فواید دروغ گفتن به خودمان؛ جرا باید به خودمان دروغ بگوییم؟

گاهی دروغ می گوییم تا از عواقب بسیار ناخوشایند کاری پیشگیری کنیم، به اصطلاح دروغ مصلحتی می گوییم. اما آیا همه دروغ ها مصلحتی می باشند؟ دروغ گفتن انسان را از خیر دنیا و آخرت محروم می کند. یکی از آفت های زبان و از بین برنده های ایمان است.

فواید دروغ گفتن به خودمان

فواید دروغ  گفتن به خودمان

همه ما خوب می دانیم که دروغ گفتن گناهی کبیره بوده و خداوند انسان دروغگو را دوست ندارد. دروغگویی جنبه ای از عقده حقارت و خود کم بینی فرد دروغگو است. دروغ را کلید گناهان می دانند.

در حدیثی از امام باقر( ع) می‏خوانیم:« ان اللَّه عز و جل جعل للشر اقفالا، و جعل مفاتیح تلک الاقفال الشراب، و الکذب شر من الشراب» “(10) خداوند متعال برای شر و بدی، قفلهایی قرار داده و کلید آن قفلها شراب است (چرا که مانع اصلی زشتیها و بدیها عقل است و مشروبات الکلی عقل را از کار می‏اندازد) سپس اضافه فرمود:دروغ از شراب هم بدتر است”.

اما مقصود ما از دروغ گفتن نه به دیگران بلکه به خودمان است. می توانید همان دروغ مصلحتی نامش نهید. ذهنتان بسیار قدرتمندتر از آن چیزی است که تصور می کنید. بهتر است که آن را دست کم نگیرید. اگر می خواهید خود را در موقعیتی قرار دهید که حالتان بهتر شود و انگیزه ای برای ادامه راه داشته باشید. گاهی لازم است که خودتان دروغ بگویید.

درواقع مثل بازیگری باشید که به دروغ خود را در نقش فرد دیگری جای می دهد. از ترفندهای روانشناسی استفاده کنید و خودتان ر به اصطلاح گول بزنید. به خودتان احساسی بدهید که در زندگی واقعی آرزویش را دارید.

همه ما در مورد اثر دارونما چیزهایی شنیده‌ایم. ایده موجود در اثر دارونما این است که فکر می‌کنید داروی مصرفی به شما کمک می‌کند در حالیکه واقعا اینگونه نیست.

مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که چنین اثری می‌تواند به شما کمک کند از این قدرت ذهنی استفاده کنید و از مزایای موجود بهره مند شوید. بر اساس مطالعه منتشر شده در مجله Pain، حتی زمانی که اطلاعاتی در مورد نحوه کارکرد اثر دارونما دارید نیز می‌توانید از مزایای آن استفاده کنید. شما می‌توانید از این یافته‌ها برای بهبود همه جوانب سلامتی خود استفاده نمایید. محققان کار خود را با ۹۷ شرکت کننده که دارای درد مزمن بودند آغاز کردند.

آن‌ها شرکت کنندگان را به دو گروه تقسیم نمودند. گروه اول برنامه‌های مدیریتی همیشگی را دنبال کردند. به گروه دوم یک بطری پر شده از قرص داده شد که هیچ ماده شیمیایی در آن وجود نداشت و تنها از سلولز پر شده بود. از این گروه خواسته شد قرص را روزانه مصرف کنند. بر روی بطری‌ها علامت تقلبی بودن و واقعی نبودن این داروها مشخص شده بود. پس این افراد به خوبی می‌دانستند که این داروها واقعیت ندارند. بعد از سه هفته، افراد به سوالاتی که در مورد دردهای آنان بود پاسخ دادند. نتایج به دست آمده محققان را نیز شگفت زده کرد. افرادی که از داروهای غیر واقعی استفاده کرده بودند کاهش درد ۳۰ درصدی را گزارش کردند.

افرادی که هیچ قرصی را مصرف نکرده بودند بهبود حداقلی داشتند. دکتر تد کاپچوک در این باره چنین می‌گوید: این یافته‌ها درک ما از اثر دارونما را به کلی تغییر داد. به جای اینکه بیماران را گول بزنیم تا درد کمتری حس کنند، این تحقیقات نشان داد که اثر دارونما حتی با آگاهی بیمار از واقعی نبودن دارو نیز می‌تواند بهبود خوبی ایجاد نماید. تحقیقات ما به خوبی نشان داد که حتی بدون گول زدن افراد نیز می‌توان به اثرات قابل توجهی دست پیدا کرد. بیماران در مورد اتفاقات رخ داده شگفت زده بودند و دوست داشتند بدانند چه چیزی باعث ایجاد چنین اثری در بدن آن‌ها شده است. آن‌ها احساس نیرومندی می‌کردند.

این کشف شگفت انگیز ، احتمالات زیادی را به هنگام بهبود سلامت کلی بدن ایجاد می کند. سایر بیماری هایی که نشانه های آن بر اساس درک خود فرد ایجاد می شود نیز می تواند با این رویکرد درمان گردد. علاوه بر این، شما می توانید از الگوی مشابهی برای ایجاد حس مثبت و سایر موارد استفاده کنید. در این شرایط حتی به قرصی نیاز نخواهید داشت. به عنوان مثال تنها با باور کردن اینکه تمرینات ورزشی در صبح زود می تواند به سلامت بدن شما کمک کند اثرات مثبتی دریافت خواهید کرد. اما به خاطر داشته باشید که اثر دارونما نمی تواند تومور سرطانی را بهبود ببخشد یا لخته های موجود را بهتر کند اما این اثر می تواند حس بهتری در فرد ایجاد نماید.

 

 

موارد بیشتر:

چگونه شاد باشیم؟

تأثیر شادی بر سلامت انسان

مطالب مشابه را ببینید!

نشانه های حمله اضطرابی؛ انواع آن، علائم و درمان حملات اضطرابی ناگهانی کنترل میل جنسی؛ روش های برای کاهش میل جنسی و کنترل صحیح آن تاثیر استرس بر گوارش و تمام قسمت های آن؛ مدیریت استرس و درمان آن آرام کردن افراد عصبانی؛ انواع خشم و تکنیک های طلایی برای آرام کردن فرد عصبانی افسردگی در بارداری | نکاتی که دانستن آن برای زنان واجب است! اضطراب چیست و چطور درمان می شود؟ علائم و روش های تشخیص اختلال کم توجهی بیش فعالی (ADHD) ؛ نحوه تشخصی، درمان و انواع این اختلال روشهای رفع خستگی ذهن؛ دلایل خستگی ذهنی و رابطه استرس با آن رفتار با کودک غمگین؛ علائم نشانه های غمگینی کودک و روش های درمان دلیل دیدن خواب های ترسناک؛ تاثیر تجربیات و اتفاقات زندگی برای کابوس دیدن