بیوگرافی کتایون ریاحی؛ در مورد زندگی شخصی و لیست بهترین فیلم ها و سریال های او

کتایون ریاحی بازیگری مهم در سینمای ایران است که با زحمت فراوان خود را به این جایگاه و مقام رسانده است؛ او که بیشتر با شخصیت زلیخا در سریال یوسف پیامبر معروف است، سالهاست در هیچ فیلم و سریالی حضور نداشته است اما او همچنان به عنوان یکی از برترین بازیگران سینمای ایران شناخته میشود، از همین رو ما امروز در مجله هنری و ادبی روزانه قصد داریم تا درباره زندگی شخصی و هنری این بازیگر نوشته و همچنین در پایان بهترین فیلمهای او را به شما معرفی کنیم، پس تا پایان همراه ما بمانید.
فهرست موضوعات این مطلب
بیوگرافی کتایون ریاحی
کتایون ریاحی در 10 دی سال 1340 در شهر تهران به دنیا آمد. او تنها یک برادر بنام علیرضا دارد که او نیز بازیگر است. پدرش اردشیر، اصالتا گیلانی و مدرس بازنشسته ادبیات و زبان انگلیسی و مادرش گیتی اصالتا شیرازی و طراح لباس بود.

ایام جوانی
کتایون ریاحی درباره جوانیاش گفته: از سال 1356 که 16 ساله بودم هم درس میخواندم و هم به عنوان معلم حق التدریس در آموزش و پرورش تدریس و در کنار آن در یک تولیدی لباس نوزاد هم کار میکردم. بعدا دوره کمکهای اولیه در هلال احمر را دیدم و به شکل افتخاری در انجمن حمایت از معلولین فعالیت داشتم و نوشتن هم یار همیشگیام بود.
نویسندگی کتایون ریاحی
کتایون ریاحی چندین کتاب داستان در حوضه کودک نیز دارد که خود او در این باره گفته است: در کنار یادداشتها و قصههایی که برای خود مینوشتم، شروع به قصهنویسی برای کودکان کردم که آنها را از طریق نوار کاست و یا کتاب منتشر مینمودم.
خانم ریاحی در سال 1393 دو کتاب منتشر کرد، اولی بنام یک پنجره برای من با طرح جلدی از عباس کیارستمی و شامل هشت نمایشنامه بود. کتاب دوم ایشان نیز یک داستان کودکانه با عنوان ماهی قرمز کوچولو از سوی انتشارا شمع و مه به بازار آمده است.
مطلب مشابه: بیوگرافی پگاه آهنگرانی؛ درباره زندگی شخصی و لیست فیلم های این بازیگر

ورود به سینما
در کنار نویسندگی، از طریق یکی از آشناها سال 1364 وقتی 24 ساله بود برای بازی در سریال زیر سایه همسایه دعوت شد و توانست اولین تجربه خود را بدست بیاورد؛ سپس در سال 66 در فیلم خبرچین بازی کرد که توقیف شد و در نهایت توانست همین سال با فیلم پاییزان به کارگردانی رسول صدرعاملی وارد سینما شود.
آغاز شهرت
خانم ریاحی با بازی در مجموعه پدر سالار در سال 1374 خود را مطرح کرد و با سریال پس از باران در سال 1379 و شب دهم در سال 1380 چهرهاش شناخته تر شد. اوج هنرمندی خانم ریاحی در آخرین تجربه بازیگریاش با سریال یوسف پیامبر در سال 87 و نقش زلیخا بود که به شدت مورد توجه قرار گرفت.
خداحافظی از دنیای بازیگری
خانم ریاحی در سال 1388 بعد از بازی در سریال یوسف پیامبر در نقش زلیخا، در یادداشتی اعلام کرد بخاطر فضاهای موجود در سینما از حرفه بازیگری کناره گیری میکند. او گفت میخواهد شیرینی سریال یوسف پیامبر در زائقهاش بماند.
نظر او درباره تلوزیون ملی
خانم ریاحی درباره تلوزیون گفته است: من اصلا تلویزیون نگاه نمیکنم و به همین دلیل نمیتوانم درباره سریالها و برنامههای مناسبتی و غیرمناسبتی که پخش میشوند نظر بدهم.
مطلب مشابه: بیوگرافی افسانه بایگان؛ درباره زندگی شخصی و هنری و لیست بهترین فیلم های او

