مدرن ترین روش های کاشت مو برای داشتن موهای پرپشت و زیبا

معرفی روش های مدرن و جدید کاشت مو

نخستین بار، 70 سال پیش بود که اولین روش کاشت مو معرفی شد، شاید کسی پیش بینی نمی کرد که امروزه روش های کاشت مو باعث درمان قطعی مشکلات طاسی و کم پشتی موهای سر شوند. می توان گفت که کاشت مو روشی انقلابی و بزرگ در درمان مشکلات ریزش مو می باشد. گسترش پیدا کردن علم پزشکی در گذر زمان باعث ایجاد تکنیک های جدید و کامل تری از کاشت مو شده است به طوری که هر چند وقت یک بار، یک روش جدید ایجاد می شود که ممکن است محدودیت های روش های پیشین را نداشته باشد و با توجه به فیزیولوژی افراد و حدود طاسی می توان یکی از روش های خاص را برگزید.

فرآیند کاشت مو

تمام تکنیک ها بر اساس برداشت گراف مو از بانک مو به روش های مختلف و کاشت آن در نواحی کم پشت و طاس سر می باشد. هر تکنیک از کاشت مو اصولا مناسب یک سری از متقاضیان است که به وسعت ناحیه طاس سرشات و صلح دید متخصص بستگی دارد. روش های مختلف کاشت مو از جهاتی با هم تفاوت دارند:

  • ابزار و نحوه استخراج گرافت ها از بانک مو هم یکی دیگر از تفاوت های بارز این تکنیک ها است. در تکنیک میکرو FIT، از ایمپلنتر مینیاتوری برای برداشت استفاده می شود که خیلی ظریف و دقیق است. سوراخ های ریزی که در اطراف فولیکول مو ایجاد می شود، با دقت هر چه تمام و بدون ایجاد آسیب فیزیکی به فولیکول ها، آن را از بافت های اطراف جدا می کنند. در تکنیک میکرو گرافت، پزشک متخصص با به کار گیری یکی از دو تکنیک هولدرهای اتوماتیک و یا تکنیک  تریکوفیتیک اسکارلت، سوراخ های ریزی را در بانک مو ایجاد و فولیکول های مورد نظر را برداشت می کند. دستگاه های بسیار پیشرفته ای که در تکنیک سوپر FUE استفاده می شود بدون ایجاد کردن آسیب به بانک مو و فولیکول ها، به دقت بهترین فولیکول ها را که ضخامت مناسبی هم داشته است، استخراج می کند.
  • بانک موی مورد استفاده در انواع روش های مختلف ممکن است تا حدی متفاوت باشد. بهترین بانک مو، موهای ناجیه پشت سر و کنار گوش ها است. در بعضی از روش ها مانند روش سوپر ترکیبی و روش BHT امکان برداشت گرافت های مو از بانک موهای بدن یعنی ناحیه قفسه سیسنه و زیر ریش هم میسر می باشد.
  • نحوه بافت گرافت موها از بانک مو هم متفاوت است. در کاشت مو به روش FUT برداشت فولیکول ها از ناحیه بانک موها به صورت نواری انجام می گیرد. این در حالی است که در کاشت مو به روش FIT، فولیکول های مو به صورت جدا و یک به یک صورت می گیرد. بعضی تکنیک ها مانند کاشت مو به روش سوپر ترکیبی امکان برداشت گرافت ها با هر دو تکنیک FUT و یا FIT وجود دارد.

دلایل پیدایش تکنیک های نوین و جدید کاشت مو

عوامل متعددی وجود دارند که به عنوان معیار کیفیت سنجی برای بررسی و ارزیابی تکنیک های مختلف کاشت مو در نظر گرفته می شوند. تکنیک های نوین و پیشرفته بر مبنای همین معیارها گسترش یافته اند و به صورت خلاصه:

  • ابزارهای پیشرفته ای که در جدیدترین روش های کاشت مو به کار می رونأ، باعق بالا رفتن سرعت و دقت انجام پروسه کاشت مو می شوند و می توانند نتایح بهتری را ایحاد کنند.
  • بعضی از تکنیک ها در صورت صلاح دید پزشک، علاوه بر سر، قابلیت اجرا روی ریش، سبیل و ابرو هم دارند. زیرا تکنولوژی پیشرفته امکان ایجاد شکاف هایی بسیار مینیاتوری در مناطق ظریف مانند ابرو و ریش را ایجاد می کند.
  • در تکنیک های نوین همیشه سعی می شود که کمترین تهاجم نسبت به روش های پیشین وجود داشته باشد، به طوری که در روش های جدیدتر امروزی، آثاری از خونریزی و بخیه وجود ندارد. به همین جهت محل برداشت مو از ناحیه بانک مو، بعد از بهبودی کامل قابل تشخیص نیست.
  • زخم، درد و گزگ در روش های نوین به ندرت اتفاق می افتد.
  • استفاده از ابزارهای پیشرفته و مینیاتوری در تکنیک های نوین، خط رویش طبیعی تری را ایجاد می کند زیرا که امکان انتخاب مو با ظرافت متفاوت از بانک مو برای پزشک جراح وجود دارد.
  • آسیب مکانیکی به فولیکول ها در اثر استخراج از بانک مو به لطف برخورداری از دستگاه های پیشرفته تر خیلی کمتر است.
  • در روش هایی که امکان آنالیز و اسکن فولیکول ها وجود داشته باشد، پزشک می تواند با کیفیت ترین فولیکول ها را به منظور پیوند، استخراج کند که این عامل بر ارتقا نتایج، بسیار موثر خواهد بود.

انواع روش های کاشت مو در ایران

با پیشرفت علم پزشکی در جهان، با وجود کارشناسان زبده کاشت مو، روش های پیشرفته و نوین کاشت مو در کشور ایران هم به صورت کاملا تخصصی در کلینیک های تخصصی کاشت مو انجام می گیرد. در ادامه جدیدترین روش های کاشت مو به شرح زیر است:

 

مدرن ترین روش های کاشت مو برای داشتن موهای پرپشت و زیبا

  • تکنیک کاشت مو به روش Micro FIT

کاشت مو به روشت Micro FIT یا MFIT روشی جدید است. همان گونه که از نام آن مشخص است، اساس این روش همان روش FIT می باشد ولی با استفاده از ابزارها و دستاه های دقیق تر و ظریف تر انجام می گیرد. ظرافت دستگاه های به حدی مباشد که حتی ایمپلنترهای استفاده شده در ربات کاشت موی ARTAS (پانچ‌هایی با قطر ۱ میلی‌متر دارد) هم ظریف‌تر هستند. در این تکنیک با استفاده از دستگاه ایمپلنتر مینیاتوری، سوراخ‌هایی با قطر مختلف از ۰/۶ تا ۰/۹ میلی‌متر روی پوست ناحیه بانک مو ایجاد و فولیکول ها را از بافت اطراف آن جدا می کند. ایمپلنتر مینیاتوری از پانچ با سر چرخان تشکیل شده که مانند یک مته وارد پوست می شود و با کمک نیروی مکش فولیکول ها استخراج می شوند.

از سویی سوراخ های ایجاد شده خیلی ریز می باشند له همین جهت احتمال خونریزی خیلی کم می شود و نیاز به بخیه به منظور بستن ناحیه برداشت شده ندارید و این ویژگی هم بر خلاف روش FUT است که با خونریزی و زخم همراه است و نیاز به بخیه دارد. به همین دلیل دوره نقاهت بعد از کاشت به روش Micro FIT کوتاه تر است. بعد از آماده سازی گرافت ها که در مرحله قبل استخراج شده بودند، توسط هولدر دستگاه یا انبرک های مخصوص وارد پوست ناجیه دریافت کنده می شوند.

از مزایای قابل ذکر این روش می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش عوارض جانبی همچون برداشت ناقص فولیکول ها، دفن فولیکول ها و عدم تماس مستقیم فولیکول ها با ابزارهای جراحی به دلیل استفاده از ایمپلنتر مینیاتوری با قابلیت پانچ چرخان.
  • امکان تکمیل کاشت مو در یک روز؛
  • امکان بالاتر بردن کیفیت گرافت های استخراج شده به کمک دستگاه‌های مینیاتوری تکنیک Micro FIT.
  • عدم نیاز به تراشیدن سر.

