بیوگرافی یاسمین مقبلی اولین زن فضانورد ایرانی؛ از مهاجرت به آمریکا تا ورود به ناسا

ما امروز در سایت روزانه قصد داریم تا زندگی شخصی و حرفهای یاسمین مقبلی اولین زن فضانورد ایرانی را با شما عزیزان بررسی کنیم. پس تا آخر با ما همراه سایت خود یعنی روزانه باشید.
تولد

یاسمین مقبلی یاسمین مقبلی در تاریخ 24 ژوئن سال 1983 در شهری به نام باد نائوهایم در کشور آلمان متولد شد.
خانواده

پدر یاسمین مقبلی، کامی و مادرش فرشته نام دارد که این زوج اصالتا اهل مهاباد کردستان (آذربایجان غربی) هستند. او همچنین یک برادر بزرگتر از خود به نام کاوه دارد.
مهاجرت از ایران به آلمان
پدر و مادر یاسمین هر دو تحصیل کرده رشته معماری میباشند که قبل از انقلاب به آلمان مهاجرت کردند.
مهاجرت به آمریکا
والدین یاسمین بعد از مدت کوتاهی از آلمان به ایالت متحده آمریکا مهاجرت کرده و در شهر بالدوین در ایالت نیویورک سکونت پیدا کردند.
تحصیلات

یاسمین مقبلی پس از پایان دوران تحصیلاتش در بالدوین، به دبیرستان ارشد بالدوین رفت و در آنجا تحصیلات خود را ادامه داد.
علاقه شدید به نجوم و فضا شناسی

یاسمین علاوه بر درسهای مدرسهاش، به علم نجوم و فضا شناسی علاقه داشت به طوری که در کمپ آموزشی واقع در هانتسویل واقع در ایالت آلاباما در آمریکا شرکت میکرد و به گفته مادرش کمترین استراحت را از خود میگرفت و بدون رد به همه کلاسها میرفت.
حضور در دانشگاه پر آوازه MIT
مقبلی پس از فارغ التحصیلی از دبیرستان بالدوین، در رشته مهندسی هوافضا در دانشگاه پر آوازه MIT ادامه تحصیل داد و از این دانشگاه فارغ التحصیل شد.
حضور در تیم بستکبال دانشگاه

یاسمین مقبلی در این دانشگاه عضو تیم بسکتبال بود و کمی بعد توانست مدرک کارشناسی خود را از این دانشگاه خصوصی کسب کند.
فارغ التحصیل و ورود به ارتش

یاسیمن در میانه دوره لیسانس به دانشگاه افسری رفت و به استخدام تفنگداران دریایی ایالات متحده آمریکا درآمد و فارغ التحصیل ممتاز دانشکده خلبان آزمایشی نیروی دریایی ایالات متحده شد تا جایی که استادان خود را شگفت زده کرد.
سپس به عنوان خلبان بالگرد بل ای اچ 1 معروف به (سی کبری) آموزش دید و توانست به ارتش ایالت متحده آمریکا وارد شود.
فعالیت نظامی

یاسمین مقبلی در سال 2005 به عنوان یک افسر در نیروی دریایی ایالات متحده کمیسیون گرفت و برای تبدیل شدن به خلبان هلیکوپتر AH-1 Super Cobra آموزش دید و توانست در این حوزه نیز مهارت لازم را بدست بیاورد.
150 عملیات موفق در ماموریت های رزمی

مقبلی در دوران خلبانی نظامی خود در بیش از 150 ماموریت رزمی، از جمله در جنگ افغانستان حضور داشته است. یاسمین همچنین در پایگاه هوایی نیروی دریایی کورپس مارین در یوما نیز حضور داشت.
سابقه پرواز با 25 نوع هواپیما و جت
یاسمین سابقه بیش از دو هزار ساعت پرواز با 25 نوع هواپیمای مختلف را دارد.
او در این باره گفته است: رشته تحصیلی من در موسسه تکنولوژی ماساچوست رشته مهندسی هوافضا بود و سپس به ارتش دریایی ملحق شدم. علاقهمند به راندن جتها بودم و برایم جالب بود که چرا اغلب مایل به راندن هلیکوپتر هستند، وقتی میتوان جت راند؟
ورود به ناسا