زندگی شخصی
کتایون ریاحی قبل از شروع بازیگری با فرشید رحیمیان ازدواج کرد و از وی صاحب یک فرزند پسر بنام پوریا شد اما این زندگی مشترک در نهایت به جدایی و طلاق انجامید. خانم ریاحی در دومین تجربه خود با مسعود بهبهانی ازدواج کرد که وی از سهامداران اصلی شرکت اویل ورد آمریکا میباشد و بیشتر در این کشور حضور دارد. این زندگی هم دوام چندانی نداشت و در نهایت این دو ازهم جدا شدند و حالا او سالهاست که مجرد است.

تاسیس بنیاد خیریه
کتایون ریاحی همواره در انجام فعالیتهای بشردوستانه پیش قدم بود؛ او توانست 3 اسفند 1391 طی مراسمی نخستین بنیاد نیکوکاری در جزیره کیش را تاسیس کند. بنیادی که ابتدا کیش مهر کتایون نامیده شد و حالا به اختصار بنام بنیاد کمک شناخته میشود.
بنیاد در راه کمک به ناشنواها
این بنیاد مختص کودکان ناشنواست، فعالیت اصلی این بنیاد برای بچههای ناشنوای مادرزادی است که با عمل جراحی کاشت حلزونی، شنوایی خود را بدست میآورند.
ورزش
کتایون ریاحی میگوید باید صبح ها ورزش صبحگاهی داشته باشد. او به علاوه يوگا به شنا و دوچرخه سواری هم میپردازد.
ماجرای کنسرت ابی
در فروردین 1392 تصاویر از کنسرت ابی در شهر لس انجلس منتشر شد که نشان میداد خانم ریاحی بدون حجاب اجباری در روی صحنه حضور دارد. فرج الله سلحشور و برخی مسئولان فرهنگی خواستار برخورد شدید با وی شدند، اما در نهایت مشخص شد آن شخص مهشید برومند همسر ابی بوده است!
خصوصیات اخلاقی وی
دوستان نیزدیک او دربارهاش گفتهاند: او شنوندهای خوشبین و سخنوری خوش بیان و پراحساس است، در زمانهایی كه باید صحبت كند اظهار فضل میكند و در بیشتر مواقع ترجیح میدهد شنونده باشد. رنجهای دیگران آزارش میدهد و برای بهتر كردن شرایط روحی خودش هم شده كاری برای آنها انجام میدهد.
تصمیم به خودکشی!
یک روز تاریک، تلخ و سیاهِ جور و ستم در اسفند 1395 ، تصمیم گرفتم جلوی قوه قضاییه خودسوزی کنم …از چندنفری که میدانستند، تنها افشین یداللهی دست بکار شد، مثل همیشه، همچون یک فرشته، مرا واداشت بمانم و چند روز بعد خودش رفت. اکنون هستم، ماندم و پیروز شدم و همچنان با شجاعت هستم…
بازداشت و حکم زندان!
او بعد از کشف حجاب و مصاحبه با شبکه ایران اینترنشنال تا مدتها فراری بود تا اینکه دو ماه بعد در 29 آبان 1401 در ویلای خود در اطراف قزوین بازداشت شد. یک هفته بعد با قرار وثیقه توانست آزاد شود، از جمله اتهامات وی اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام عنوان شده است.
مطلب مشابه: بیوگرافی الناز شاکردوست؛ درباره زندگی شخصی و لیست بهترین فیلم های این بازیگر
برخی از بهترین فیلمهای کتایون ریاحی
ما در ادامه متن برخی از بهترین فیلم و سریالهای کتایون ریاحی را به شما عزیزان معرفی خواهیم کرد پس در ادامه متن همراه ما باشید.

