کتابهای شعر از نویسندگان مشهور که خواندن آنها را به شما پیشنهاد میدهیم
یک بیت شعر گاهی کاری با افراد میکند که نوشتن چندین صفحه متن بلند بالا نمیتواند با آنها انجام دهد؛ چون ایجاز و مختصر یکی از ویژگیهای شعر است و شاعران صاحب زیباترین کلمههای جهان هستند. اگر دلتان میخواهد چند مجموعه شعر زیبا از شاعران خوب پارسی زبان داشته باشید و هرازگاهی که دلتان میگیرد یا دوست دارید روحتان تازه شود، سراغشان بروید؛ پنج پیشنهاد شاعرانه ما را که در ادامه آمدهاند؛ از دست ندهید.
- مجموعه آثار سیمین بهبهانی
سیمین بهبهانی یکی از تاثیر گذارترین شاعران دوران ما بود که اشعار بینظیری از خودش به جای گذاشت و با رفتنش باعث اندوه افراد زیادی شد. احتمالا شما هم شعر معروف «دوباره میسازمت، وطن» را خواندهاید یا با ترانههای معروف «کولی» و «چرا رفتی» از همایون شجریان آشنایی دارید. تمامی این اشعار سروده سیمین بهبهانی هستند که به علت توانایی بالا در سرودن غزل به نیمای غزل معروف بود. اگر دوست دارید با آثار این شاعر کمنظیر بیشتر آشنا شوید، خواندن مجموعه آثار سیمین بهبهانی را در فهرست کتابهای خواندنیتان قرار دهید. در ادامه بخشی از شعر هوای گریه را از این شاعر میخوانیم:« دلم گرفته ای دوست، هوای گریه با من/گر از قفس گریزم، کجا روم، کجا من؟/کجا روم که راهی به گلشنی ندارم/که دیده بر گشودم به کنج تنگنا من/ نه بستهام به کس دل، نه بسته کس به من دل /چو تخته پاره بر موج،رها، رها، رها /ز من هرآن که او دور، چو دل به سینه نزدیک/به من هر آن که نزدیک، از او جدا جدا من»
- مجموعه اشعار احمد شاملو
سالهاست که مجموعه اشعار احمد شاملو در فهرست چند مورد از پرفروش ترین کتاب های شعر که نباید به هیچ وجه خواندن آنها را از دست داد، قرار میگیرد و با استقبال گسترده خوانندگان رو به رو میشود. شاملو استاد کلمات است و چینش شعری او بینظیر. او مفاهیم عمیق و عاشقانه را در پوشش لطیف کلمات قرار میدهد و اشعاری خلق کرد که روایتهایی برای انتقال احساسات عاشقانه نسلهای بعد از خودش هم بود. شکوفایی اشعار عاشقانه شاملو را میتوان با ماجرای آشنایی او با آیدا، همسرش همزمان دانست. به قول خودش نگاهشان به هم افتاد و همه چیز شروع شد و چه چیزی زیباتر از اشعار عاشقانه شاعری چون شاملو؟ بنابراین اگر به دنبال مجموعه شعری جذاب و دوست داشتنی هستید که بتوانید برای دل خودتان یا کسانی که دوستشان دارید، زمزمهشان کنید، مجموعه اشعار احمد شاملو را از دست ندهید.
- گزینه اشعار شفیعی کدکنی
استاد شفیعی کدکنی یکی از سرمایههای اصیل ادبیات ایران است؛ با شخصیتی متواضع، مهربان و دوست داشتنی که در آموزگاری و آموزش دستی بر آتش دارد؛ اما عمده شهرت او به دلیل سرودن اشعاری است که مشابهشان را نمیتوان پیدا کرد. اشعار او برگرفته از مسائل روز است؛ اما زمان ندارد و نمیتوان گفت به مرور زمان و گذشتن از حادثهای، شعر خاصیتش را از دست میدهد. شعر معروف «طفلی به نام شادی دیری است گمشده است/ با چشمهای روشن براق/ با گیسوی بلند به بالای آرزو/ هر کس از او نشانی دارد/ ما را کند خبر/ این هم نشان ما/ یک سو خلیج فارس. سوی دگر خزر» و «آخرین برگ سفرنامه باران این است/ که زمین چرکین است» در زمره برخی از معروفترین شعرهای این شاعر خراسانی قرار میگیرد. شعر معروف «به کجا چنین شتابان» که بسیاری از ما در دوران تحصیل آموختهایم نیز سروده این شاعر توانمند است.
- سه دفتر فریدون مشیری
سه مجموعه شعر زیبا و معروف شاعر فقید، فریدون مشیری، در یک مجموعه کتاب جمع شدهاند و حاصل آن، کتاب سه دفتر است که بهار را باور کن، ابرو کوچه و گناه دریا را در کنار هم جمع کرده و شعرهای زیبایشان را در دسترس دوستداران این شاعر قرار داده است و این کتاب هم اکنون در کنار سایر آثار و اشعار فریدون مشیری قابل تهیه است.
شعرهای این مجموعهها در زمره معروفترین و شناخته شدهترین آثار شاعر قرار میگیرند که بخشی از دوران شکوفایی ادبی او را تشکیل داده است. اگر شما هم گاهی شعر زیبای «بی تو مهتاب شبی باز از آن کوچه گذشتم/ همه تن چشم شدم خیره به دنبال تو گشتم» را زیر لب زمزمه میکنید و از خواندنش لذت میبرید؛ شک نکنید که بقیه اشعار هم دلتان را خواهند برد و به بخشی از زمزمههای گاه و بیگاهتان تبدیل خواهند شد.
- مجموعه اشعار استاد شهریار
مقبره الشعرای تبریز یکی از عزیزترین و مستعدترین شعرای ایران را در خودش دارد؛ محمد حسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار. داستان شهریار را بسیاری از شما میدانید؛ روایت جوانی که از کودکی با اشعار حافظ عجین بود و قریحهای بینظیر داشت؛ در جوانی برای یادگیری طب وارد دانشگاه شد؛ اما عشقی نافرجام او را از ادامه تحصیل باز داشت و در عوض در مسیر سیر و سلوکهای شاعرانهای قرار داد که حاصلشان مجموعهای از برترین آثار فارسی و آذری است. اشعار شهریار سرشار ابیاتی است که به طنزی شیرین اما تلخ مقصود خود را بیان میکند و زیباترین احساسات را در خودش جا میدهد. شعر معروف با مطلع «آمدی جانم به قربانت؛ ولی حالا چرا» یکی از دهها شعری است که هر کدام دنیایی از حرف برای گفتن دارند. پایان رپورتاژ آگهی /