تمام افراد می توانند کاندید این تکنیک باشند به جز متقاضیانی که بانک مو غیر متراکم و ناکافی و با سابقه ایجاد زخم های کلیویایی داشته باشند.

 

مدرن ترین روش های کاشت مو برای داشتن موهای پرپشت و زیبا

  • تکنیک کاشت مو به روش Micro Graft

در روش کاشت موی میکروگرافت با استفاده ابزارها پیشرفته و مخصوص به نام ”هولدرهای اتوماتیک” در سایز میکرون برداشت فولیکول ها انجام می گیرد (در صورت صلاحدید پزشک و وجود طاسی زیاد از روش تریکوفیتیک اسکارلت نیز برای برداشت گرافت ها استفاده می شود). سپس با استفاده از سوزن های کوچک، سوراخ هایی به اندازه یک میلی متر در نواحی طاسی و یا کم پشت ایجاد و گرافت های آماده شده به وسیله میکرو ایمپلنتر داخل سوراخ‌ها کاشته می‌شوند.

امکان پیوند گرافت تا 2 برابر بیشتر از دیگر روش ها، تهاجم کمتر، اجرای راحت این تکنیک به دلیل داشتن تکنولوژی پیشرفته در کنار نتایج قابل قبول و ظاهر طبیعی که به همراه دارد، روش میکروگرافت را مورد توجه خیلی از متخصصین پوست و مو متقاضیان قرار داده است.

در تمام افرادی که کاندید این تکنیک می شوند، وجود موهای پشت سر یا کنار گوش ضروری می باشد و افرادی که در این نواحی تراکم موی بیشتری باشند، نتایج بهتری می گیرند. طیف وسیعی از متقاضیان اعم از افرادی که طاسی ناحیه ای، طاسی دائمی، ریزش موی شدید و یا کچلی داشته باشند و نیز متقاضیان کاشت ریش و سبیل و کاشت ابرو می توانند کاندید این تکنیک باشند. هیچ محدودیتی برای اجرای این روش برای خانم ها وجود ندارد.

این روش کاشت به عنوان تکنیکی کم عارضه در نظر گرفته می شود. به دلیل پیشرفته تر و جدیدتر بودن ابزارهای این تکنیک، تبحر پزشک متخصص در استفاده از ابزارها و اجزا صحیح این تکنیک بسیار مهم است.

 

مدرن ترین روش های کاشت مو برای داشتن موهای پرپشت و زیبا

  • تکنیک کاشت مو به روش Super FUE

این تکنیک بر اساس کاشت مو به روش FUE بوده و همانند روش FIT فولیکول ها به صورت جداگانه استخراح می شوند با این تفاوت که احرای مراحل برداشت و کاشت همگی به کمک دستگاه های پیشرفته و هوشمند انجام می شوند، لذا محدودیت های تکنیک های پیشین را مرتفع نموده است. این تکنیک یکی از با کیفت ترین روش های کاشت مو است و نتایج آن هم به تخصص پزشک و تجربه او ربط دارد.

اجرای کاشت مو به روش Super FUE ابتدا پوست سر توسط اسکنرهای سه بعدی به دقت آنالیز می شود و به کمک لیزرهای مخصوص خط رویش مهندسی و طراحی می گردد. سپس گرافت هایی که ریشه های ضخیم تر و سیاه تری داشته باشنأ، توسط دستگاه های هوشمند و اتوماتیک از بانک مو خارج می شوند. بعد از استخراج، فولیکول ها تا رسیدن زمان کاشت، به کمک تجهیزات نگخه دارنده ویژه ای (که محیطی ایزوله، استریل و حاوی مواد مغذی برای فولیکول هاست) ذخیره می شوند و  به این ترتیب بقای آن ها تا ۵ برابر بیشتر از سایر تکنیک ها حفظ می شود.

با استفاده از دستگاه ایمپلنتر مخصوصی که این تکنیک دارا می باشد، شکاف های ظریف با عمق مشخص در ناحیه گیرنده ایجاد و فولیکول ها در نواحی کم پشت کاشته می شوند. استفاده از این تکنیک، دقت و سرعت کاشت مو را به صورت قابل توجهی بالاتر می برد. محدودیت های اصلی این تکنیک، می توان به لزوم کوتاه کردن موهای سر اشاره نمود.