یوسف پیامبر
- کارگردان: فرجالله سلحشور
- بازیگران: مصطفی زمانی، محمود پاکنیت، کتایون ریاحی، لیلا بلوکات، جعفر دهقان، رحیم نوروزی، مهوش صبرکن، الهام حمیدی
- سال ساخت: 1387
- ژانر: تاریخی، درام
- امتیاز در ای ام دی بی: _
یوسف پیامبر بیشک یکی از برترین سریالهای تاریخ سینمای ایران است که به شدت در زمان پخش با استقبال از سوی مخاطبان روبرو شد. این سریال تم مذهبی و عرفانی دارد که به طرفداران این سبک پیشنهاد میشود. کتایون ریاحی با نقش زلیخا در این سریال جاودانه شد.
داستان این سریال زمانی اتفاق میافتد که یعقوب، مردمان بنیاسرائیل را به معبود یگانه عالم فرا خوانده و از پرستش خدایان سرد و سنگی انذار میدهد؛ خداوند، پیامبر بعدی را در نسل او قرار داده و یوسف را به وی عطا میکند که در حسن و جمال، بینظیر است.
یوسف در کودکی رؤیای عجیبی میبیند؛ رؤیایی که در آن خورشید، ماه و ۱۱ ستاره برای او به سجده میافتند. یعقوب که این رؤیای عظیم را میشنود؛ به او توصیه میکند تا آن را از برادران خود پنهان کند. پس از چندی، برادران یوسف که به علاقه پدرشان نسبت به یوسف رشک میورزیدند، او را به چاه میاندازند و پس از مدتی کاروانی او را از چاه درآورده و به عزیز مصر پوتیفار میفروشند و پوتیفار او را به عنوان غلام به همسرش زلیخا هدیه میدهد، اما زمانیکه زلیخا از او خواست با او وارد بستر شود یوسف فرار کرد اما پوتیفار فرا میرسد و تمام تقصیرات گردن یوسف میافتد یوسف به زندان میرود و هشت سال آنجا میماند؛ اما به واسطهٔ یکی از دوستان خود در زندان که مدتها پیش آزاد شده و به پادشاه مصر آمن هوتپ خدمت میکند به کمک قدرت تعبیر خواب خوابِ فرمانروا را تعبیر کرده و با خِرَد خود به یکی از عزیزان فرمانروا تبدیل شده و عزیز مصر میشود؛ اما خداوند که اراده فرموده تا به واسطه یوسف، مردم را به راه نجات و هدایت دعوت نماید؛ او را از پستی چاه رهانیده و بلندی مقام و مرتبت عطا مینماید …. سرانجام پس از سالها دوری او با کمک خداوند جوانی را به زلیخا بازگردانده و با او ازدواج میکند؛ و بالاخره پس از سی و چند سال دوری، پدرش را پیدا کرده و او را با خود به مصر میبرد.
مطلب مشابه: بیوگرافی ترانه علیدوستی؛ درباره زندگی شخصی و لیست بهترین فیلم های وی

دعوت
- کارگردان: ابراهیم حاتمیکیا
- بازیگران: فرهاد قائمیان، مریم سرمدی، کتایون ریاحی، محمدرضا فروتن، مهناز افشار، مریلا زارعی، گوهر خیراندیش
- سال ساخت: 1387
- ژانر: درام، اجتماعی
- امتیاز در ای ام دی بی: _
یکی از برترین فیلمهای کتایون ریاحی که در آن با کارگردان مطرح سینمای ایران یعنی ابراهیم حاتمیکیا کار کرده است، فیلم جذاب دعوت است که در سال 87 اکران شد؛ این فیلم آخرین اثر سینمایی ریاحی است.
داستان این فیلم درباره زنی شصت ساله است که چندین فرزند و نوه و داماد دارد، اکنون او باردار است، همسرش مُرده و خودش نیز صیغه یک پیرمرد چاه باز کن است. هر کدام از اعضای خانواده ری اکشن متفاوتی نشان میدهند. آیا پیرزن قبول میکند که سقط جنین کند یا خیر؟