در سال 2017 میلادی یاسمین مقبلی از طرف اداره ملی هوانوردی و فضایی به عنوان عضوی از یک گروه 22 نفره از فضانوردان برگزیده شد که از همین رو به مدت دو سال تحت تعلیم قرار گرفت.
انتخاب شدن از بین 18هزار نفر

این 22 نفر از بین 18300نفری که ثبت نام کرده بودند، برگزیده شدند. این افراد باید با توجه به شرایط موجود در فضا، آموزش میدیدند تا نقش خود را به خوبی در ماموریت خود ایفا کنند و به گفته بیشتر شرکت کنندگان در این دوره تمرینهای طاقت فرسایی وجود داشت که هر کسی نمیتوانست موفق شود…
یاسمین مقبلی درباره تمرین های دو ساله در ناسا
یاسیمن درباره شرکت در دوره های ناسا این گونه پاسخ میدهد: خیلی هیجان دارم، که در این دوره حضور دارم. اکنون به مدت دو سال میباشد، که تحت آموزشهای لازمه برای جای گرفتن در ایستگاه فضایی هستم نمیتوانم بگویم سخت نیست اما تمام تلاشمو میکنم تا نهایت لذت رو ببرم.
کاندید شدن برای پرواز به مریخ

در اوایل سال 2020 میلادی یاسمین مقبلی از برنامه ای که ناسا تدارک دید تا کاندیدان خود را آموزش دهند، فارغ التحصیل شد و به یکی از واجدین الشرایط پرواز فضایی به ماه و مریخ در کنار 13 نفر قرار گرفت.
حضور در پروژه فضایی آرتمیس

در دسامبر 2020 ناسا اعلام کرد که مقبلی یکی از فضانوردانی خواهد بود که نامزد حضور در برنامه فضایی آرتمیس ناسا برای سفر به ماه و احتمالاً مریخ خواهد بود.
اگر او از بین 9 زن نامزد سفر به ماه انتخاب شود، اولین زنی خواهد بود که به ماه میرود.
یاسیمن مقبلی فرمانده مأموریت SpaceX Crew-7

در مارس 2022، او به عنوان فرمانده مأموریت SpaceX Crew-7 به ایستگاه فضایی بینالمللی منتسب شد. این پرواز فضایی، اولین پرواز فضایی او خواهد بود.
زندگی در مریخ
یامسین مقبلی فرمانده گروهی خواهد بود که تحت سرمایهگذاری ایلان ماسک به مریخ رفته و در یک کلونی زندگی خواهند کرد تا بشر بدین سان میان ستارگان نیز سفر و زندگی کرده باشد
جواب به سوال خبرنگار معروف کریستین امانپور
من هیجان زدگی را در صدای شما حس میکنم، آیا شما برنامهای برای قدم گذاشتن روی ماه یا سیارههای فراتر را دارید ؟
مقبلی: من بسیار هیجانزده هستم و در دورانی قرار دارم که در این رابطه صحبت میشود معتقدم که ما برای بقای خودمان نیاز به اکتشاف و مطالعه در منظومه شمسی و فراتر از آن داریم، ما نمیتوانیم برای همیشه در زمین بمانیم و به همین دلیل من خیلی مشتاق هستم که این اتفاق بیفتد و برای من باعث افتخار خواهد بود.
زندگی شخصی

