تتر چگونه تولید میشود؟
امکان ندارد کسی در بازار ارز دیجیتال به خصوص بازار داخلی نام تتر این ارز دیجیتال جریانساز را نشنیده باشد. تتر، استیبل کوینی با هدف ایجاد ثبات و پایداری در روند بازار و معاملات ارز دیجیتال است. اساسا استیبل کوینها نقشی حیاتی در بازار ارز دیجیتال دارند. این رمز ارزها با تناظر یک به یک با ارزهای فیات یا داراییهای مانند طلا طراحی میشوند، تا نوسانات بازار را به حداقل برسانند. تتر نیز که مهمترین و شناختهشدهترین استیبل کوین است، توسط شرکت iFinex پشتیبانی میشود. البته که این شرکت مستنداتی را بر ادعای خود ارائه نکرده است. همین موضوع باعث گمانهزنیهای فراوانی در مورد اعتبار خرید تتر و ارزندگی آن در میان معاملهگران و تحلیلگران میشود.
تتر چیست و چرا باید خرید آن را جدی بگیریم؟
تتر (Tether) یکی از معروفترین استیبل کوینها در دنیای رمزارزهاست. تتر با نام اختصاری USDT شناخته میشود و به منظور ایجاد یک رمزارز پایدار با ارزش برابر با یک دلار آمریکا طراحی شده است. این موضوع به کاربران این ارز دیجیتال اطمینان میدهد که خرید تتر ارزنده و قیمت آن در مقایسه با رمزارزهای دیگر ثابت است و از نوسانات بازار در امان میماند.
تتر ابتدا در سال 2015 معرفی شد و از آن زمان تا کنون با رشدی چشمگیر، توجه سرمایهگذاران و معاملهگران در دنیای رمزارزها را جلب نموده است. این رمزارز ابتدا روی بلاکچین بیتکوین عرضه شد، اما به علت مشکلات موجود در این بلاکچین مانند کند بودن تراکنشها، تیم توسعهدهنده تصمیم به ارائه تتر به عنوان توکن ERC-20 روی شبکه اتریوم گرفت. این اقدام باعث کاهش کارمزدها و افزایش سرعت تراکنشها شد و تتر را به یکی از معتبرترین استیبل کوینها در بازار تبدیل کرد.
تتر همچنین روی بلاکچینهای دیگری مانند ترون و ایاس نیز عرضه شده و اکنون بر روی بلاکچینهای مختلفی نظیر آوالانچ، Algorand، پالیگان، ترون، سولانا و SLP قابل دسترسی است. این ویژگیها تتر را به یک گزینه محبوب برای معاملات و انتقال وجه در دنیای رمزارزها تبدیل کرده است.
ایده طراحی تتر، توسط چه شخص یا تیمی داده شد؟
ادعا میشود که ایده طراحی تتر در سال 2014 توسط سه نفر، ریو کالینز، کریگ سلرز و براک پیرس مطرح شد. اما در این ایده اولیه، توکن استیبل کوین آنها، به نام Realcoin، نتوانست توجه زیادی را به خود جلب کند.
با این حال، در سال 2015، تتر توسط شرکت جدیدی در هنگ کنگ، که مالک صرافی متمرکز رمزنگاری Bitfinex نیز بودند، خریداری شد. ادغام این توکن در اکوسیستم Bitfinex با نام تتر، محبوبیت آن را افزایش داد.
علیرغم چالشهایی که شرکت برای تامین پشتوانه مالی این پروژه داشت، آنها موفق شدند شرکای بانکی در پورتوریکو و باهاما پیدا کنند. به این ترتیب در طول دوره صعودی شدن بازار ارز دیجیتال، استیبل کوینها به ویژه تتر در میان توکنهای برتر از نظر حجم معامله و ارزش بازار، قرار گرفتند.
تتر در جزایر ویرجین بریتانیا ثبت شده و JL van der Velde را به عنوان مدیر اجرایی آن فهرست کرده است. این شرکت و Bitfinix هر دو متعلق به iFinex هستند.
