علت جدایی اتریوم کلاسیک از شبکه اتریوم چیست؟

 علت جدایی اتریوم کلاسیک از شبکه اتریوم

اتریوم، یکی از ارزهای برتر کریپتوکارنسی است و اغلب افراد فعال در حوزه ارزهای دیجیتال، اطلاعی از سرگذشت این ارز دیجیتال ندارند. اما شبکه اتریوم در واقع تکه‌ای بلاک چین اتریوم کلاسیک است که به دلایلی از آن جدا شده است. با دو تکه شدن بلاک چین اتریوم، شبکه مادر فعالیت خود را با نام اتریوم کلاسیک ادامه داد و طرفداران سرسخت آن، از مهاجرت به شبکه جدید امتناع کردند. اما علت جدایی اتریوم کلاسیک از شبکه اتریوم چیست؟ این شبکه چه مزایا و معایبی دارد؟

معرفی شبکه اتریوم کلاسیک

 علت جدایی اتریوم کلاسیک از شبکه اتریوم

اتریوم کلاسیک یک شبکه بلاک چینی غیر متمرکز است. این شبکه همانند شبکه اتریوم، به توسعه دهندگان اجازه می‌دهد تا برنامه‌های غیر متمرکز خود را بر روی بلاک چین بسازند. اتریوم کلاسیک یک پروژه اپن سورس است که جامعه آن از طریق قراردادهای هوشمند، آن را اداره می‌کنند. در ادامه بیشتر با شبکه اتریوم کلاسیک، نحوه شکل‌گیری و مزایا و معایب آن آشنا می‌شوید.

علت جدایی اتریوم کلاسیک از شبکه اتریوم چیست؟

اتریوم کلاسیک، بعد از اتریوم به وجود آمده است و در ابتدا، اتریوم به عنوان یک پروژه بلاک چین مستقل فعالیت می‌کرد. شبکه اتریوم به دلیل پذیرا بودن تیم‌های مختلف توسعه‌دهندگان برای راه اندازی توکن‌های متنوع بر روی این بلاک چین، به سرعت محبوبیت زیادی کسب کرد؛ به همین خاطر پروژه‌های زیادی برای عرضه اولیه توکن خود به این پلتفرم روی آوردند.

یکی از پروژه‌های موفق عرضه اولیه، dao بود. سازمان دائو یک شبکه غیر متمرکز است که در آن سرمایه‌گذاران به دارایی‌‌ها رای می‌دهند. البته بعد از مدتی، یک تیم هکر با چیدا کردن باگ در پروژه، توانست آن را هک کند و یک سوم از دارایی‌های اتریوم شبکه را از دائو خارج کند.

به دنبال هک دائو در سال 2016، اتریوم کلاسیک به وجود آمد. در طی این حمله دسته‌ای از کاربران به دنبال معکوس کردن هک و بازگرداندن وجوه هک شده بودند. همین امر باعث شد تا کاربران اتریوم به این فکر بیوفتند که ممکن است شبکه تحت تاثیر حملات هکرها قرار بگیرد. در این میان گروهی از کاربران ادعا کردند که پروژه دائو، یک پروژه معیوب است و نباید در آن سرمایه‌گذاری کرد و گروه دیگر عقیده داشتند که بایستی فرآیند هک را معکوس کرده و با به عقب برگرداندن بلاک چین، به این پروژه کمک کنند. بنابراین با برگزاری یک نظرسنجی، اغلب افراد به برگزاری هارد فورک و بازگرداندن دارایی‌های از دست رفته دائو رای دادند.

در نتیجه این هارد فورک، شبکه اتریوم به دو بلاک چین تقسیم شد. پس از تقسیم شبکه، بلاک چین جدید فعالیت خود را با نام اتریوم آغاز کرد و بلاک چین قدیمی با نام اتریوم کلاسیک به فعالیت خود ادامه داد. با این توصیفات، می‌توان گفت که اتریوم، فورک اتریوم کلاسیک است.

مزایای شبکه اتریوم کلاسیک:

 علت جدایی اتریوم کلاسیک از شبکه اتریوم

سرعت بالا و کارمزد پایین:

یکی از ویژگی‌های اتریوم کلاسیک، تایید خودکار تراکنشات شبکه است. فرآیند تایید خودکار تاثیر زیادی در افزایش سرعت شبکه دارد. همین امر باعث می‌شود که سرعت به وجود آمدن تراکنشات جدید افزایش یابد و به واسطه آن هزینه کارمزدهای تراکنشات کاهش یابند.

