترین صحنه های تاریخ سینمای هند شناخته می شود.


9- پاکیزه (1972)

در فیلم پاکیزه، منطقه لاکنو در حدود سال 1900 به تصویر کشیده شده است. صاحبجان (با بازی کوماری) رقاصی است که با مردی محترم به نام سلیم (با بازی آر. کومار) ازدواج کرده است. اگرچه پدرش مخالف این ازدواج بود. بالاخره متوجه می شود که لیاقت شوهرش را ندارد و فرار می کند.

پاکیزه (1972)

آیا این عاشقان به هم می پیوندند و جامعه محترم آنها را می پذیرد؟ ساخت این فیلم حدود پانزده سال به طول انجامید.جالب است بدانید که کمال امروهی کارگردان این فیلم همسر اصلی مینا کوماری بود که نقش صاحبجان را بر عهده داشت. با این حال، فیلم دارای یک موسیقی متن خاطره انگیز است که به طور ظریفی به داستان می افزاید و یکی از جادویی ترین و شاعرانه ترین تصاویر عشق رمانتیک که تا به حال در سینمای هند به تصویر کشیده شده است را به نمایش می گذارد.


۱۰- فیلم شجاعت (Soorarai Pottru)

شجاعت فیلمی جذاب در ژانر درام است که به تازگی و در سال ۲۰۲۰ تولید شده است. این فیلم جدید و محبوب توسط سودهاکونگارا کارگردانی شده و بازیگرانی چون سوریا و پارش راوال در آن ایفای نقش کرده اند.

این فیلم توانسته مخاطبان بسیار زیادی را به خود جذب کند و از سایت معتبر IMDB هم نمره ۹ را کسب کرده است. این نمره برای یک فیلم هندی بسیار عالی در نظر گرفته می شود!

فیلم شجاعت (Soorarai Pottru)

داستان اصلی فیلم شجاعت درباره شخصی با نام مارا است که آرزوی تاسیس یک شرکت هواپیمایی را در سر می پروراند. اما در مسیر تحقق این رویا با مشکلات و چالش های زیادی دست و پنجه نرم خواهد کرد!

از نظر منتقدان این فیلم به خاطر جنبه ها و ظرافت های تکنیکی در ساخت و همچنین ایفای نقش فوق العاده سوریا یک فیلم ستودنی است و می توان آن را در لیست ده تایی بهتیرن فیلم های بالیوود جای داد.

کلام آخر

بهترین فیلم های هندی از زمان های قدیم مورد توجه بسیاری از مخاطبان فیلم و دوستداران ژانرهای عاشقانه بوده است. اگرچه تاریخچه فیلم های هندی به سال ها قبل برمی گردد، اما دوران اوج بالیوود و محبوبیت این فیلم ها در جهان به دهه 1990 برمی گردد. از اواخر دهه 1990 تاکنون با ظهور ستارگان جدیدی مانند شاهرخ خان، سلمان خان، امیرخان و… فیلم های پرمخاطب و جذابی ساخته شد که با وجود گذشت سال ها همچنان محبوبیت خود را حفظ کرده و جزو پرمخاطب ترین ها باقی مانده اند.

در این مقاله سعی کردیم لیستی از بهترین فیلم های هندی را به شما معرفی کنیم. آیا شما هم از طرفداران بهترین فیلم های بالیوود هستید؟ بهترین فیلم هندی که دیدید کدام فیلم بوده؟

مطالب مشابه را ببینید!

بهترین فیلم‌های بهرام بیضایی؛ 11 فیلم برتر این کارگردان و داستان این فیلم ها بهترین فیلم های عباس کیارستمی؛ لیست 16 فیلم برتر این کارگردان و داستان آنها معرفی فیلم های فلسفی؛ 22 فیلم برای علاقمندان به فیلم های فلسفی عمیق چطور فیلم نت با محتوا گوی سبقت را ربود؟ بهترین فیلم های مسعود کیمیایی؛ لیست 20 فیلم دیدنی و معروف این کارگردان معرفی پلتفرم های پخش فیلم و سریال خارجی؛ معرفی آثار برتر هر پلتفرم بهترین فیلم های مافیایی؛ لیست 18 فیلم هیجان انگیز مافیایی و داستان آنها بهترین پلتفرم‌های تماشای فیلم و سریال خارجی بهترین فیلم های اصغر فرهادی؛ 10 فیلم پر مخاطب و معروف این کارگردان ایرانی فیلم هایی با موضوع جنگ جهانی؛ 22 فیلم با داستان و تصاویر