  • آنالیز نمودن پوست سر توسط اسکنر های سه بعدی، اطلاعات راجع به وسعت ناحیه کاشت و تعداد فولیکول های مورد نیاز پیوند، ویژگی های پوست سر از منظر میزان رطوبت و کشسانی، ویژگی های ناحیه بانک مو، تعیین مناسب ترین نواحی برای انتخاب به عنوان بانک مو، ارزیابی دقیق تعداد فولیکول های قابل برداشت از بانک مو،  تعیین علت ریزش مو، وجود بیماری های پوستی، بررسی ضخامت و ریشه های گرافت ها، ارزیابی عمق ریشه ها به منظور کاهش احتمال ایجاد آسیب حین برداشت، بررسی نحوه خونرسانی به پوست سر ، تعیین تراکم موهای سفید و سیاه به طوری که بتوان موهای با ریشه های سیاه را استخراج کرد.
  • دستگاه اتوماتیک دارای قابلیت تنظیم زاویه و سرعت چرخش کانولا است و کمتری میزان خونریزی و آسیبی را به فولیکول وارد می کند.
  • مکان استخراج گرافت های چند ریشه ای تا 5 برابر بیشتر میسر می باشد.
  • عوارض جانبی ماند عفونت به دلیل یک بار مصرف بودن پانچ و قلم های دستگاه، خیلی ناچیز می باشد.

تمام علاقمندان به کاشت مو که موهای کم پشت دارند به دلایلی مانند سفتی پوست سر نتوانند کاندید تکنیک هایی مانند FUT شوند، می توانند از این تکنیک نتایج قابل قبولی دریافت کنند.

 

مدرن ترین روش های کاشت مو برای داشتن موهای پرپشت و زیبا

  • تکنیک کاشت مو به روش DHI

کاشت مو به روش DHI روشی حدید برای کاشت مو است و مخفف عبارت “Direct Hair Implantation” به معنی “کاشت موی مستقیم” می باشد و فرآیند استخراج فولیکول ها هم در این تکنیک دقیقا مشابه روش FUE است، با این تفاوت که اجرای دو مرحله ای استخراج و کاشت فولیکول ها به صورت همزمان است و به عنوان بخشی از یک فرایند یک یا دو مرحله ای با هم ترکیب می شوند و بدین ترتیب پزشک فولیکول های موی استخراج شده را مستقم در مناطق دریافت کننده و کم پشت سر، می کارد.

فناوری پیشرفته این تکنیک، توانسته کاشت مویی با نتایج مادام العمر و بدون استفاده از تیغ جراحی یا زدن بخیه و ایجاد شکاف در پوست سر برای متقاضیان به همراه دارد به طوری که فقط در یک جلسه، تراکم قابل قبولی قراهم می شود. بالاتر بودن سرعت اجرا این تکنیک در نهایت، مدت زمان باقی ماندن پیوندها در خارج از بدن را کاهش می دهد و فولیکول های کمتری به این ترتیب آسیب می بینند. عدم نیاز به تراشیده شدن مو هم از دیگر مزایای این تکنیک ها است.

باید توجه داشته باشید که همچون دیگر روش های نوین کاشت مو، تسلط کافی پزشک متخصص بر نحوه اجرا تکنیک DHI به کاهش عوارض جانبی و موفقیت آمیزتر بودن پیوند، می انجامد، لذا انتخاب کلینیک مناسب بسیار حائز اهمیت است.

 

روش های جدید کاشت مو در جهان

بعضی دیگر از تکنیک های کاشت مو هم وجود دارند که اخیرا در کشورها پیشرفته تر ارائه می شوند که در ادامه بعضی از آنها را توضیح می دهیم:

  • تکنیک کاشت مو به روش Super FIT

همان گوه که از نام این روش مشخص است، کاشت مو بر اساس اصول روش FIT است که فولیکول ها به صورت تک تک از بانک مو استخراج می شوند و تمام مراحل توسط دستگاه های پیشرفته و اتوماتیک انجام می شود. این تکنیک تقریبا برای تمام متقاضیان بسته به صلاح دید پزشک انجام شده و به واسطه تکنولوژی پیشرفته ای که دارد، علاوه بر افزایش سرعت و دقت، نتایج خاصی را هم در پی دارد.

