تأثیر خنداندن کودک در رشد افزایش خلاقیت؛ افزایش خلاقیت در کودکان

تربیت فرزند وظیفه ای است که بر دوش هر پدر و مادری می باشد. پدر و مادر باید برای تربیت فرزندشان کوشا باشند و تلاش لازم را به عمل بیاورند. تا به حال دقت کرده اید که خنده کودکتان چه تأثیری می تواند بر او داشته باشد؟

تأثیر خنده بر خلاقیت کودک

خنده کودک و افزایش خلاقیت او

زمانی که کودک شما می خندد مغزش بازتر شده و با شادی و عزت نفس می توانید خلاقیت به خرج دهد. آیا تا به حال به این موضوع دقت کرده بودید؟ اگر می خواهید خلاقیت در فرزندتان شکل بگیرد، قبل از هر چیز باید به تربیت او دقت کنید. فرزندی که تربیت درست و صحیحی داشته باشد عزت نفس لازم را بدست می آورد و در نتیجه زمینه برای افزایش خلاقیتش فراهم می شود.

تأثیر خنده بر خلاقیت کودک

ارتباط خنده با خلاقیت کودک

بد نیست بدانید که روانشناسان نظرات جالبی را در مورد خنده های کودکان ارائه داده اند. مثلاً گفته اند که اگر کودک شما روزانه حداقل 10 دقیقه بخندد باعث پرورش و افزایش خلاقیت در او می شود.

زهرا مقدم روانشناس در این زمینه می گوید: زهرا مقدم گفت: ریشه شکل‎گیری خلاقیت، در تربیت فرزند است و تربیت فرزند سخت‏‎ترین کار است. کودکان اگر عزت نفس داشته باشند خلاقیت دارند و یکی از راه‎های افزایش عزت نفس وقت گذاشتن برای کودک است. به‌عنوان مثال برای پرورش گل‎های یک باغچه باید به آن رسیدگی کرد و وقت گذاشت.

همچنین خانم مقدم نظرشان بر این بود که کودکان تا زمانی که به سن 7 سالگی برسند به کمک و توجه دیگران نیازمندند زیرا نمی توانند به تنهایی از پس همه کارهای خود بر بیایند. تا سن 7 سالگی نباید کودکتان را برای همه کارهایی که نمی تواند انجام دهد سرزنش کنید زیرا قادر به انجام آنها به تنهایی نمی باشد. اگر شما او را سرزنش کنید بزرگ ترین اشتباه را در حق فرزندتان کرده اید زیرا به او تلقین می کنید که نمی تواند و توانایی انجام کارهایش را ندارد.

اگر می خواهید به پرورش عزت نفس و خلاقیت کودکتان کمک کنید با او بازی کنید، برایش کتاب بخوانید و او را نوازش کرده و مورد توجه خود قرار دهید. پدر و مادر باید یاد بگیرند که به حرف های کودکشان گوش فرا دهند و توجه کنند که کودکشان چه می گوید. این کار را با جون و دل انجام دهید نه با تظاهر کردن. زمانی که شما به حرف های کودکتان گوش داده اید بدان معنی است که شما به او احترام گذاشته اید. در صورت لزوم نیز کار خود را تعطیل کنید تا به حرف های او گوش کنید.

پدر و مادرها سعی کنند که برای کودکان دلبندشان موقعیت های شاد و خاطره انگیزی را فراهم کنند تا جایی که روابط عاطفی و احساسی بین آنها شکل بگیرد. گمان نکنید که بچه شما هر چه بزرگ تر می شود به توجه کمتری نیاز دارد و کار از نوازش گذشته و برای او زشت است. مخصوصاً مادر هیچ وقت نباید نوازش کردن فرزندش را فراموش کند. کودکان در این دوران به شدت به نوازش و توجه والدین و مخصوصاً مادر خود نیازمندند. هیچ گاه این محبت و نیاز را نادیده نگیرید.

پدر و مادرها باید به دنبال موقعیت و شرایطی باشند که کودکشان را تشویق کنند مثلاً اگر کودکشان یک پازه ساده را درست کرد یک جایزه به او بدهند. نیاز نیست که این جایزه گران قیمت باشد. می توان یک کش مو برای دختران و یا یک لباس پسرانه برای پسران باشد.

در ضمن یاد بگیرید که هیچ وقت کودکتان را با کسی مقایسه نکنید. شخصیت کودکتان را اینگونه خدشه دار خواهید کرد. هر کس یک نوع استعداد دارد که نباید نادیده گرفته شود.

پدر و مادرها انقدر به فرزندتان باید و نباید نگویید. امر و نهی کردن زیادی جلوی خلاقیت و پیشرفت آنها را خواهد گرفت. کودکانتان را در محیطی آرام و امن قرار دهید و اجازه دهید تا خود را پیدا کنند. اجازه دهید با دست غذا بخورند حتی اگر خودشان را کثیف کنند یا مثلاً خاک بازی یا آب بازی کنند.

 

 

 

موارد بیشتر:

بازی هایی برای تقویت خلاقیت کودکان

نشستن خطرناک کودک

مطالب مشابه را ببینید!

همه چیز درباره وسواس فکری عملی ( علائم و دلایل ایجاد این مشکل ) نشانه های حمله اضطرابی؛ انواع آن، علائم و درمان حملات اضطرابی ناگهانی کنترل میل جنسی؛ روش های برای کاهش میل جنسی و کنترل صحیح آن تاثیر استرس بر گوارش و تمام قسمت های آن؛ مدیریت استرس و درمان آن آرام کردن افراد عصبانی؛ انواع خشم و تکنیک های طلایی برای آرام کردن فرد عصبانی افسردگی در بارداری | نکاتی که دانستن آن برای زنان واجب است! اضطراب چیست و چطور درمان می شود؟ علائم و روش های تشخیص اختلال کم توجهی بیش فعالی (ADHD) ؛ نحوه تشخصی، درمان و انواع این اختلال روشهای رفع خستگی ذهن؛ دلایل خستگی ذهنی و رابطه استرس با آن رفتار با کودک غمگین؛ علائم نشانه های غمگینی کودک و روش های درمان