شستن پتو با ماشین لباسشویی؛ اصول شستشوی پتو با ماشین لباسشویی

اصول شستن پتو با ماشین لباسشویی

شستن پتو با ماشین لباسشویی، نحوه شستن پتوی بزرگ، پتوی یک نفره و دو نفره را چطور بشوییم؟
برای شستن پتو با ماشین لباسشویی ابتدا باید قابلیت ماشین لباسشویی و خود پتو را برای شستشو در لباسشویی بررسی کنید و سپس مراحل کار را به ترتیب انجام دهید.
پتو‌های خودتان را می‌توانید به روش‌های مختلفی شستشو دهید. در این میان، شستن پتو با ماشین لباسشویی نیز یکی از روش‌های مناسب تمیز کردن پتو‌های منزل است. البته اگر حواستان را جمع نکنید، شستن پتو می‌تواند به ماشین لباسشویی شما صدمه بزند. در اینجا روش صحیح شستن و خشک کردن پتو را به شما نشان می‌دهیم.

چند هشدار پیش از شروع کار!

  • قبل از شروع مطمئن شوید که ماشین لباسشویی شما قابلیت شستشوی پتو را دارد. در صورتی که این قابلیت را نداشت، از سایر روش‌های شستن پتو استفاده کنید. زیرا احتمال آسیب زدن به قطعات ماشین لباسشویی وجود دارد. استفاده بیش از ظرفیت ماشین لباسشویی می‌تواند حتی موجب شکستن ماشین لباسشویی تان شود.

شستن پتو با ماشین لباسشویی

  • سپس برچسب روی پتو‌ها را بررسی کنید. شما باید از نوع شستشوی مناسب پتو نیز اطلاع داشته باشید. اگر پتوی تان قابلیت شستشو در ماشین لباسشویی را دارد، به کار خود ادامه دهید.
  • در صورتی که چنین برچسبی روی پتو وجود ندارد، فوراً آزمایش رنگ انجام دهید. به ویژه اگر اولین باری است که پتو را می‌شویید، حتماً این کار انجام دهید. برای روش انجام: گوشه کوچکی از پتو را با آب سرد بشویید، چند دقیقه صبر کنید، سپس دور آن را با حوله یا کاغذ سفید بپوشانید، توجه داشته باشید که اگر حوله یا کاغذ رنگ پتو را گرفت، بهتر است آن را با دست بشویید.
  • پتو آب زیادی جذب می‌کند و وزن آن می‌تواند تا سه برابر افزایش یابد. پس بهتر است در هنگام شستن پتو با ماشین لباسشویی هیچ لباس دیگری را در ماشین قرار ندهید. دست کم لباس‌های تان را همراه پتو‌های دارای رنگ روشن شستشو ندهید.

شستن پتو را شروع کنید

شستن پتو با ماشین لباسشویی
پس از بررسی موارد فوق، می‌توانید کار شستن پتو با ماشین لباسشویی را شروع کنید. برای انجام صحیح کار از راهنمای مرحله به مرحله زیر پیروی کنید.

  • پتو را در فضای آزاد (حیاط یا بالکن منزل) بتکانید تا گرد و خاک روی آن گرفته شود.
  • پتو را بررسی کنید و در صورت وجود لکه‌های خشک شده و چسبیده، آن‌ها را با قاشق یا چاقو بتراشید.
  • اگر ماشین لباسشویی شما از نوع اتوماتیک است، نوع شستشوی پتو را انتخاب کنید. اما اگر لباسشویی شما دستی یا نیمه اتوماتیک است، شستشوی پتو را با آب سرد شروع کنید. می‌توانید در دور دوم از آب گرم استفاده کنید.
  • ماشین لباسشویی را روی چرخه ملایم تنظیم کنید. این دستگاه‌ها خشن رفتار می‌کنند، چون باید همه چیز را کاملاً تمیز کنند. مواظب باشید! چرخه سریع می‌تواند شکل اولیه پتوی شما را به هم بریزد.
  • لازم است برای این کار از مواد شوینده ملایم استفاده کنید. اول کمی از ماده شوینده را در ماشین لباسشویی بریزید و سپس آن را پر کنید. به این ترتیب شوینده به طور یکنواخت در سراسر آب پخش می‌شود.
  • وزن پتو را به طور یکسان در لباسشویی توزیع کنید. پتو را در ماشین لباسشویی قرار دهید و حجم و وزن آن را به طور یکسان در داخل درام بارگزاری کنید. در غیر این صورت تمام سطح پتو به طور یکسان تمیز نخواهد شد.
  • شستن پتو با ماشین لباسشویی را کامل کنید. توجه کنید که برای پتو‌های ظریف و طبیعی مانند پشم، لازم نیست مراحل شستشو تکمیل شود. به هر حال، بهتر است پتو‌های ساخته شده از مواد سنگین یا مصنوعی را یک دور کامل شستشو دهید.