خونریزی، درد و بخیه در این روش وجود ندارد. کل فرآیند کاشت مو به روش Super FIT بدون نیاز به بی هوشی و فقط با استفاده از بی حسی های موضعی است و برای ایجاد بی حسی هم از سوزن استفاده نمی شود زیرا که مواد بی حس کننده توسط دستگاه مخصوصی اعمال می گیردد. بهره مند شدن از دستگاه های پیشرفته در این روش، امکان استخراج گرافت هایی با ریشه هایی چند تایی را برای پزشک فراهم می کند که تراکم کاشت را به صورت قابل توجهی تا 5 برابر افزایش خواهد داد.

تکنولوژی پیشزرفته این روش احتمال آسیب به فولیکول ها و بانک مو را به صفر رسانده است. در این تکنیک هم ایمپلنترهای مخصوص کار کاشت فولیکول ها را بر عهده دارند و آنها در عمق مناسب و زاویه مورد نظر می کارد. دقت در اجرای این روش به تخصص پزشک وابسته می باشد و تا 10 برابر دقت کاشت با ابزارهای این روش بیشتر از تکنیک های قبلی شده است. ظرافت و دقت ابزارهای این تکنیک، امکان کاشت ریش، سبیل و ابرو را هم میسر می کند.

با این وجود در این تکنیک نیز نیاز به کوتاهی مو سر وجود دارد.

لیزرتراپی این تکنیک در ناحیه کاشت، علاوه بر کاهش التهاب ناشی از پیوند و اسکار بر روی پوست، سرعت بهبودی پس از پیوند را نیز بهبود بخشیده است.

 

  • تکنیک کاشت مو به روش NeoGraft

کاشت مو به روش NeoGraft روشی نیمه اتوماتیک متشکل از FUE می باشد و یکی از مدرن ترین تکنیک های کاشت مو در جهان است که از فناوری جدید به نام Venus Treatments استفاده می کند. در این تکنیک با از بین بردن بعضی از خطاهای انسانی مرتبط با کاشت مو، روش روش NeoGraft از سایر روش های مبتنی بر FUE موثر تر است.

در این تکنیک فولیکول های مو با استفاده از یک ابزار برداشته و با مکش خارج می شوند. این تکنیک نیاز به مرحله جداگانه برای ایجاد کردن برش و فولیکول های مو ندارد. به این صورت که با کمک ابزارهای ویژه ای، ایجاد برش و کاشت فولیکول ها به صورت همزمان انجام می شوند. در تکنولوژی تکنیکNeoGraft در مقایسه با روش های FUE و FUT، احتمال ایجاد ضربه و آسیب به فولیکول های مو کمتر می باشد و بدین ترتیب میزان بقای فولیکول های پیوندی بیشتر است. این روش از روش های دیگر کم تهاجی تر است و آسیب به عروق و اعصاب محیطی نمی رساند. سرعت این تکنیم هم خیلی بالاتر از روش FUE می باشد.

 

  • تکنیک کاشت مو به روش Sapphire FUE

این روش بسیار جدید است و ابزارهای مورد استفاده مجهز به یاقوت های برش خورده می باشند که ضمن کاهش درد، هیچ نوع آسیبی به بافت به بانک مو نمی رسانند. فقط فولیکول ها استراج می شوند و برداشت های بافتی انجام نمی شود. برای استخراج گرافت های مو، شکاف های ظریف با قطر ۰/۶ الی ۰/۷ میلی متر ایجاد می شود و به دلیل ظریف بودن خونریزی ندارد و در دوره نقاهت به سرعت بهبود می یابند، لذا هیچ گونه جای زخم بر جای نخواهد ماند.