یاسیمن مقبلی به دور از زندگی حرفهای اش زندگی شخصی ساکت و به دور از حاشیه ای دارد. یاسیمن با مردی به نام سام والد ازدواج کرده که هیچگونه اطلاعاتی از همسرش در رسانه ها فاش نشده این دو زوج صاحب دو دختر دوقلو هستند. این زوج هم اکنون در پنسیلوانیا زندگی میکنند.
همسرم از بچه ها نگهداری میکند
همسرم به خاطر موفقیتهای من هیجان زده است، ولی باید در غیاب من از دو دخترمان نگهداری کند، همسرم قطعاً کارهای زیاد و دشواری خواهد داشت او واقعا سخت تلاش میکند تا جای خال مرا پر کند.
بسیار علاقه دارم تا با دخترانم از فضا صحبت کنم
نمیدانم که آیا دخترانم درکی از زمان یا اینکه مادرشان چه مدتی دور خواهد بود دارند یا نه، جالب خواهد بود که از فضا با آنها صحبت کنم این یکی از آرزوهای من است تا بتوانم با آنها از فضا صحبت کنم.
یاسیمن و پدربزرگش
من زیاد رابطه طولانی مدتی با پدربزرگم نداشتم چرا که وقتی بچه بودم فوت کرد ولی همیشه یادم میآید که درباره خدمت در ارتش ایران برایم صحبت میکرد.
الهام به دختران و زنان ایران

من بسیار از زنان و دختران ایرانی الهام گرفتم، از نظر من، وقتی کسی میخواهد تلاش کند و کاری انجام دهد، نباید موانعی در راهش ایجاد شود که او را از آن کار بازدارد.
پیام فارسی به تمامی ایرانیان جهان
برای همه کسانی که در سراسر دنیا مرا میبینند، میگویم هر کاری که میتوانی انجام بده، اگر آرزویی داری تمام تلاشتو براش بکن بعضی وقتها خیلی سخته، بعضی وقتها کسانی هستند که میگن نمیتونی نمیشه، ولی اگه واقعا بخوای، همیشه یک راه هست.
افتخارات
یاسیمن مقبلی دارای 4 نشان تقدیر نیروی هوایی، نیروی دریایی و سپاه تفنگداران، 3 نشان کارآیی و موفقیت نیروی دریایی و سپاه تفنگداران و چندین تقدیرنامه است.
سفر به ایستگاه فضایی

فضاپیمای SpaceX Dragon، یکشنبه (27 اوت) به ایستگاه فضایی بینالمللی رسید تا خدمه فضانورد جدیدی را برای شروع یک ماموریت نیم ساله به آزمایشگاه مداری منتقل کند.
کپسول فضاپیمای SpaceX Dragon در تاریخ 27۲۷ اوت در ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) لنگر انداخت. جاسمین مقبلی، فرمانده ناسا، پس از لنگر انداختن موفقیتآمیز، به کنترل مأموریت اسپیسایکس گفت: «خیلی متشکرم. باید مدام به خودم یادآوری کنم که این یک رویا نیست.»
این لنگرگاه پایان یک سفر نزدیک به 30 ساعته برای خدمه چهار نفره کپسول بود که در ساعات اولیه روز شنبه از پد 39A ناسا در مرکز فضایی کندی در فلوریدا پرتاب شد. اما این شروع چیزی بزرگتر است، یک ماموریت شش ماهه برای مقبلی و سه خدمه اش.
آندریاس موگنسن خلبان Crew-۷ از آژانس فضایی اروپا به اسپیس ایکس گفت: “این اولین قدم سفر است، ماموریت واقعی اکنون آغاز می شود.” در ایستگاه فضایی بینالمللی، ما کارهای زیادی در پیش داریم که مشتاقانه منتظر آن هستیم.»
کلام آخر
بسیار خرسنیدم که تا پایان همراه سایت خود یعنی روزانه بودید. ما امروز و در این مقاله سعی کردیم نگاهی بر زندگی یاسمین مقبلی اولین فضانورد زن ایرانی بیاندازیم. ما نیز در سهم خود برای خانم یاسمین مقبلی آروزی موفقیت و سربلندی میکنیم.