موارد مصرف قرص کلونازپام؛ عوارض قرص کلونازپام

کلونازپام از جمله داروهایی است که فقط به شکل قرص موجود است و از داروهای آرامبخش محسوب می شود. اینکه چه زمان تجویز می شود و چه عوارضی را می تواند به دنبال داشته باشد در ادامه می خوانیم.

موارد مصرف و عوارض جانبی قرص کلونازپام

موارد مصرف کلونازپام

کلونازپام از جمله داروهایی است که تنها به شکل موجود است و در دسته گروه دارویی بنزودیازپین ها قرار می گیرد. معمولاً از این دارو برای درمان بی قراری حرکتی، تشنج و حمله هراس استفاده می شود. اما می تواند موارد تجویز مختلفی داشته باشد که از آن جمله به موارد زیر می توان اشاره نمود:

  • برای مقابله با برخی از انواع تشنج خصوصاً در انواع خاصی از صرع و همچنین شوکهایی که ناشی از ترس می باشد تجویز می شود.
  • طبق اندازه گیریهای بدست آمده قرص کلونازپام کیفیت زندگی و بهره وری کار افرادی که از شوکهای ناشی از ترس در رنج هستند بهبود می دهد.
  • در درمان افسردگی ها ماند اختلال روانی کاتاتونیک، اضطراب، بیماری جمعی هراسی و مرحله شیدایی – افسردگی مورد مصرف و تجویز قرار می گیرد.
  • افرادی که به مصرف قرص آلپرازولام وابستگی پیدا کرده اند از کلونازپام به عنوان جایگزین آن دارو استفاده می شود.
  • کلونازپام جزو داروهای ام اس نیست اما برای کاهش علائم بیماری ام اس گاهی تجویز می شود.
  • در درمان کاهش اختلالی خواب و بیخوابی تجویز می شود.
  • به عنوان داروی ضد افسردگی نیز تجویز می شود.
  • افرادی که دچار غش می شوند با تجویز این دارو تعداد دفعات غش کردن کاهش می یابد.

 

دور مصرفی

قرص کلونازپام را توسط دهان و طبق تجویز پزشک روزانه دو تا سه بار مصرف کنید. میزان دوز مصرفی آن به شرایط پزشکی، سن و واکنش به دارو بستگی دارد.

برای کودکان دوز مصرفی معمولا به وزن آن ها بستگی دارد. افراد بزرگسال معمولا مصرف این دارو را با دوز پایین شروع می کنند تا خطر عوارض جانبی آن کاسته شود. دوز خود را افزایش ندهید، به طور معمول و به مدت مشخصی که پزشک تجویز کرده است از آن استفاده کنید. این قرص را بهتر است یک دفعه و به همراه یک لیوان آب مصرف کنید.

این دارو طبق نظر پزشک برای بزرگسالان 1 تا 4 نوبت در روز مصرف می‌شود و مقدار مصرف آن برای شروع 1.5 میلی‌گرم در روز بوده كه به تدریج 4 تا 8 ملی‌گرم در روز افزایش می‌یابد. حداکثر دوز مصرفی این دارو 20 میلی‌گرم می‌باشد.

 

عوارض جانبی

از شایعترین عوارض قرص کلونازپام می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. بیحالی
  2. خواب آلودگی
  3. اختلالات رفتاری خصوصاً در بچه ها که شامل تحریک پذیری و بیقراری می باشد.
  4. آتاکسی
  5. هیپوتونی
  6. گاستریت
  7. آبریزش بینی
  8. یبوست یا اسهال
  9. تنفس سطحی
  10. ممکن است در مقدار مصرف بالا باعث فشار و حملات قلبی، فراموشی و یک حالت بیداری و در عین حالت بیهوشی رخ دهد.
  11. حساسیت دارویی شدید به کلونازپام بسیار نادر است. با این وجود در ضورت هرگونه واکنش آلرژیک به این دارو بایستی بی‌درنگ به یک مرکز درمانی مجهز مراجعه نمایید. واکنش پوستی، خارش بدن، تورم لب‌ها و صورت و تنگی نفس برخی از علایم آلرژیک می‌باشند.