  • دارا بودن بانک موی قوی و قابل برداشت، برای اجرای روش Sapphire بسیار مهم است.
  • شکاف های بسیار ظریفی که ایجاد می شوند، متناسب با اندازه فولیکول های می باشند، فلذا ریشه مو می تواند در کانال هایی با عمق مناسب و کاشته شود که امکان تغییر زاویه کاشت وجود نخواهد داشت و شکل اصلی آنها حفظ می شود.
  • تیغه های مورد استفاده در تکنیک Sapphire ضد باکتری بوده و آسیب بافتی یا عفونت ایجاد نخواهند کرد.
  • امکان کاشت تعداد بیشتری از گرافت ها به روش Sapphire وجود دارد.
  • نتایج نهایی پیوند طبیعی تر و متراکم تر خواهند بود.
  • تکنیک کاشت مو به روش ARTAS

دیکر روش کاشت مو در دنیا ARTAS است. ربات ARTAS در واقع یک دستیار تمام اتوماتیک است که به جراح کمک می کند تا برداشت های گرافت را با دقت بالاتری انجام دهد. این ربات به حدی پیشرفته می باشد که می تواند نقشه ای از وضعیت فولیکول های بانک مو (زاویه، نحوه جهت گیری، تعداد، کیفیت و ضخامت ریشه های فولیکول ها، و اطلاعاتی راجع به جای زخم در پوست بانک مو) را در اختیار جراح قرار دهد.

برداشت فولیکول ها به صورت خودکار توسط این ربات انجام می شود که تفاوت عمده این روش با روش های پشین است و ویژگی اصلی این روش یعنی سرعت بالاتر را ایجاد کرده است زیرا که ربات می تواند سرعت برداشت را تا 2 برابر بیشتر کند. این روش بسیار کم تهاجمی، با دوره نقاهت کوتاه و بدون نیاز به بی هوشی است. لازم به ذکر است که کاشت فولیکول ها در نواحی کم پشت مانند دیگر تکنیک ها به صورت دستی و توسط متخصص کاشت انجام می شود.

از محدودیت های اصلی این تکنیک این می باشد که ربات برای شناسایی فولیکول ها نیاز دارد تا تفاوت فاحشی بین رنگ مو و رنگ پوست متقاضی وجود داشته باشد، که به تبع آن، شناسایی فولیکول ها توسط ربات برای افراد با موهای صاف و تیره قابل انجام است و ممکن است تکنیک مناسبی برای متقاضیانی که موهای روشن (رنگی یا سفید) و نازک دارند، نباشد.

 

پرسش و پاسخ در مورد کاشت مو

آیا برای کاشت مو، محدودیت سنی وجود دارد؟

طبق بررسی های انجام شده، بهترین سن برای کاشت مو وقتی است که الگوی ریزش مو قابت شده باشد که معمولا بالای 27 سال، ریزش مو به الگوی ثابتی می رسد.

موثرترین روش کاشت مو برای افرادی که سابقه ریزش ارثی دارند کدام می باشد؟

بدون انجام دادن مشاوره حضوری در کلینیک توسط مشاورین کاشت، نمی توان به صورت دقیق گفت که کدام روش برای چه نوع طاسی مناسب است. زیرا انتخاب کردن تکنیک کاشت مو به شرایط و متغیرهای زیادی از جمله فیزیولوژی بدنی افراد هم بستگی دارد.

مطالب مشابه را ببینید!

انواع جوش صورت و دلیل آنها؛ روش های پیشگیری جوش صورت در زنان و مردان درمان ریزش موهای جلوی سر؛ دلایل ریزش این ناحیه از سر و جلوگیری از آن مراقبت از پوست در فصل زمستان برای حفظ سلامتی و زیبایی اطلاعات در مورد کرم ضد آفتاب و انتخاب بهترین نوع آن با توجه به پوست مراقبت از ناخن؛ روش های خانگی تقویت ناخن و مراقبت از ناخن ها ماسک مو بعد از حمام؛ دلیل استفاده از ماسک و نکات خرید سفید کردن آرنج؛ دلایل تیره شدن آرنج و 17 روش سفید کردن این ناحیه رفع سفیدی مو؛ روش های کنترل و درمان سفید شدن موها در زنان و مردان روتین پوستی انواع پوست؛ مراحل مراقبت از پوست از پاکسازی تا تقویت خواص روغن کندش؛ 20 فایده این روغن از تقویت مو تا درمان جوش و نحوه استفاده آن