شستن پتو با ماشین لباسشویی

خشک کردن پتو

دو روش برای خشک کردن پتو وجود دارد:
۱) خشک کردن پتو با ماشین خشک کن
۲) آویزان کردن پتو در هوای آزاد.
شما می‌توانید پس از شستن پتو با ماشین لباسشویی، از هر کدام از این روش‌ها استفاده کنید. در ادامه روش‌های خشک کردن پتو را مطالعه کنید:

۱) خشک کردن پتو با ماشین لباس خشک کن

شما می‌توانید از تنظیمات گرمایی آهسته یا متوسط برای خشک کردن پتو استفاده کنید. توجه کنید، گرمای بیش از اندازه پتو را چروک و کوچک‌تر می‌کند. برای خشک کردن پتو به این روش به طریق زیر عمل کنید:

  • پتو را در ماشین خشک کن بارگزاری کنید. اطمینان کسب کنید که حجم و وزن پتو به صورت یکنواخت تقسیم شده است. آن را آزادانه در ماشین قرار دهید. پتو نباید دسته شود.
  • پتو‌های ضخیم را باید یک چرخه کامل خشک کنید. فقط مطمئن شوید که گرمای خشک کن را روی کم تنظیم کرده اید. زمان دلخواه خود را به خشک کن بدهید. پس از شستن پتو با ماشین لباسشویی به زمان زیادی برای خشک کردن آن نیاز دارید. پس خشک کن را مجدداً تنظیم کنید تا پتو کاملاً خشک شود.
  • پتو را خارج کنید و آویزان کنید. پتو را هنگامی که هنوز نمناک است، خارج کنید. آن را صاف و سپس آویزان نمایید. اجازه دهید تا کاملاً خشک شود.

۲) آویزان کردن پتو در هوای آزاد

اگر هوای آزاد را ترجیح می‌دهید می‌توانید پتو را در هوای آزاد پهن کنید. برای این کار به صورت زیر عمل کنید.

  • پتو را آویزان کنید. می‌توانید پتو را روی یک طناب محکم یا میله آهنی آویزان کنید. اطمینان حاصل کنید که پتو را کاملاً باز کرده اید تا تمام سطح آن خشک شود. البته که آویزان کردن پتو در هوای آزاد همیشه بهترین گزینه است. اما سعی کنید آن را در فضای آزاد آویزان کنید.

سایر روش‌های خشک کردن پتو

  • پتو را در بین دو حوله خشک قرار دهید.
  • پتو را دسته کنید و در بین دو حوله خشک قرار دهید. حوله‌ها آب پتو را جذب می‌کنند. بهتر یک شیء سنگین را روی پتوی دسته شده قرار دهید.
  • پهن کردن پتو! اگر هیچ کدام از روش‌های فوق برای شما امکان پذیر نیست، می‌توانید پتو را در هر سطح همواری پهن کنید.

 اشتباهات رایج در استفاده از ماشین لباسشویی

شاید تصور اینكه ماشین لباس‌شویی باعث بروز بیماری‌های آلرژیك یا پوستی بشود، برای‌تان دشوار باشد. اما حقیقت این است كه برخی میكروب‌ها و قارچ‌هایی كه در اثر استفاده نادرست از ماشین لباس‌شویی، درون آن تولید و تكثیر می‌شوند، قادرند سلامت ما را به خطر بیندازند. این مطلب، نگاهی می‌اندازد به خطاهای هشت‌گانه استفاده از ماشین لباس‌شویی كه ممكن است هركدام از ما مرتكب شویم و سلامت‌مان را به دست‌ خودمان تهدید كنیم.