 

موارد منع مصرف

  • تا زمانی که کلونازپام مصرف می کنید آزمایش های CBC و کارکرد کبدی را انحام دهید.
  • افرادی که ناراحتی کبدی دارند یا به بنزودیازپین و کلونازپام حساسیت دارند نباید از این دارو استفاده کنند.
  • بعد از مصرف طولانی مدت قطع ناگهانی مصرف می‌تواند منجر به صرع پایدار شود.
  • در صورتی که از این دارو به مقدار زیاد مصرف شود می تواند منجر به مرگ شود.
  • در طول دوران شیردهی مصرف نشود و یا در صورتی که در دوران شیردهی هستید، شیردهی باید متوقف شود.

 

موارد احتیاطی

  1. این دارو را در دمای اتاق دور از رطوبت، گرما و نور نگاه دارید.
  2. در طول حاملگی بدون تجویز پزشک از این دارو استفاده نکنید و یا استفاده از آن را قطع ننمایید.
  3. قرص را بصورت کامل و با یک لیوان آب ببلعید.
  4. کلونازپام ممکن است برای نوزاد متولد نشده خطراتی به همراه داشته باشد، و همچنین ممکن است اختلالات تنفسی و تغذیه‌ای را در نوزاد تازه متولد شده ایجاد نماید.
  5. اگر احساس میکنید کلونازپام در درمان اختلال تشنج و یا اضطراب شما بخوبی عمل نمیکند به پزشک اطلاع دهید.
  6. در زمانی که کلونازپام مصرف می کنید از نوشیدن الکل خودداری کنید زیرا عوارض جانبی خطرناکی به همراه دارد.
  7. هیچ‌گاه مصرف دارو را به طور ناگهانی قطع نکنید. یک آزمایش نشان داد در درمان بی‌خوابی، زمانی که افراد مصرف دارو را قطع می‌کنند همه چیز به جای اول خود باز می‌گردد به این معنی که نه تنها بیماری درمان نمی‌شود بلکه شرایط، حداقل برای مدتی، از قبل هم بدتر می‌شود.
  8. مصرف نادرست داروهایی که ایجاد وابستگی میکنند میتواند سبب اعتیاد، اووردوز و مرگ شود.
  9. قبل از مصرف این قرص اگر اختلالات کلیوی یا کبدی، گلوکوم، مشکلات تنفسی، یا سابقه افسردگی، افکار خودکشی، آسم، نفخ، اختلال مزمن انسداد ریه یا اعتیاد به داروها و الکل دارید پزشک خود را در جریان قرار دهید.
  10. کلونازپام تنها برای استفاده کوتاه مدت میباشد. این دارو نباید بیش از 9 هفته مورد استفاده قرار گیرد؛ مگر با تجویز پزشک.
  11. اگر یک نوبت فراموش کردید قرصتان را بخورید به محض متوجه شدن، داروی فراموش شده را مصرف کنید. اگر به نوبت مصرف بعدی دارو زمان اندکی مانده است از مصرف داروی فراموش شده پرهیز کنید. از مصرف داروی اضافی جهت جبران نوبت از دست رفته خودداری کنید.
  12. قبل از مصرف کلونازپام همراه با قرص های خواب آور، داروهای ضد درد(حاوی مخدر)، داروهای ضد سرفه، شل کننده عضلانی یا دارو های ضداضطراب، افسردگی یا تشنج با پزشک مشورت کنید.

 

 

همچنین بخوانید:

موارد مصرف و عوارض دی سیکلومین

موارد مصرف داروی متادون

موارد مصرف گاباپنتین

موارد مصرف دگزامتازون

مطالب مشابه را ببینید!

قرص لاکتوفم برای عفونت واژن؛ اطلاعات دارویی، عوارض و موارد منع مصرف کپسول پرودایجست؛ موارد مصرف، نحوه مصرف و عوارض این دارو قرص پروپرانولول | موارد مصرف این دارو برای قلب | عوارض قرص پرانول فیناستراید Finasteride برای درمان ریزش مو + نحوه مصرف و عوارض آن خواص خار مریم + نحوه مصرف خار مریم + عوارض جانبی خار مریم که باید بدانید آمپول پیروکسیکام | عوارض و نحوه مصرف داروی پیروکسیکام علائم مسمومیت با متادون؛ خطرات مسمومیت با متادون و درمان آن موارد مصرف مفنامیک اسید؛ کاربرد و عوارض مفنامیک اسید خطرات عوارض مصرف بیش از حد رانیتیدین؛ با عوارض رانیتیدین آشنا شوید موارد مصرف مترونیدازول؛ عوارض جانبی مترونیدازول