5 نظریه درباره جهان موازی؛ آیا جهان موازی واقعا وجود دارد؟
جهان موازی دنیایی متفاوت از واقعیت است که در سال های اخیر توجه بسیاری را به خود جلب کرد، سوالات زیادی درباره این دنیایی زیبا و خیال انگیز وجود دارد. آیا جهان موازی وجود دارد؟ آیا داستان های تخیلی که درباره آن گفته میشود بر اساس واقعیت است؟ زندگی در دنیای موازی بر چه اساس است؟ آیا در دنیای موازی نیز قوانی و مقررات خاصی وضع شده؟ آیا امکان برقراری با دنیای موازی وجود دارد؟ و از این دسته سوالات که بیشتر ذهن افراد را به خود درگیر میکند؛ در ادامه مقالات روزانه با ما همراه باشید تا به بررسی بیشتر این موضوع بپردازم.
فهرست موضوعات این مطلب

جهان موازی چیست؟
امروزه مقوله های ماوراطبیعی مرکز توجه افراد هستند، به بیان دیگر افراد دوست دارند ذهن خود را درگیر مسائلی کنند که هنوز از نظر علمی ثابت نشده اند اما درباره آن ها فرضیاتی وجود دارد. جهان موازی یکی از این مفاهیم است که افراد زیادی به آن اعتقاد دارند، البته شواهد و دلایل کافی برای این باور خود نیز دارند.
بر اساس باور این افراد جهان موازی دنیای متفاوتی است و همین روتین زندگی در آن ادامه دارد، اما با تصمیمات و وقایع متفاوت تر که سبب می شود افراد انتخاب های گوناگونی را تجربه کنند. بر اساس علم نجوم این باور به چند جهانی معنا شده و با نام علمی multiverse شناخته می شود.
نظریه جهان موازی با توجه به وسعت جهان امر معقول به نظر می آید، بدون شک در میان جهان بی نهایت ما تنها در کره زمین خلاصه نشده و چه بسا در سیارات دور دست و یا در دیگر کهکشان ها حیات وجود دارد. تئوری دنیای موازی بر اساس نظریه هایی بود که در ابتدا با این تعاریف بیان می شد: ” حال و احوال انسان متاثر از رویداد هایی است که از جهان موازی نشات می گیرد.”
بررسی نظریه های مختلف درباره جهان موازی
جهان موازی کلمه جادویی است که تخیلی ترین تصورات را در ذهن انسان تداعی می کند، در واقع انسان بر این باور است که در دنیای مجازی می توانید برخی از رویداد های زندگی خود را به شکل دیگر تغییر دهد. این تصویر از دنیای موازی به واسطه فیلم و کتاب های تخیلی در ذهن انسان به وجود آمده ، البته نظریه های متفاوتی نیز در این باره وجود دارد که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
نظریه Infinite Universe
عالم بیکران یا جهان بی نهایت نظریه ای است که به صاف بودن زمان و فضا دلالت دارد، بر اساس این نظریه ما در یک عالم صاف و بی انتها زندگی می کنیم که در ادامه آن حیات دوباره وجود دارد. در واقع ما نمی توانیم یک شکل خاص برای قضا و زمان در نظر بگیریم و همین امر بر وجود عالم های دیگر دلالت دارد زیرا تمام ذرات موجود در عالم ما در یک راستای مشخص قابل تجمیع هستند.
نظریه عالم حباب دار
توقف تورم دلیل اصلی به وجود آمدن این نظریه است که توسط ویلنکین کیهان شناس بزرگ دانشگاه تافتز بیان شده، براساس تئوریه این فرد همه چیز از یک انفجار شروع شده است. انفجاری که از عمر آن 13.7 میلیارد سال گذشته و سبب شده که یک ذره کوچک به دنیای امروزه ما تبدیل شود؛ البته این انفجار مدام تکرار شده و هر بار با شدت آن افزایش پیدا می کند.
تورم ابدی نامی است که ویلنکین برای نظریه خود انتخاب نموده و بر اساس آن هر انفجار را سر منشا تورم بعدی می داند و با هر تورم یک حباب به دیگر حباب های عالم هستی افزوده می شود. ویلنکین هر حباب را یک جهان معرفی کرده که قدرت برقراری ارتباط با هم را ندارند. او در ادامه تحقیقات خود افزود که موجودات زنده در هیچ حبابی نمی توانند به دروازه حباب های دیگر نزدیک شوند چرا که با سرعت نور از ما دور خواهند شد.

نظریه Girls worlds
جهان موازی و نظریه چندین جهان بودن یکی از زیر مجموعه های عالم دختر به شمار می آید. بر اساس این تئوری که بر پایه نظریه رفتار ذرات زیر اتمی نشات میگیرد، هر جهان به نتیجه تصمیم گیری شما بستگی دارد؛ به بیان ساده تر ممکن است شما در یک عالم پیشنهاد کاری در هند را قبول کنید این در حالی است که در جهان موازی آن را رد کرده و به دنبال پیشنهاد های بهتر هستید. هر اقدام و نتیجه آن برای شما یک عالم موازی را رقم می زند که در همه آن ها در یک زمان و در آن واحد تصمیم های متفاوت اتخاذ می کنید.