آیا تتر درست مانند بیت کوین تولید میشود؟
فرآیند تولید تتر مانند بیت کوین نیست. به همین دلیل نمیتوان از مفهوم استخراج تتر برای این استیبل کوین استفاده کرد. میزان سکههای موجود برای بیت کوین مشخص و عرضه آن محدود است. در صورتی که برای خرید تتر هیچ محدودیتی وجود ندارد. در واقع این رمزارز مانند دلار که توسط بانک مرکزی قابل چاپ شدن است، توسط شرکت سازنده آن، تولید میشود.
ادعا میشود که معادل میزان تتر تولید شده تا کنون، دلار در ذخایر بانکی نگهداری میشود. اما این ادعا ثابل اثبات نیست. میزان عرضه تتر با تقاضا تغییر میکند. هرچه تقاضا برای خرید تتر افزایش یابد، تولید و عرضه نیز از سوی شرکت توسعهدهنده افزایش مییابد.
در واقع تنها فرق تتر با دلار در غیرمتمرکز بودن و توسعه شبکه آن بر بستر بلاکچین نهفته است. در حالی که تولید و توزیع توکنهای تتر از سوی شرکت iFinex کاملا متمرکز انجام میشود.
خرید تتر USDT چه مزایا و معایبی دارد؟
با ورود به معاملات بازار ارز دیجیتال و خرید تتر، مزایای فراوانی نصیب معاملهگران و سرمایهگذاران میشود. در کنار این مزیتها، گاه ضررهایی نیز متوجه سرمایه شما است که ضرورت آگاهی از آنها را افزایش میدهد. این موارد عبارتند از:
مزایای خرید تتر
پایداری قیمت تتر: تتر برای حفظ ارزش یک به یک با دلار آمریکا طراحی شده است. به این معنی که یک USDT همیشه باید برابر با یک دلار در نظر گرفته شود. این ثبات یکی از مهمترین مزایای این رمزارز است، زیرا پناهگاهی امن برای معاملهگران و سرمایهگذارانی فراهم میکند که میخواهند از نوسانات قیمت رایج در بازار ارزهای دیجیتال اجتناب کنند.
نقدینگی: تتر جریان نقدینگی بالایی در بازار ایجاد میکند و خرید و فروش آن را در مقایسه با بسیاری از ارزهای دیجیتال دیگر آسانتر است. این نقدینگی برای معاملهگرانی که برای فعالیتهای تجاری نیاز به دسترسی سریع به موجودی نقدی خود دارند، ارزشمند است.
استفاده در معاملات روزانه: تتر به عنوان یک ارز دیجیتال مناسب برای معاملات روزانه در نظر گرفته میشود. این موضوع به دلایل زیر است:
- پایداری
- توانایی حرکت سریع
- امکان خارج شدن از پوزیشنها بدون نگرانی در مورد نوسانات قابل توجه قیمت
معایب خرید تتر USDT
یکی از انتقادات اولیه تتر، نگرانی در مورد ماهیت متمرکز آن است. Tether Limited، شرکت پشتیبان USDT، با نظارت قانونی و نظارتی مواجه شده است. برخی استدلال میکنند که این تمرکز میتواند برای پایداری Tether خطراتی ایجاد کند.
ریسک های نظارتی: چشم انداز نظارتی برای استیبل کوین ها، از جمله تتر، در حال تغییر است. در مورد اینکه چگونه مقررات ممکن است بر استفاده و در دسترس بودن Tether در آینده تاثیر بگذارد، تردید وجود دارد. تغییرات در مقررات میتواند بر ثبات و اعتماد به خرید تتر تاثیر بگذارد.
جمعبندی
تتر رمزارزی مفید برای حفظ ارزش دارایی معاملهگران است. مزایای خرید تتر شامل پایداری قیمت و جریان نقدینگی بالا و… است. در حالی که معایب آن شامل نگرانیهایی در رابطه با تمرکز و ریسکهای نظارتی است. درک این مزایا و معایب به شما کمک میکند تا تصمیمی آگاهانه در مورد خرید و فروش تتر به عنوان بخشی از سبد ارزهای دیجیتال خود بگیرید.