خطای اول : شستن لباس زیر با ماشین لباس‌شویی

به گفته دكتر چارلز جبرا، استاد میكروبیولوژی دانشگاه آریزونا، لباس‌های زیر یكی از اصلی‌ترین منابع انتشار میكروب در فضاهای بسته و مرطوب‌ هستند. به همین دلیل بهتر است كه هنگام شستشو با سایر لباس‌ها، درون یك محفظه قرار نگیرند.
از طرف دیگر، ممكن است آلودگی بیش از حد البسه دیگر به لباس زیر افراد سرایت كند و موجب تحریك پوستی یا حتی عفونت دستگاه تناسلی در آنها شود. به عقیده دكتر جبرا، لباس‌های زیر باید با آب كاملا داغ و مواد شوینده شسته و برای خشك شدن زیر نور مستقیم آفتاب قرار گیرند. او همچنین برای پیشگیری از ماندگاری میكروب‌ها در ماشین‌ لباس‌شویی توصیه كرد كه پس از هر سه یا چهار بار استفاده، یك دور آن را به صورت خالی از لباس و ریختن مواد ضدعفونی‌كننده، روشن كنید.

خطای دوم : شستن ملحفه‌ها با آب ولرم

خیلی‌ها برای حفظ رنگ و رو یا دیرتر كهنه شدن روتختی، روبالشی و ملحفه‌ها، آنها را با دور كند ماشین‌ لباس‌شویی و آب ولرم می‌شویند؛ در حالی كه رابرت ویتز، میكروبیولوژیست، این كار را تنها یك آب‌تنی لذت‌بخش برای این‌گونه كالاها می‌داند و می‌گوید: “یكی از بهترین مناطق برای حفظ گرد و غبار و ایجاد آلرژی، روتختی‌ها و روبالشی‌ها هستند، بنابراین همه افراد باید حداقل هر دو هفته یك بار كلیه لوازم خواب‌شان را با آب كاملا داغ و با دور تند ماشین لباس‌شویی بشویند و برای جلوگیری از آلرژی‌زا شدن، آنها را درون خانه و به دور از گرد و غبار محیط بیرون از منزل خشك كنند.”

خطای سوم : حبس هوا در ماشین لباس‌شویی

كپك‌ها به ندرت در محیط‌های خشك تولید می‌شوند اما مناطق مرطوب، جولانگاه‌ تولید و تكثیر انواع كپك‌ها هستند. تماس كپك با لباس‌ها باعث بروز خارش چشم‌ها و خس‌خس سینه در افراد می‌شود. این علایم وقتی به صورت شدید‌تر و گسترده‌تر در فرد ظهور می‌كند كه او به آسم یا‌ آلرژی هم مبتلا باشد. بنابراین برای جلوگیری از تولید و تكثیر كپك در ماشین‌ لباس‌شویی‌تان، پس از هر بار شستشوی لباس‌ها، درب آن را كاملا باز بگذارید تا هوا و بخار درون‌اش كاملا خارج شود و محیط خشكی درون ماشین به وجود بیاید.
رابرت ویتز، خشك كردن لاستیك دور در و حتی محفظه درونی ماشین به وسیله یك دستمال خشك را هم برای جلوگیری از حمله كپك‌ها موثر می‌داند. او حتی پا را از این حد فراتر گذاشته و می‌گوید: “برای اطمینان از نسل‌كشی كپك‌ها باید پس از هر بار استفاده، ماشین لباس‌شویی‌تان را با باد سرد سشوار خشك كنید!”

خطای چهارم : گذاشتن ماشین لباس‌شویی در یك فضای كوچك

كم نیستند افرادی كه ماشین لباس‌شویی را درون رخت‌كن حمام، انباری یا حیاط خلوت سقف‌دار قرار می‌دهند و نمی‌دانند كه با این كار چه خیانتی به خود و اعضای خانواده‌شان می‌كنند! ماشین لباس‌شویی باید در یك محیط باز مثل آشپزخانه قرار گیرد تا بتوان بعد از اتمام كار، قدری پنجره‌ را باز گذاشت تا هوا و بخار متصاعد شده از آن، محیط مناسبی برای رشد قارچ‌ها و كپك‌ها به وجود نیاورد.
قرار دادن ماشین لباس‌شویی در مكانی مثل حمام، باعث تكثیر قارچ‌ها و كپك‌ها و سرایت آنها به لباس‌های داخل حمام، پرده حمام و لوازمی مثل لیف می‌شود و عاقبت این سرایت چیزی نیست جز ابتلا به آلرژی و بیماری‌های پوستی! بنابراین سعی كنید كه ماشین لباس‌شویی‌تان را در محیط‌های باز نگهداری كنید و اگر هم قادر به این كار نیستید، حداقل تا ساعاتی پس از اتمام كار شستشو، در حمام، انباری یا خیاط خلوت‌تان را باز بگذارید.

