اوج افسردگی پاییزی چه زمانی است؟؛ علائم و درمان افسردگی پاییزی

شاید چیزهایی در مورد افسردگی فصلی شنیده باشید. پاییز بیشترین آمار افسردگی را به خود اختصاص داده است. روزهای پاییزی علاوه بر زیبایی های خود برای برخی افراد روزهایی پر از استرس و افسردگی است. در این مطلب از سایت روزانه قصد داریم به علائم افسردگی پاییزی و اوج این افسردگی در این فصل بپردازیم.

علائم افسردگی پاییزی؛ درمان افسردگی پاییزی

افسردگی پاییزی

افسردگی پاییزی، نوعی از افسردگی فصلی است که در آن شخص احساس غم و اندوه می کند. حس می کند دلش گرفته است و دوست دارد گریه کند. بی حوصله و خسته به نظر می رسد و حوصله کسی را ندارد. دلش می خواهد بیشتر تنها باشد و از شلوغی ها و جمع به دور باشد.

چه عواملی در افسردگی پاییزی نقش دارند؟

عوامل زیادی می تواند در افسردگی فصل پاییز دخیل باشد. از جمله مهمترین این علل، می توانیم به عوامل محیطی و اجتماعی اشاره کنیم. برخی افراد ذاتاً و بصورت زیست شناختی مستعد افسردگی پاییزی هستند. البته باید در دو سال گذشته دست کم دو دوره افسردگی عمده در پاییز در این افراد دیده شده باشد که ارتباطی با رویدادهای محیطی نداشته باشد. البته خود رنگ زرد و نارنجی پاییز افسرده آور است و رنگ نیز در این میان بی تأثیر نیست.

این نوع افسردگی در زنان بیشتر از مردان دیده شده است و البته به جرأت می توان گفت که زنان بیشتر مستعد افسردگی پاییزی هستند.

ژنتیک نیز بی تأثیر نیست. افرادی که در خانواده شان کسانی را دارند که دوره هایی از افسردگی را طی کرده اند احتمالاً این زمینه برای آنها نیز فراهم می شود.

هر چه فرد جوان تر باشد احتمال بروز آن بیشتر می شود و قطعاً جوانان بیشتر از بزرگسالان دچار این نوع  افسردگی می شوند.

علائم افسردگی پاییزی

اگر به دنبال علائمی برای افسردگی پاییزی می گردید ابتدا باید بدانید که دست کم باید دو دوره افسردگی فصلی در زمان معین روی داده باشد که بتوانید با قاطعیت آن را اثبات کنید.

  • ناآرامی در خوابیدن و برای خواب رفتن مشکل داشتن و یا بالعکس زیاد خوابیدن
  • انرژی کاهش می یابد.
  • احساس ناامیدی
  • احساس افسردگی و گرفتگی دل در طولانی مدت
  • احساس پوچی و بی ارزشی
  • بهم خوردن تمرکز
  • فکر کردن به مرگ و خودکشی
  • کم شدن وزن و کاهش اشتها.

علائم افسردگی پاییزی؛ درمان افسردگی پاییزی

اوج افسردگی پاییزی

روزهای کوتاه‌تر و آسمان تیره و ابری در افزایش حس افسردگی تأثیر دارد.

درمان افسردگی پاییزی

ابتدا بگوییم که اگر  افسردگی تان بسیار شدید و حاد است که فکر خودکشی و مرگ به سرتان می زند بسیار خطرناک است و بهتر است که در اولین فرصت ممکن با یک روانپزشک مشورت کنید و از اوضاع روحیتان او را مطلع کنید تا بهتر بتواند به شما کمک کند. از رفتن به نزد روانپزشک و صحبت با او هراس نداشته باشید. اما اگر افسردگی شما خفیف باشد می توانید روشهای زیر را به کار گیرید:

  • شب ها زود بخوابید و صبح ها زود بیدار شوید.
  • حتماً هر طور که شده ورزش را در برنامه هفتگی خودتان بگنجانید. ورزش شما را شاداب و پر انرژی خواهد کرد. اگر انقدر احساس خستگی می کنید که حوصله حرکات ورزشی را ندارید پیاده روی هم گزینه مناسبی خواهد بود.
  • سعی کنید که رژیم غذایی مناسبی داشته باشید. رژیم غذایی مناسب در کاهش افسردگی بسیار تأثیرگذار است. مثلاً خوردن شکلات تلخ فوق العاده است.
  • کارهایی را انجام دهید که به شما آرامش خاطر می دهد. مثلاً به دیگران کمک کنید.
  • زنان در مواقعی که باردار می شوند به افسردگی بارداری مبتلا می شوند و حتی زنانی که زایمان می کنند ممکن است به دلشوره پس از زایمان مبتلا شوند. اینجا وظیفه  همسر است که که با محبت کردن و عشق ورزیدن به همسرش آرامش و امنیت خاطر را برای او فراهم کند.
  • با دوستانتان وقت بگذرانید. از تنهایی فاصله بگیرید و زیاد در خانه نمانید.
  • لباسهای رنگ روشن بپوشید. مثلاً رنگ قرمز خیلی متحرک و هیجان آور است. فضای خانه تان را نیز از تیرگی دور کنید و از رنگ های روشن استفاده کنید.

مطالب مشابه را ببینید!

همه چیز درباره وسواس فکری عملی ( علائم و دلایل ایجاد این مشکل ) نشانه های حمله اضطرابی؛ انواع آن، علائم و درمان حملات اضطرابی ناگهانی کنترل میل جنسی؛ روش های برای کاهش میل جنسی و کنترل صحیح آن تاثیر استرس بر گوارش و تمام قسمت های آن؛ مدیریت استرس و درمان آن آرام کردن افراد عصبانی؛ انواع خشم و تکنیک های طلایی برای آرام کردن فرد عصبانی افسردگی در بارداری | نکاتی که دانستن آن برای زنان واجب است! اضطراب چیست و چطور درمان می شود؟ علائم و روش های تشخیص اختلال کم توجهی بیش فعالی (ADHD) ؛ نحوه تشخصی، درمان و انواع این اختلال روشهای رفع خستگی ذهن؛ دلایل خستگی ذهنی و رابطه استرس با آن رفتار با کودک غمگین؛ علائم نشانه های غمگینی کودک و روش های درمان