تارا و تب توت فرنگی
- کارگردان: سعید سهیلی
- بازیگران: کتایون ریاحی، لادن مستوفی، لادن طباطبایی، رامبد شکرآبی، پژمان بازغی،
- سال ساخت: 1383
- ژانر: درام
- امتیاز در ای ام دی بی: _
این فیلم ایده جذابی دارد که میتواند طرفداران سبک جنایی و معمایی را راضی کند؛ کتایون ریاحی یکی از بهترین بازیهای خود را در این فیلم ارائه داد، پس بهتر است این فیلم را در لیست تماشای خود قرار دهید.
داستان این فیلم درباره تارا است که به اصرار همسر رزمنده اش فرهاد، به مناسبت انتشار اولین کتابش «تب توت فرنگی» از همه کسانی که نامشان در این کتاب برگرفته از خاطرات واقعی تارا آمده، دعوت میکند تا با هم جشن بگیرند. همان شب در جریان جشن، پس از ورود ناشناسی به خانه آنها صدای شلیک میآید، فرهاد کشته و تارا نیز به شدت زخمی میشود. پلیس بهترین سرنخ را همان کتاب تارا میداند و از همه کسانی که نامشان در کتاب آمده تحقیق میکند و…
مطلب مشابه: بیوگرافی باران کوثری؛ درباره زندگی شخصی و لیست بهترین فیلم های این بازیگر

لاک پشت
- کارگردان: علی شاهحاتمی
- بازیگران: جمشید هاشمپور، کتایون ریاحی، محمود پاکنیت، یوسف مرادیان
- سال ساخت: 1375
- ژانر: اکشن
- امتیاز در ای ام دی بی: _
فیلمی که کتایون ریاحی و جمشید هاشمپور را درون خود داشته باشد قطعا دیدنی و جذاب است. جمشید هاشمپور در این فیلم از خود کشش زیادی نشان میدهد و بیشتر اکشن این فیلم نیز بر روی دوش همین بازیگر است.
داستان این فیلم زمانی اتفاق میافتد که محمولههای قاچاق در ایران طی چند مرحله لو میرود و شخصی به نام اسکندری در این رابطه به ایران میآید تا قضیه چگونگی لو رفتن محمولهها را پیگیری کند…

غریبه
- کارگردان: رحمان رضایی
- بازیگران: مهدی هاشمی، اکبر عبدی، محبوبه بیات، کتایون ریاحی، رضا رویگری
- سال ساخت: 1366
- ژانر: اجتماعی، درام
- امتیاز در ای ام دی بی: _
فیلم غریبه یکی از اولین آثار کتایون ریاحی است که در سال 66 اکران شد. این فیلم مضامین اگزیستانسیالیستی دارد که در نوع خود جالب است.
داستان این فیلم درباره بهرام پرتوی (با بازی مهدی هاشمی) کارمند شهرداری است که پس از بازنشسته شدن احساس بطالت میکند. مدتی را به پارک نشینی و خیابان گردی و دیدار دوستان میگذراند. به توصیه اطرافیان نزد دامادش که مهندس شرکت ساختمانی است، مشغول به کار میشود، اما متوجه میشود که مدیران شرکت قصد دارند او را به کارهای خلاف بکشانند. شرکت ساختمانی را رها میکند و نزد برادر همسرش، پرویز (با بازی اکبر عبدی)، که نمایشگاه اتومبیل دارد مشغول میشود. کارهای دلالی به مذاق او خوش نمیآید تا آنکه به کار در دفتر انجمن یک مدرسه میپردازد.
کلام آخر
بسیار خرسندیم که تا آخر این مقاله همراه روزانه بودید؛ ما امروز و در قالب این کلمات سعی کردیم تا درباره بازیگر محبوب و پیشکسوت ایرانی یعنی کتایون ریاحی بنویسیم و همچنین بهترین فیلمهای او را به شما عزیزان معرفی کنیم. در پایان برای این هنرمند عزیز آرزوی موفقیت و سربلندی میکنیم. / نویسنده امیرسالار کریمی
مطلب مشابه: بیوگرافی بهرام رادان؛ دربازه زندگی شخصی، ازدواج و لیست بهترین فیلم ها