فضای نامحدود ذخیره سازی:

یکی دیگر از ویژگی‌های جذاب اتریوم کلاسیک، ذخیره شدن همیشگی دارایی‌ها در بلاک چین عمومی اتریوم است. همین امر باعث شده است تا واسطه‌های ذخیره سازی توکن اتریوم کلاسیک از شبکه حذف شوند.

 پشتیبانی و حمایت:

شبکه اتریوم کلاسیک، از حمایت افراد سرشناس بازار کریپتو برخوردار است. بازارهای این شبکه همچنان به شیوه اقتصاد اتریوم فعالیت کرده و از شبکه رایدن و کانال‌های منظم برای تراکنشات کوچک و بزرگ استفاده می‌کند.

پایین بودن ریسک کلاهبرداری:

اتریوم کلاسیک با استفاده از مکانیزم اثبات کار فعالیت می‌کند و عمده امنیت شبکه توسط ماینرها تامین می‌شود. همچنین این شبکه از فرآیند ویژه‌ای برای هر بلوک استخراج کننده استفاده می‌کند تا امنیت شبکه خود را افزایش دهد.

عدم نیاز به پذیرش فروش توکن:

جمع آوری سرمایه برای توسعه پلتفرم، در شبکه‌های بلاک چین از طریق فروش توکن صورت می‌گیرد و در حال حاضر اغلب پروژه‌ها از این روش استفاده می‌کنند. اما خرید و فروش اتریوم، در عرضه اولیه ممکن است مشکلاتی برای سرمایه‌گذاران به وجود آورد و آن‌ها نتوانند همه توکن‌های خود را به فروش برسانند. به همین دلیل تیم توسعه دهنده اتریوم کلاسیک، سیستمی برای این سرمایه‌گذاران ایجاد کرده است تا دارایی‌های اضافی خود را مبادله کنند.

معایب شبکه اتریوم کلاسیک کدامند؟

عدم مقیاس پذیری:

یکی از معایب بزرگ شبکه اتریوم کلاسیک، وجود محدودیت‌ در مقیاس پذیری است. البته بلاک چین اتریوم کلاسیک در این مدت ارتقا زیادی داشته است، اما با این حال عدم مقیاس پذیری سیستم‌های پرداختی ممکن است در آینده مشکلاتی برای این شبکه به وجود آورد.

عدم پشتیبانی از sec:

کمیسیون امنیت و تبادل اوراق بهادار (sec) یکی از ارکان اصلی نظارت بر عملکرد ارزهای دیجیتال است و قوانین خاصی برای آن‌ها وضع کرده است. از آنجایی که اتریوم کلاسیک بخاطر خاصیت غیر متمرکز بودن از قوانین sec پیروی نمی‌کند، ممکن است در آینده تغییراتی در عملکرد ارز و شبکه آن ایجاد شود.

صرافی‌های خرید و فروش ارز اتریوم کلاسیک:

کیف پول‌های اتریوم کلاسیک:

کیف پول‌ها، جزء جدانشدنی بازار ارزهای دیجیتال هستند و برای نگهداری یا معاملات دارایی‌های دیجیتال، بایستی کیف پول سازگار با آن را داشته باشید. معروف‌ترین کیف پول های اتریوم کلاسیک عبارتند از:

  • کیف پول صرافی تبدیل
  • کیف ‌پول نرم افزاری اتمیک (Atomic Wallet)
  • کیف‌ پول موبایلی تراست (Trust Wallet)
  • کیف‌ پول نرم افزاری کوینومی (Coinomi Wallet)
  • کیف پول سخت افزاری لجر نانو ایکس (Ledger Wallet)
  • کیف ‌پول کاغذی (Paper Wallet)

نتیجه‌گیری:

به انتهای مقاله آشنایی با اتریوم کلاسیک و نحوه جدا شدن آن از شبکه اتریوم رسیدیم. همانطور که در مقاله خواندید، اتریوم در واقع همان فورک شبکه اتریوم کلاسیک است. مزایای منحصر به فرد اتریوم کلاسیک باعث شده است تا توسعه دهندگان زیادی، برنامه‌های خود را در این بلاک چین ایجاد کرده و توسعه دهند. اتریوم کلاسیک اکنون جزو باارزش‌ترین ارزهای دیجیتال است و در بین 100 ارز برتر کریپتوکارنسی قرار دارد. به نظر شما، در نبرد بین اتریوم و اتریوم کلاسیک، کدام  شبکه می‌تواند بر دیگری غلبه کرده و پیروز شود؟

این مطالب را هم ببینید