نظریه ریاضی
همه چیز با یک جمع و تفریق ساده حل می شود اگر به خوبی آن را درک کنید. اثبات وجود جهان موازی به شیوه های متفاوتی صورت گرفته که در میان آن ها عالم ریاضی به ساده ترین شکل ممکن آن را توضیح داده است. Max Tegmark از موسسه فناوری ماساچوست نظریه عالم ریاضی را این گونه بیان می کند که ریاضی علم جدا از انسان است و فارغ از موجودیت فردی می توان هر جهان را به شکل مستقل تصور نمود.
عالم موازی
این نظریه مکمل نظریات عنوان شده که بر اساس آن تئوری چند جهانی بودن به اثبات رسیده است. همانطور که در نظریه عالم بیکران عنوان شد، فضا_زمان صاف و مسطح است و در جهان های چندگانه تنظیمات هر ذره به 1010 به توان 122 امکان تغییر حالت دارد؛ بر این اساس تکه های کیهانی با تعداد بی نهایت همراه هستند که آرایش ذرات در هر یک از آنها باید به شکل مساوی تکرار شود. هر تکه کیهانی که بیانگر نمونه های کاملا مشابه از ما، در واقع جهان و تکه از ذره در موقعیت های مختلف است.
نظریه مخالفان جهان موازی
با وجود استدلال های منطقی و دلایل علمی که توسط افراد زیادی بیان شده، افرادی وجود دارند که تئوری دنیای موازی را رد می کنند. اتان سیگال در مقاله خود درباره جهان موازی، فضا_زمان را بی نهایت می داند اما در نهایت این بی نهایت محدودیت هایی را عنوان نموده است. سیگال بر این باور است که عمر جهان کمتر از 14 میلیارد سال است که این خود یک محدودیت به شمار می آید.
بر اساس این نظریه امکان تعدد ذرات کاهش پیدا می کند و با این حساب فرد مشابه شما در جهان موازی با احتمال کمتری برای رد کردن فرصت شغلی در هند وجود دارد. اتان سیگار معتقد است که انبساط آغاز جهان به واسطه انرژی ذاتی فضا صورت گرفته و سرعت تورم تحت تاثیر زمان با کندی مشهودی همراه بوده است. با توجه به این تئوری می توان گفت که گسترش ذرات با انفجار بزرگ ادامه پیدا نکرده و سرعت تورم در بازه های مختلف احتمال ایجاد جهان موازی و عالم مشابه به عالم ما را به حداقل می رساند.
معروف ترین کتاب ها درباره جهان موازی
جهان موازی و آرزوی یک زندگی رویایی در ذهن انسان به حدی قوی است که تخیل خود را آزاد گذاشته تا هر آن چه که به ذهن او می رسد را در قالب کتاب و فیلم به نمایش بگذارد. دنیای خیالی که با خواندن این کتاب ها و دیدن فیلم ها در ذهن انسان شکل میگیرد بیشتر او را وادار می کند که به وجود جهان موازی باور داشته باشد.
بدون شک همه ما دوست داریم که در دنیای دیگر با شرایط یکسان تصمیمات بهتری بگیریم و زندگی رویایی داشته باشیم، این خیال زیبا بیشتر انسان را وا می دارد که به دنبال راهی برای کشف حقیقت بگردد. نوشتن کتب و ساختن فیلم ها این باورها را قوت می بخشد از این رو نویسندگان بزرگ در طول تاریخ جهان موازی را برای ما اینگونه به نمایش گذاشته اند. از معروف ترین کتبی که با محوریت فضای موازی منتشر شده اند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- برگزیدگان
- ماده تاریک
- جهان های موازی
- چیزی عمیقا پنهان
- لیرا و قطب نمای جادویی
- دست کاری زمان و مکان
مجموعه ای از رویداد های هیجان انگیز که واقعیت دنیای واحد را به چالش می کشد، روایت متفاوت از دنیای چند بعدی که خیالات وسوسه برانگیز را در ذهن خواننده ایجاد می نماید. نویسندگان این کتب به زیبایی هرچه تمام تر نظریات مختلف را در قالب نثر روان به شکل ماهرانه ای به نمایش می کشند و دنیای وهم انگیز را به گونه ای بیان می کند که خیال آن در رویای شبانه به سراغ خواننده می آید.
جمع بندی
جهان موازی وجود دارد یا خیر؟ سوالی که با گذر زمان در ذهن افراد بیشتری رسوخ می کند و ذهن آنها را بیشتر به خود درگیر می کند. ممکن است از خود بپرسید که وجود دنیای مشابه چه فایده ای دارد؟ بدون شک اثبات این قضیه نیاز به تمرکز بیشتری دارد اما در صورت درست بودن آن انسان به هر شکل ممکن راه عبور از دروازه را می یابد.
وجود دنیای موازی و گذر از دروازه عالم های مختلف رویایی باورنکردنی و جذابی است که انسان برای رسیدن به آن دست به دامن علم شده است. بدون شک گذر از دروازه راز خلقت هستی را بر همه آشکار می کند، علاوه بر آن انسان می تواند کنترل زندگی خود را در دست بگیرد و چه بسا افرادی که با عدم علم آگاهی جان خود را از دست می دهند، با امکان عبور و مرور در دنیای موازی این مسائل برای همیشه به پایان می رسد و راز زندگی جاودان را نیز کشف می شود.