کودکی که تکالیف مدرسه اش را با بی دقتی انجام می دهد

بی دقتی در انجام تکالیف مدرسه، مخصوصاً در سال های اول بسیار مشهود است. کودکتان فقط می خواهد تکالیفش را انجام دهد و دقت لازم را به خرج نمی دهد. در این مواقع شما چکار می کنید؟ سرش داد می کشید و تنبیهش می کنید؟ با آرامش او را به پاک کردن و دوباره انجام دادن تکالیف تشویق می کنید؟ براستی راه درست چیست؟ در ادامه راهکارهایی موفق را برایتان توضیح خواهیم داد فقط کافیست که تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

کودکی که تکالیف مدرسه اش را با بی دقتی انجام می دهد

بی دقتی کودک در انجام تکالیف

قبل از هر چیز این موضوع را در نظر بگیرید که قرار نیست فرزندانتان از همان ابتدا دقت لازم را داشته باشند. دقت را باید یاد بگیرند. انجام دادن تکالیف با دقت کافی برایشان دشوار است و شما باید در این زمینه او را همراهی کنید تا بتواند یاد بگیرد در انجام تکالیفش دقت کند.

یادتان باشد که هیچکس بی نقص نیست. حتی خود والدین نیز گاهی بی دقتی هایی در کارهایشان انجام می دهند. به کودکتان یاد بدهید که به دقت کردن اهمیت بیشتری بدهد و  کمکش کنید تا مهارت لازم برای دقت و تمرکز را بدست بیاورد.

 

1- ریشه مشکلش را بیابید

مرتب و روزانه مراقب کارهای کودکتان باشید که متوجه شوید علت اصلی مشکل کجا قرار دارد؟ اگر درسش را به خوبی متوجه شده است و یاد گرفته پس علت اشتباهاتش کجا می تواند باشد. اینکه بتوانید علت را پیدا کنید قدم خیلی بزرگی برای رفع مشکلش برداشته اید.

شاید کودکتان می خواهد اولین نفری باشد که مشقهایش را نوشته باشد و علت بی دقتی اش در این باشد یا آنکه می خواهد فوراً به سراغ بازی برود.

کودکی که تکالیف مدرسه اش را با بی دقتی انجام می دهد

2- بی دقتی هایش را مدنظر قرار بدهید

همان گونه که در بالا ذکر کردیم قرار نیست همه کاملاً بدون نقص باشند. همه انسانها دچار نواقصی هستند. اما اگر راه با دقت بودن را یاد بگیریم بهتر به خواسته مان نزدیک می شویم.

  • به عنوان مثال اگر خواندن درست دستورالعمل ها مشکل را حل می کند، از فرزندتان بخواهید بعد از خواندن دستورالعمل دورش را خط بکشد یا زیر کلمات مهم دستورالعمل که مشخص کننده کاری هستند که باید انجام شود، خط بکشد.
  • برای اینکه اطمینان پیدا کنید که فرزندتان، مشق هایش را بعد از آنکه انجام داد بازبینی کرده و نگاهی به آنها انداخته است از او بخواهید که زیر آنها خط بکشد یا هر صفحه ای را که نگاه کرده و به قولی بازبینی کردهئ است امضاء کند. اکثر کودکان این کارها را دوست دارند و از آن استقبال می کنند.
  • وقتی کودکتان کاری را با دقت انجام می دهد، حتماً او را تشویق کنید. وقتی شما به دقیق بودن او اهمیت می دهید درواقع حس دقیق بودن را در او تقویت نموده اید.
  • وقتی کودکتان به شما تکلیفی نشان می دهد که با دقت انجام داده است و تعداد اشتباهات کمی دارد حتماً او را تحسین کنید. به او نق نزنید که  نتیجه عکس می دهد.
  • برایش یک جدول تهیه کنید در این جدول در برابر تلاشهایش یک جایزه برایش در نظر بگیرید. اکثر کودکان به روش های تقویتی که رفتارهای جدید آن ها را ثبت می کند، خوب پاسخ می دهند.
  • کارهایی را که با دقت انجام داده است را در معرض نمایش قرار دهید. مثلاً یک مکان مخصوصی را برای نمایش تکالیف و کارهای دقیق کودک در نظر بگیرید. شاید تصمیم بگیرید یک مجله هفتگی از کارهای دقیقش تهیه کنید و یا کارهایی را که خود کودک هم نسبت به آن ها احساس غرور می کند، در یک آلبوم نگه داری کنید. کودک را تشویق کنید که این مجله یا هر چیز دیگر را به مهمانان می تواند نشان دهد.
  • با دقت بودن را به شکل یک ویژگی برتر و امتیاز خاص درآورید. اجازه دهید کودک ببیند که برای شما هم به کارگیری دقت در کارهای منزل بسیار اهمیت دارد. از کودکان بزرگتر می توانید بخواهید که به شما در تهیه بازبینی فهرست خرید، کمک کنند و یا نامه ای را که نوشته اید، بخوانند تا غلط املایی نداشته باشد و در فرصت های لازم، درباره اهمیت دقت، با کودکتان صحبت کنید.

 

3- دقت را تقویت کنید

بعد از آنکه کودکتان را متوجه کردید که با دقت بودن چقدر اهمیت دارد، درباره مجازات ها  و عواقب بی دقتی هم حتماً با او صحبت کنید.

یادتان باشد که دقیق بودن در کار، وقتی مفهوم مشخصی پیدا می کند که کودک بداند کارش را چه طور باید انجام دهد و چگونه از دستورالعمل ها تبعیت کند.

  • از روش تصحیح کردن بیش از حد استفاده کنید. بهترین روش برای اینکه بتواند دقت را در کودکتان تقویت کنید این که است بازبینی تکالیف و کارهای درسی اش را به صورت عادت در آورید و از روش تصحیح بیش از حد استفاده کنید.
  • کودک را مجبور کنید تا کار را دوباره انجا مدهد. اگر کودک، به طور سرسری و بی توجه به انجام تکالیفش می پردازد، شاید لازم باشد که او را مجبور کنید تا از ابتدا همه تکالیفش را انجام دهد. به جای اینکه بر روی بی دقت بودن کار تکیه کنید، تأکید بیشتری بر روی نتیجه ضعیف کار داشته باشید.

 

 

همچنین بخوانید:

مشکلات معلم و دانش آموز

بهانه های نرفتن به مدرسه

فرزندم مشق نمی نویسد

مطالب مشابه را ببینید!

نشانه های حمله اضطرابی؛ انواع آن، علائم و درمان حملات اضطرابی ناگهانی کنترل میل جنسی؛ روش های برای کاهش میل جنسی و کنترل صحیح آن تاثیر استرس بر گوارش و تمام قسمت های آن؛ مدیریت استرس و درمان آن آرام کردن افراد عصبانی؛ انواع خشم و تکنیک های طلایی برای آرام کردن فرد عصبانی افسردگی در بارداری | نکاتی که دانستن آن برای زنان واجب است! اضطراب چیست و چطور درمان می شود؟ علائم و روش های تشخیص اختلال کم توجهی بیش فعالی (ADHD) ؛ نحوه تشخصی، درمان و انواع این اختلال روشهای رفع خستگی ذهن؛ دلایل خستگی ذهنی و رابطه استرس با آن رفتار با کودک غمگین؛ علائم نشانه های غمگینی کودک و روش های درمان دلیل دیدن خواب های ترسناک؛ تاثیر تجربیات و اتفاقات زندگی برای کابوس دیدن