خطای پنجم : استفاده از شوینده‌های نامناسب

بعضی‌ها به خاطر اینكه پوست دست‌شان نسبت به بعضی شوینده‌ها حساس است، ترجیح می‌دهند لباس‌های‌شان را درون ماشین لباس‌شویی بریزند و این‌طوری از هر نوع شوینده‌ای كه دوست داشتند استفاده كنند اما پژوهشگران دانشگاه واشنگتن می‌گویند اگر پوست دست شما نسبت به ماده شوینده خاصی حساسیت دارد، به هیچ‌وجه نباید از آن ماده درون ماشین لباس‌شویی‌تان استفاده كنید زیرا با این كار حساسیت پوستی را به كل بدن‌تان منتقل خواهید كرد. آنها همچنین استفاده از شوینده‌ها و نرم‌كننده‌های معطر را برای شستن لباس كودكان، نوزادان و افراد مبتلا به آسم و آلرژی مناسب نمی‌دانند. به علاوه، پژوهشگران معتقدند كه بهتر است لباس نوزادان هم مانند لباس‌های زیر، با دست و با مواد شوینده ملایم شسته شوند.

خطای ششم : رها كردن لباس‌های شسته شده برای مدتی طولانی

یكی دیگر از خطاهای نسبتا رایج و بیماری‌زا در مورد ماشین لباس‌شویی، رها كردن لباس‌های شسته‌شده به مدت طولانی درون آن است. در حالی كه به عقیده دكتر جبرا، باقی ماندن لباس‌های خیس درون ماشین لباس‌شویی، بیشتر از 30 دقیقه یعنی تولید كپك و باكتری‌های آلرژی‌زا. بنابراین به توصیه وی، تنها زمانی ماشین لباس‌شویی‌تان را روشن كنید كه مطمئن باشید در خانه هستید و می‌توانید پس از پایان شستشو، بلافاصله لباس‌ها را از درون آن خارج كرده و پهن كنید.

خطای هفتم : پركردن ماشین با لباس‌های كثیف از چند روز قبل

این خطا از آن دست اشتباه‌هایی است كه اكثر خانم‌ها آن را مرتكب می‌شوند. خانم‌ها معمولا برای جلوی چشم نبودن لباس‌های كثیف، آنها را درون ماشین لباس‌شویی می‌ریزند تا زمانی كه ماشین كاملا پر از لباس شد، آن را روشن كنند. غافل از اینكه عرق، رطوبت و آلودگی لباس‌ها می‌توانند زمینه‌ساز تولید انواع میكروب‌ها و رخنه كردن آنها درون لباس‌ها شوند. میكروب‌هایی كه در محفظه‌های ریز لباس‌ها رخنه می‌كنند تا در فرصت مناسب شروع به فعالیت‌هایی كنند كه موجب ناراحتی‌های پوستی در ما می‌شود.

خطای هشتم : شستن كفش و لباس‌های گلی

با ماشین لباس‌شویی اگر خسته و كوفته از مسافرت یا كوهنوردی برگشته‌اید و حال و حوصله شستن كفش و لباس گلی‌تان را ندارید، بهتر است به جای پرتاب كردن آنها درون ماشین لباس‌شویی، گوشه حیاط یا حمام قرارشان دهید تا خوب خستگی‌تان در برود. میكروب و آلودگی‌های پنهان شده در گل و لای ممكن است تا مدت‌ها درون ماشین‌لباس‌شویی باقی بماند و به سایر لباس‌های‌تان هم نفوذ كند، بنابراین بهتر است لباس‌هایی كه گل و كثیفی از سر و كول‌شان بالا می‌رود را با دست بشویید.

مطالب مشابه را ببینید!

نگهداری از لوازم برقی خانگی؛ راه افزایش دوام و عمر لوازم خانه و آشپزخانه جرم گیری ماشین لباسشویی؛ زمان مناسب جرمگیری و انواع روش های آن روش های نگهداری از یخچال؛ راهنمای عیب یابی یخچال تا تعمیر در خانه تزئین سفره شب یلدا؛ جدیدترین نمونه های تزئین سفره شب یلدا جدیدترین تزئین میوه شب یلدا؛ مدل میوه آرایی شب یلدا کاردستی ویژه شب یلدا + 40 نوع کاردستی زیبا به همراه تصاویر نگهداری از گربه در زمستان؛ نکات مهم مراقبت از گربه در فصل سرد راهنمای خرید تخت خواب: اندازه‌ها، جنس، و مشخصه‌های مهم روش های جلوگیری از سرقت منزل؛ راهکارهای موثر برای پیشگیری از سرقت خانه نکات نگهداری از دستگاه سرخ کن؛ انواع آن، نکات برای خرید و نحوه استفاده