خواص درمانی شلغم؛ هر آنچه که در مورد شلغم باید بدانید

شلغم نوعی سبزی سفید رنگ است که از فصل پاییز برداشت آن شروع می شود. شلغم سرشار از خواص درمانی می باشد که ساده ترین و معروف ترین آن داروی سرماخوردگی است.

خواص درمانی شلغم

شلغم و خواص بی نظیر آن

شلغم از دیرباز مورد کاربرد درمانی فراوانی داشته است و از آن به عنوان یک میوه دارویی نام می برند. شلغم را نه تنها فقط به خاطر طعم آن بلکه بیشتر بخاطر خواص آن مصرف می کنند وگرنه طعم خاصی هم ندارد.

ترکیباتی که در شلغم موجود است شامل: مواد نشاسته ای، کلسیم، آهن، فسفر، پروتئین، سدیم، پتاسیم، ویتامین B1-B2-B3 می باشد.

زمانی که هوا شروع به سرد شدن می کند، کم کم شلغم نیز بیشتر یافت می شود. معمولاً اکثریت موقع خوردن آن از نمک نیز استفاده می کنند که طعم بگیرد. علاوه بر خود شلغم از آب آن نیز برای درمان گلودرد استفاده می کنند. به این ترتیب که پس از جوشاندن شلغم ها، مقداری از آب آن را در یک لیوان ریخته و کمی نمک درون آن می ریزند سپس به عنوان دارویی مقوی برای سرماخوردگی و گلودرد مورد استفاده قرار می گیرد.

شلغم از نظر طب گیاه شناسی گرم و تر می باشد و آنچنان که روایت شده است: شلغم را در فصل خودش بخورید که دوای هر دردی می باشد.

خواص درمانی شلغم

خواص درمانی شلغم

همانگونه که در بالا به آن اشاره کردیم، شلغم در کل به عنوان یک داروی گیاهی و طبیعی مورد استفاده قرار می گیرد که شامل خواص مختلفی از جمله خواص زیر می باشد:

  1. استفاده خارجی از شلغم در درمان پینه های کف پا بسیار موثر است. برای این منظور، شما می توانید شلغم و برگهای آن را بشویید و آنها را در آب جوش بجوشانید. قبل از رفتن به رختخواب، پاهای خود را در این آب به مدت ۱۰ دقیقه خیس کنید و بعد اجازه دهید که خشک شود. انجام این کار به طور منظم به مدت ۳ روز پاهای شما را نرم و پوست آن را ترمیم می کند.
  2. برای بهبود در عملکرد ریه ها بسیار مناسب است مخصوصاً افرادی که سیگاری هستند و یا قلیان مصرف می کنند ویتامین A بدنشان کم شده و شلغم در بهبود عملکرد ریه هایشان تأثیر بسزایی دارد.
  3. بسیار مقوی می باشد.
  4. از آنجا که حاوی مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان است در پیشگیری از سرطان بسیار مؤثر است.
  5. شلغم بسیار مناسب و مقوی برای بهبود سرفه می باشد.
  6. اشتها را زیاد کرده و اشتهاآور است.
  7. نافع جهت درمان سرماخوردگی می باشد.
  8. شلغم حاوی مقادیر بالایی از ویتامین K می باشد که نشان از خاصیت ضدالتهابی آن دارد. اين خاصیت در جلوگیری از حملات قلبی، سکته مغزی و ساير اختلالات قلبی کمک کننده است.
  9. هضم را راحت تر می کند.
  10. تقویت کننده میل جنسی بوده و با بهبود ضعف جنسی باعث ازدیاد و تقویت اسپرم در مردان می شود.
  11. موجب کاهش کلسترول بد خون در بدن می گردد.
  12. شلغم منبع عالی آنتی اکسیدان ویتامین C است. این ویتامین ها با رادیکال های آزاد که باعث ایجاد پیری پوست می شود مبارزه می کنند و آنها را از بین می برند.
  13. تقویت کننده سیستم قلبی ـ عروقی می باشد.
  14. پایین آورنده قندخون می باشد و برای بیماران دیابتی بسیار مفید است.
  15. جهت بهبود ضعف جنسی تخم شلغم را سرخ کرده و میل نمایید تا نتیجه اش را مشاهده کنید.
  16. از آنجا که شلغم حاوی مقادیر بالایی کلسیم و پتاسیم می باشد تقویت کننده استخوان ها بوده و از پوکی استخوان پیشگیری می کند.
  17. آب شلغم پخته شده برای درمان گلودرد نافع است.
  18. زنانی که در موقع بارداری مرتب از شلغم استفاده کرده باشد، نوزادش زودتر رشد کرده، حرف زده و زودتر راه می رود و از بیماریهای مختلف در امان تر خواهد بود.
  19. آب شلغم پخته شده جوش و آکنه صورت را درمان می کند.
  20. با داشتن ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی می توانید مطمئن باشید که خوردن شلغم برای موهای شما نیز مناسب است.
  21. شلغم تقویت کننده حافظه بوده و از بیماری آلزایمر پیشگیری می کند.
  22. بهبود دهنده بیماری شبکوری می باشد.
  23. شلغم دارای مقادیری آهن و ویتامین B1 است که به درمان کم خونی کمک می کند.
  24. برای زنان باردار و شیرده برای رشد و استحکام استخوان هایشان بسیار مؤثر است زیرا در این زمان بدن به کلسیم بیشتری نیاز دارد.
  25. فیبر موجود در شلغم به بهبود عملکرد سیستم دستگاه گوارش کمک بسیاری می کند.
  26. تنظیم کننده ترشح غده تیروئید است.
  27. شلغم برای درمان سنگ کلیه بسیار مفید است.
  28. شلغم پخته بهترین دارو برای برونشیت است.
  29. در درمان بیماریهای پوستی نافع است.
  30. آب شلغم در از بین بردن بوی بدن بسیار مفید است.
  31. اگر از شلغم ترشی تهیه شود، بسیار مقوی معده و روده بوده و اشتهاآور می باشد.

موارد بیشتر:

خواص خربزه

خواص خرمالو

خواص هلو

خواص انبه

مطالب مشابه را ببینید!

خواص هلیله سیاه گیاه دارویی؛ کاربردها، خواص درمانی و نحوه مصرف آن خواص روغن گردو؛ میزان مصرف روزانه، فواید بی نظیر و طرز تهیه روغن گردوی خانگی تفاوت جو پرک با جو دوسر؛ خواص انواع جو و تفاوت های آنها خواص انار؛ 20 فایده انار از کنترل دیابت و خاصت ضد سرطانی تا زیبایی پوست و مو خوراکی های ضد پیری؛ لیست 30 ماده غذایی که باعث جوانی و زیبایی شما می شوند خواص و مضرات زعفران؛ خواص کلی و درمانی زعفران خواص روغن رزماری؛ کاربرد های این روغن برای زیبایی، سلامت و روش تهیه آن همه چیز در مورد برنج قهوه ای؛ فواید مزایا و خواص آن خواص برنج سفید؛ ارزش غذایی، مواد معدنی موجود در آن و نحوه طبخ آن انواع مواد غذایی حاوی کلسیم؛ دلایل اهمیت دادن به کلسیم و عوارض کمبود آن