علایم آلزایمر؛ آیا به آلزایمر مبتلا شده ام؟

آلزایمر یک نوع زوال عقل یا بهتر است بگوییم فراموشی است. معمولاً افراد در سنین بالا به آن دچار می شوند اما در برخی افراد زوال عقل زودرس نیز دیده می شود.

نشانه های اولیه آلزایمر کدامند؟

آلزایمر چیست؟

آلزایمر یک نوع بیماری است که در آن شخص به دمانس یا زوال عقل به اصطلاح عامیانه فراموشی مبتلا می شود. این بیماری به مغز مرتبط است. در آلزایمر بخشی از مغز فرد تحلیل می رود و در ابتدا حافظه کوتاه مدتش را از دست می دهد.

البته خیلی از افرادی که فراموشی دارند منوط به این نیست که آلزایمر دارند. اما با توجه به افزایش طول عمر این بیماری سیر صعودی را طی می کند. البته طبق نظر دکتر بابک زمانی متخصص مغز و اعصاب و نائب رئیس انجمن و مغز و  اعصاب: افزایش طول عمر باعث آلزایمر نمی شود، بلکه به معنی افزایش سالمندی و درک و تشخیص بیماری‌هاست. فرقی ندارد اروپایی یا ایرانی، هر دو یکسان به این بیماری مبتلا هستند زیرا ریشه نژادی دارد و بین هر دو یکسان اتفاق می افتد.

معمولاً افرادی که به آلزایمر مبتلا می شوند خودشان متوجه نمی شوند و این تشخیص اولیه توسط دیگران صورت می گیرد که می بینند فرد موردنظر مدام در حال فراموشی است و در موارد پیشرفته تر حتی راه خانه را نیز گم می کنند.

برخی افراد نگران این موضوع هستند و فکر می کنند که مثلاً اگر نام کسی را فراموش کرده اند یا یادشان می رود که وسیله موردنظرشان را کجا گذاشته اند، آلزایمر دارند اما اکثراً این افراد به آلزایمر مبتلا نمی شوند فقط ناشی از خستگی موقت ذهن شان است که برطرف خواهد شد.

بهتر است که اشتباه نگیرید خستگی فکری و ذهنی که باعث فراموشی می شود را به آلزایمر ارتباط ندهید. این دو با هم متفاوتند. آلزایمر جزو مشکلات شایع در دوران سالمندی می باشد که معمولاً از سن 60 الی 65 سالگی شروع می شود اما این بدان معنا نیست که هر سالمندی آلزایمر خواهد گرفت. بهتر است که به خودتان نگرانی راه ندهید. البته نظر دکتر زمانی امیدوارکننده تر است و معتقد است که آلزایمر از سنین بالاتر از این 60 رخ خواهد داد.

ایشان می فرمایند: بروز نشانه‌های این بیماری از 70 یا 80 سالگی آغاز می‌شود و کمتر از نیمی از مردم در 90 سالگی درجاتی از آن را خواهند داشت. سالمندی مهم ترین فاکتور در ابتلا به دمانس است، ولی فاکتورهای خطر اترواسکلروز مثل فشار خون، دیابت و چربی خون هم بر شیوع آن تاثیر دارند. بعلاوه کم تحرکی، بیکاری و نداشتن فعالیت های فکری هم باعث تشدید علائم می شوند.

نشانه های اولیه آلزایمر کدامند؟

 

همچنین بخوانید: تغییر شکل مدفوع نشانه چیست؟ ـ درمان ترک پاشنه پا

 

نشانه های اولیه آلزایمر

متأسفانه زمانی که به آلزایمر مبتلا شدید بعد متوجه آن می شوید. مثلاً یک دوره بیقراری و توهمات را تجربه می کنند که حتی در برخی افراد مجبور می شوند او را بستری کنند.

در نشانه های آلزایمر ممکن است فرد یک حرفی بزند یا کاری را انجام دهد که چند لحظه بعد فراموش کند.

امکان بروز اختلال رفتاری وجود دارد. مثلاً فرد بی تفاوت می شود و اختلالات اجتماعی و در موارد شدیدتر اختلال تکلم را تجربه می کند.

فرد دچار افسردگی و گاهی بی خوابی های شبانه می شود. مثلاً حوصله فعالیت های اجتماعی ندارد. علاقه اش به سرگرمی هایی که همیشه با آنها لذت می برد را از دست می دهد.

 

آیا امکان پیشگیری از آلزایمر وجود دارد؟

دکتر زمانی در رابطه با پیشگیری از پیشرفت آلزایمر بیان می کند: کسانی که مبتلا به آلزایمر یا دمانس می شوند قسمت هایی از مغز شان از بین می رود، اما قسمت های سالم مغزشان به فعالیت خود ادامه می دهد . اگر این افراد اشتغال یا فعالیت فکری داشته باشند قسمت های سالم مغزشان بزرگ تر شده و اطلاعات در آن قسمت ها ذخیره می شود و علائم آلزایمر را تا سال ها به تعویق می اندازند . در واقع، آلزایمر در کسانی که تا سالمندی به کار روزانه خود ادامه می دهند شیوع و شدت کمتری دارد.

 

 

 

موارد بیشتر: درمان یبوست ـ بیماری فلج بل چیست؟

مطالب مشابه را ببینید!

همه چیز درباره بیماری ام اس؛ علائم و نحوه درمان و راهکارهای کنترل MS دلیل ابتلا به سرطان پروستات؛ انواع این بیماری و روش های درمان آن همه چیز درباره بیماری فیستول؛ علت و تشخیص تا روش درمان مگس پرانی چشم چیست؟ دلایل ایجاد نقاط متحرک در چشم و روش های درمان کم خونی داسی شکل کودک؛ علائم و روش های درمان این نوع کم خونی از بین بردن جرم گوش؛ روش های رفع جرم گوش و تمیز کردن گوش با روش درست درمان خروپف شبانه؛ دلایل خرناس، عوارض آن و روش های درمان مختلف درمان واریس؛ روش های تشخیص، کنترل و درمان رگ های واریسی درمان رفلاکس معده؛ علائم، دلایل ایجاد و روش های درمان خانگی و گیاهی کاهش فشار خون؛ دلایل و عوارض فشار خون بالا و روش های خانگی درمان